reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Zostaję w szpitalu. Macica twarda, ból w krzyżu i cieknę uplawami. Niestety miejsc wolnych nie mają więc na dostawce będę. Masakra jakaś. Godzinę na lekarza czekaliśmy! Usg nawet nie zrobił tylko tętno dzieci sprawdził ale bez ilości uderzeń. A niby najlepsza klinika na śląsku! Ryczć mi się chce.

reklama
Ok. Nie ogarniam swojego rozrastania się. :) Kupiłam spodnie ciążowe 2 mies. temu, Są dobre ogółem, ale guma mnie już uciska. Byłam wczoraj w h&m i musiałam kupić spodnie 2 rozmiary za duże, żeby guma była w miarę dobra. A ja naprawdę nie mam dużego brzuszka jak na bliźniaki, nawet niektóre osoby mówią, że jest mniejszy od niektórych brzuszków w pojedynczej ciąży. Trudno mi dobrać jakiekolwiek spodnie, dzieci są ułożone poprzecznie i może przez to guma na górze mnie uciska...
Wygląda na to, że jeszcze ze 2 mies. i będę siedzieć w domu, bo nie będzie co nałożyć :)
(maruda mode off)

Ania trzymaj sie w tym szpitalu i dawaj znac! Ja lato w sukienkach a teraz glownie leginsy i tuniki choc teraz cos juz mnie zaczynaja i leginsy cisnac tez hm mama. Dresow nie cierpie zle sie w nich czuje mysle ze jakos jeszcze miesiąc bede miala w czym chodzic :)

W dresach bym mogła, ale tylko po domu. Nawet w leginsach nie wychodzę poza dom, bo nie czuję się w nich dobrze. No niby spodnie skrojone pod ciążę, ale te gumy i tak są ciasne... Może H&M to nie najlepszy wybór, ale w Lublinie w ogóle ciężko o typowo ciążowe sklepy.
Aniu pisz wszystko co w szpitalu, jak Cię karmią, co zalecają, jak zabijasz nudę :) Macie bibliotekę tam chociaż?

reklama
Dziewczyny tutaj biblioteka nie potrzebana. Na sali jest nas 6 dziewczyn. Każda inny przypadek więc jest o czym rozmawiać. Ja dzisiaj byłam na ukg. Serduszka wporzadku :-) znowu kroplowka, zastrzyk na rozwinięcie płucek. I dali mi dodatkowy lek. Adalat się nazywa. Na skurcze i podtrzymanie ponoć. Znacie ten lek? Teraz leżę bo mnie w kroku ciśnie.

Do góry