reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny ja mam 27 tydzień początek i moje chłopaki waza po 1000g i 1040g :) wiec fajowo :) jestem wlasnie na patologii ciąży i miałam krzywa cukrowa jak to znioslyscie? Ja staram sie nie zwymiotować :)

reklama
Jjka jak tak ciągle leżę sama w domu i całe ciało mnie boli to się zamartwiam czy dam radę tak wylezec, czy szyjka wytrzyma itp. Mam za sobą dwa poronienia. Jeszcze się naoglądałam ostatnio tego programu "moje 600 gr szczęścia " - niepotrzebnie zupełnie. Nie oglądajcie tego.! Jak mnie mniej boli to od razu mi lepiej. Teraz przez dwa dni tak mnie w kroczu bolało że nawet do WC ciężko było dojść. Stąd taki nastrój. Wmawiam sobie że jestem głupia i że przecież dzieciaki ładnie rosną. Z mężem już wczoraj rozmawiałam żeby mi więcej czasu poświęcił bo zwariuje. Ja tak już leżę w zasadzie od kilku miesięcy. Można jobla dostać. Krzyżówki, TV, internet - i to cały mój świat :-/

AlliaMaris aż sprawdziłąm dokładnie w karcie w 21,2 tyg moi ważyli 380 i 400 i lekarz mówił że super a ty jesteś w 20tc... absolutnie nie ma co już porównywać do innych ciąż tym bardziej do pojedyńczych. Ważne żeby równo w miarę przybierali. I pamietajacie że wasz stres maluchy czują więc oglądajcie komedie, czytajcie zabawne książki, róbcie rzeczy które sprawiają wam radość :) Paulettah bardzo wysoki masz cukier? Może wystarczy tylko dieta...

Jjka jak tak ciągle leżę sama w domu i całe ciało mnie boli to się zamartwiam czy dam radę tak wylezec, czy szyjka wytrzyma itp. Mam za sobą dwa poronienia. Jeszcze się naoglądałam ostatnio tego programu "moje 600 gr szczęścia " - niepotrzebnie zupełnie. Nie oglądajcie tego.! Jak mnie mniej boli to od razu mi lepiej. Teraz przez dwa dni tak mnie w kroczu bolało że nawet do WC ciężko było dojść. Stąd taki nastrój. Wmawiam sobie że jestem głupia i że przecież dzieciaki ładnie rosną. Z mężem już wczoraj rozmawiałam żeby mi więcej czasu poświęcił bo zwariuje. Ja tak już leżę w zasadzie od kilku miesięcy. Można jobla dostać. Krzyżówki, TV, internet - i to cały mój świat :-/

dokladnie znam to uczucie. Ja tez mialam przygody rozne w ciazy. W zasadzie od 16tc kiedy mialam skurcze takie z kregoslupa i w szpitalu lezalam pare dni. Poitem skurcze BH po 8x na godzine, gdzie norma to 8x na dobe. Mnie caly czas cos kulo, bolalo, ciagnelo. Byl taki etap, ze krocze mnie strasznie bolalo, jakby mnie ktos skopal. Ale po paru dniach przeszlo. No i dzieki temu lezeniu wytrzymalam do 37tc wiec i ty sie na zapas nie martw. Duzo odpoczywaj.
I uwierz mi - tego nie zaznasz jak sie dzeici urodza. Dlugo, dlugo sobie nie polezysz. Ja tamte czasy wspominam z lezka w oku. To byly ostatnie dni kiedy mialam czas dla siebie, keidy moglam sie ponudzic, opczytac, obejrzec film. Teraz jest kierat. Z roboty do roboty. Takie lezenie juz sie mi w zyciu nie przytrafi, no chyba ze na emertyurze:)
Rob sobie wyprawke przez internet, obejrz wszystkie fily, przeczytaj ksiazke, zrob jakis kurs online. Czas szybko zleci.

No i zakaz ogladania takich programów!!! Serio mowie!

reklama
Do góry