reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny tutaj biblioteka nie potrzebana. Na sali jest nas 6 dziewczyn. Każda inny przypadek więc jest o czym rozmawiać. Ja dzisiaj byłam na ukg. Serduszka wporzadku :-) znowu kroplowka, zastrzyk na rozwinięcie płucek. I dali mi dodatkowy lek. Adalat się nazywa. Na skurcze i podtrzymanie ponoć. Znacie ten lek? Teraz leżę bo mnie w kroku ciśnie.

adalat dostalam wlasnie w 31tc jak trafilam ze skurczami, krwawieniem i podejrzeniem odplywajacych wod. Mi on pomogl ale mozna go brac tylko kilka dni bo bardzo zle na serce wplywa. Mi po nim zawsze cisnienie spadalo do 90/50.

Trzymaj się i zaciskaj nogi ile się da :)
To fajnie, że jest ekipa, bo z tym różnie. Jak leżałam na wyrostek w szpitalu to mnie szlag trafiał właśnie z powodu współlokatorek. Było nie do wytrzymania i po 2 dniach się wypisałam na własne żądanie.

Znalazłam (chyba) fajny wózek: Tako Duo Jumper, ale jest bardzo szeroki, bo ma aż 92 cm. Cena po znajomości więc i tak biorę, ale mam wątpliwości, bo do niewielu sklepów się zmieszczę... Wy już macie coś upatrzone?

Serce faktycznie mi wariuje, ale powiedziano mi że powinno to przejść po paru dniach. Ogólnie po wczorajszym usg - szyjka się skrucila, główka Adasia pcha się na dół więc boli i chodzić nie idzie. Wskazania - szef i leżenie :-(

Trzymaj się i zaciskaj nogi ile się da :)
To fajnie, że jest ekipa, bo z tym różnie. Jak leżałam na wyrostek w szpitalu to mnie szlag trafiał właśnie z powodu współlokatorek. Było nie do wytrzymania i po 2 dniach się wypisałam na własne żądanie.

Znalazłam (chyba) fajny wózek: Tako Duo Jumper, ale jest bardzo szeroki, bo ma aż 92 cm. Cena po znajomości więc i tak biorę, ale mam wątpliwości, bo do niewielu sklepów się zmieszczę... Wy już macie coś upatrzone?

oj, ten wozek to niezbyt dobry wybor. 92cm to karoca nie wozek:) Ja mam 78cm i jest dosc szroki. Ja mam Dorjan Danny Sport- sprawdza sie swietnie. Kupilam uzywany za 950zł. Dobre sa Baby Jogger City mini GT- chyba najbardziej rozchwytywane w tym momencie. Zastanow sie jeszcze. To jest powazny zakup, w sumie jeden z najwazniejszych gadzetow przy dzieciach. Musi ci sie sprawdzac bez zarzutiw. Nie mozesz byc ograniczona przez wozek bo z dziecmi bedziesz pewnie chciala i isc na spacer (czy wejdziesz do winy, czy zjedziesz ze schodow, cz yprzejedziesz przez furtke na placu zabaw?), pewnie na spacerze jakies zakupu bedziesz chciala zrobic- wejsc do piekarni, po pieluchy, do apteki itd.

Ania - ja lezalam na pato 5tyg. Czas wspominam niezle. Laski mialam super, smialysmy sie, wyglupialysmy, gadalysmy. Do tej pory utrzymujemy staly kontakt ze soba. Lez, odpoczywaj, relaksuj sie. :-)

Jjjka, ja nie wspominam 7 tygodniowego pobytu w szpitalu z sentymentem. Może dlatego, ze w domu zostało moje starsze dziecko i strasznie za nim tęskniłam. W pierwszych 2 tygodniach schudłam prawie 5kg, zupełnie jeść nie mogłam.
Mimo wszystko towarzystwo miałam super, dali mi jako weterance dwuosobowa sale. Z 3 dziewczynami trzymam kontakt. Odwiedzamy sie i wymieniamy doswiadczeniami.

AliaMaris, jjka ma racje z wózkiem. Będziesz miała problem z wjazdem do wielu miejsc. Jesli sie jednak na niego zdecydujesz zmierz przede wszystkim drzwi w domu

reklama
Ja kupiłam wózek obok siebie jedo fyn duo i nie mogłam nim nigdzie wjechać a był 10 cm węższy. Spacerowke kupiłam już jeden za drugim baby jogger city select i jestem bardzo zadowolona z niego. Sprawuje się bez zarzutu, po prostu zakochałam się w nim. A największy plus jest taki, że można z niego zrobić pojedynczy wózek i tym sposobem, gdy jedno z dzieci zostaje w domu ja drugie mogę zabrać i nie mam problemu z wózkiem.

Do góry