reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Edytka - życzę szczęśliwego rozwiązania.
Dagos - Tobie również życzę bezproblemowego porodu, dużo siły i samych pozytywnych wzruszeń.
Dziewczyny, ja wczoraj byłam na wizycie. Mimo ciągłego parcia na krocze, moja szyjka o dziwo ma nadal 4 cm, jest długa i zamknięta. Malutkie mają wagę 1698 i 1641 gram. Jedynym zmartwieniem jest nisko schodzace łożysko, które od 24 tc nie chce drgnac w górę, dobrze, że nie jest przodujace. Zaczęłam odczuwać twardnienia brzucha przy zmianie pozycji. Jeśli wszystko będzie ok, to lekarz rozwiąże ciążę najpóźniej 36 tc.
Chciałam Was zapytać, choć wiem, że to sprawa indywidualna , decydujecie się na pobranie krwi pepowinowej?
Domi co u Ciebie?
Anielka, gosia 82- jal się macie?
Pozdrawiam.

reklama
No właśnie tez chciałam zapytać was o krew pepowinową... Jeszcze mam trochę czasu do namysłu ale tez rozwazam... Zagadne z moim lekarzem na ten temat, a wy dziewczyny co myślicieli?

Asia, ja się zdecydowałam, ale tylko na pobranie krwi od jednego dziecka. Koszty są duże, poza tym potem tą krew można przeznaczyć dla drugiego dziecka.

witam, edytka , Dagos życzę powodzenia.
Ja ciągle na magnezowych kroplowkach i nadal trzymamy się w trojpaku.

Darunia nawet nie pytaj :(

Ja nie wiem jak ja wytrzymam do sierpnia... Nogi i ręce mam dosłownie jak balony. O noszeniu obrączki mogę zapomnieć... Pot mi się leje po tyłku, brzuch zaczyna wadzić...

I tak mnie wszystko wkurza... Tu w sali jest pewnie koło 30stopni, normalnie sauna. A facet tak przynudza, że poraz pierwszy podczas zajęć przeglądam forum. Byle do 18.

A jak u ciebie? Też pogoda tak się daje we znaki? Ciało cię nie swędzi? Maluchy aktywne? I w ogóle kiedy teraz masz wizytę?

Anka, ja wzięłam się trochę za sprzątanie, a raczej za wytarcie kurzu w jednym pokoju, bo mamy w domu remont łazienki i jest siwo wszędzie i opadłam z sił. Zmęczyłam się tak jakbym maraton przebiegła. Ogólnie jest mi cholernie gorąco, jestem upocona dosłownie. Jeżeli chodzi o swędzenie to bywa różnie. Raz swędzi bardziej raz mnie. Następna wizyta za tydzień w czwartek, przed nią mam jeszcze zrobić badania. Maluchy się przeciągają, pewnie mało miejsca już mają. Jestem ciekawa jakie duże już są :-)

Ogólnie to wszyscy co mnie widzą to się mną zachwycają, że tak ładnie wyglądam, tylko ciekawe czy zachwycali by się gdyby mieli nosić tyle co ja :-D

reklama
Cześć Dziewczyny,
myślałam, ze te upały na kilka dni dadzą nam spokój, ale niestety dzisiaj znowu to samo. Ja kiepsko je znoszę, na zewnątrz gorąco, w domu duszno, nie ma gdzie się schować, a tu jeszcze całe lato...

Mam pytanie- miałyście/ macie anemię w ciąży? Jakie żelazo przyjmujecie?

Do góry