reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Zostaję w szpitalu. Macica twarda, ból w krzyżu i cieknę uplawami. Niestety miejsc wolnych nie mają więc na dostawce będę. Masakra jakaś. Godzinę na lekarza czekaliśmy! Usg nawet nie zrobił tylko tętno dzieci sprawdził ale bez ilości uderzeń. A niby najlepsza klinika na śląsku! Ryczć mi się chce.

reklama
Ok. Nie ogarniam swojego rozrastania się. :) Kupiłam spodnie ciążowe 2 mies. temu, Są dobre ogółem, ale guma mnie już uciska. Byłam wczoraj w h&m i musiałam kupić spodnie 2 rozmiary za duże, żeby guma była w miarę dobra. A ja naprawdę nie mam dużego brzuszka jak na bliźniaki, nawet niektóre osoby mówią, że jest mniejszy od niektórych brzuszków w pojedynczej ciąży. Trudno mi dobrać jakiekolwiek spodnie, dzieci są ułożone poprzecznie i może przez to guma na górze mnie uciska...
Wygląda na to, że jeszcze ze 2 mies. i będę siedzieć w domu, bo nie będzie co nałożyć :)
(maruda mode off)

Ania trzymaj sie w tym szpitalu i dawaj znac! Ja lato w sukienkach a teraz glownie leginsy i tuniki choc teraz cos juz mnie zaczynaja i leginsy cisnac tez hm mama. Dresow nie cierpie zle sie w nich czuje mysle ze jakos jeszcze miesiąc bede miala w czym chodzic :)

W dresach bym mogła, ale tylko po domu. Nawet w leginsach nie wychodzę poza dom, bo nie czuję się w nich dobrze. No niby spodnie skrojone pod ciążę, ale te gumy i tak są ciasne... Może H&M to nie najlepszy wybór, ale w Lublinie w ogóle ciężko o typowo ciążowe sklepy.
Aniu pisz wszystko co w szpitalu, jak Cię karmią, co zalecają, jak zabijasz nudę :) Macie bibliotekę tam chociaż?

reklama
Dziewczyny tutaj biblioteka nie potrzebana. Na sali jest nas 6 dziewczyn. Każda inny przypadek więc jest o czym rozmawiać. Ja dzisiaj byłam na ukg. Serduszka wporzadku :-) znowu kroplowka, zastrzyk na rozwinięcie płucek. I dali mi dodatkowy lek. Adalat się nazywa. Na skurcze i podtrzymanie ponoć. Znacie ten lek? Teraz leżę bo mnie w kroku ciśnie.

Do góry