reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Edytka - życzę szczęśliwego rozwiązania.
Dagos - Tobie również życzę bezproblemowego porodu, dużo siły i samych pozytywnych wzruszeń.
Dziewczyny, ja wczoraj byłam na wizycie. Mimo ciągłego parcia na krocze, moja szyjka o dziwo ma nadal 4 cm, jest długa i zamknięta. Malutkie mają wagę 1698 i 1641 gram. Jedynym zmartwieniem jest nisko schodzace łożysko, które od 24 tc nie chce drgnac w górę, dobrze, że nie jest przodujace. Zaczęłam odczuwać twardnienia brzucha przy zmianie pozycji. Jeśli wszystko będzie ok, to lekarz rozwiąże ciążę najpóźniej 36 tc.
Chciałam Was zapytać, choć wiem, że to sprawa indywidualna , decydujecie się na pobranie krwi pepowinowej?
Domi co u Ciebie?
Anielka, gosia 82- jal się macie?
Pozdrawiam.

reklama
No właśnie tez chciałam zapytać was o krew pepowinową... Jeszcze mam trochę czasu do namysłu ale tez rozwazam... Zagadne z moim lekarzem na ten temat, a wy dziewczyny co myślicieli?

Asia, ja się zdecydowałam, ale tylko na pobranie krwi od jednego dziecka. Koszty są duże, poza tym potem tą krew można przeznaczyć dla drugiego dziecka.

witam, edytka , Dagos życzę powodzenia.
Ja ciągle na magnezowych kroplowkach i nadal trzymamy się w trojpaku.

Darunia nawet nie pytaj :(

Ja nie wiem jak ja wytrzymam do sierpnia... Nogi i ręce mam dosłownie jak balony. O noszeniu obrączki mogę zapomnieć... Pot mi się leje po tyłku, brzuch zaczyna wadzić...

I tak mnie wszystko wkurza... Tu w sali jest pewnie koło 30stopni, normalnie sauna. A facet tak przynudza, że poraz pierwszy podczas zajęć przeglądam forum. Byle do 18.

A jak u ciebie? Też pogoda tak się daje we znaki? Ciało cię nie swędzi? Maluchy aktywne? I w ogóle kiedy teraz masz wizytę?

Anka, ja wzięłam się trochę za sprzątanie, a raczej za wytarcie kurzu w jednym pokoju, bo mamy w domu remont łazienki i jest siwo wszędzie i opadłam z sił. Zmęczyłam się tak jakbym maraton przebiegła. Ogólnie jest mi cholernie gorąco, jestem upocona dosłownie. Jeżeli chodzi o swędzenie to bywa różnie. Raz swędzi bardziej raz mnie. Następna wizyta za tydzień w czwartek, przed nią mam jeszcze zrobić badania. Maluchy się przeciągają, pewnie mało miejsca już mają. Jestem ciekawa jakie duże już są :-)

Ogólnie to wszyscy co mnie widzą to się mną zachwycają, że tak ładnie wyglądam, tylko ciekawe czy zachwycali by się gdyby mieli nosić tyle co ja :-D

reklama
Cześć Dziewczyny,
myślałam, ze te upały na kilka dni dadzą nam spokój, ale niestety dzisiaj znowu to samo. Ja kiepsko je znoszę, na zewnątrz gorąco, w domu duszno, nie ma gdzie się schować, a tu jeszcze całe lato...

Mam pytanie- miałyście/ macie anemię w ciąży? Jakie żelazo przyjmujecie?

Do góry