reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
No właśnie teraz to martwmy się ciążą i żeby szczęśliwie do końca a potem będzie co ma byc , nie ma co na zapas się stresowac ale dzięki dziewczynom które nam to troche "narysowały" ;)

Annte zaznaczyć cię już w tabelce na kolorowo czy czekamy jeszcze?

Dziewczyny cc jest do przejścia ja to 3x przeżyłam a teraz jeszcze miesiąc nie minął a ja o zabiegu nie pamiętam już ;)

A_nka jak twoje malenstwa? Mam do ciebie pytanko one są w Bydgoszczy w Bizielu? Jeśli tak to napisz mi proszę czy jesteś zadowolona z opieki i podejścia do ciebie jako matki... Ja zamierzam tam rodzic ,slyszalam ze jest b.dobry oddział neonatologiczny...

Asia dziewczynki dobrze dziękuję :) u Elenki obyło się bez zabiegu zamknięcia przewodu. Na wadze obie pięknie przybierają. Ola w poniedziałek została odłączona od cpapu o wspomaga ją namiocik tlenowy. Wczoraj poraz pierwszy ubierałam małą i ją przewijałam. Mąż za to przewijał Lenkę.

Co do szpitala. To jeżeli chodzi o opiekę nad córeczkami to jestem zadowolona. Podejście do nas jako do rodziców mi nieodpowiada. Może dlatego, że tam nie rodziłam?

Lekarka jest nie sympatyczna, nie chce informacji udzielać. Większości rzeczy dowiaduję się od pielęgniarek. Czas odwiedzin na intensywnej to maks 3godz. Ale to czytałam w wielu szpitalach tak jest. Na oddziale zwykłym można siedzieć od rana do wieczora z dzieckiem.

Poza tym większość pielegniarek opiekujących się dzieciakami są do rany przyłóż troszcza się, pocieszają.
A i jak zgłosisz jakieś niepokoje to zaraz wszelakie konsultacje lekarskie, badania no wszyściutko. Dziewczyny z racji skrajnego wcześniactwa usg główki mają co tydzień, okulistę będą miały co 3. Jeszcze czeka je jakieś badanie płucek pod kątem dysplazji oskrzelowo płucnej.

Ostatnia edycja:
Dzięki ;) najważniejsze ze dziewczynki coraz lepiej teraz to juz z górki :) muszę jeszcze pozasiegac informacji co do oddziału właśnie mi się przypominało ze kumpela miała wczesniaka rok temu...

reklama
Annte jutro rano na pewno zaznaczę ;)

Edit:

Kurcze zapomniałam Cię annte zaznaczyć. Dziś troszkę zawirowany dzień mieliśmy.

Ostatnia edycja:
Do góry