reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam dziewczyny, podczytuję Was ale nie mam czasu odpisać :) jestem zajęta przeprowadzką, w sobotę już się przenosimy a na razie pakowanie pakowanie i jeszcze raz pakowanie oraz przy okazji wyrzucanie zbędnych gratów :) Jutro mam usg 3d, jestem bardzo ciekawa co u moich dziewczynek słychać i czy nadal są dziewczynkami :) w przyszłym tygodniu będziemy robić sesję ciążową, póki jeszcze nie jestem ogromna :) oby pogoda dopisała; ja się czuję można powiedzieć coraz lepiej, tylko mam ból w kroczu i pachwinach przy chodzeniu, ale tak to nie mam co narzekać :) co do wózka to nie spodziewałam się że aż tyle się czeka, chcemy BJ City Mini Gt i w Polsce nie ma go, będzie dopiero pod koniec czerwca;/ i chyba nie pozostaje nic innego jak czekać, jak urodzę na początku czerwca to przez miesiąc będziemy wozić dziewczynki w pojedynczej gondolce, bo nie chce mi się już szukać innego wózka :)
madison mi się czasem też jeszcze zdarzają mdłości i raz na jakiś czas wymioty, najczęściej nie wiem od czego, ale zauważyłam że po sałatce cezara mi niedobrze (chyba ten sos) :) w pierwszej ciąży miałam mdłości od początku do 13 tyg a później 25 do końca :) co do karmienia to ja akurat miałam model który jadł co 3 godziny przez 15-20 minut (nie licząc nawału gdzie musiałam go karmić do godzinę żeby sobie ulżyć) i też utuczyłam dzieciaka w 6 tygodni 2 kg :) ale wiem że z 2 dzieci plus jeszcze synkiem na głowie może być różnie z tym karmieniem
molamennai ja nie pomogę, pierwsze słyszę, ale skoro lekarz tak mówi to pewnie tak jest że się wchłania
pozdrawiam wszystkie mamuśki, faktycznie coś ucichło ostatnio

reklama
Dagos, Edytka - toscie mnie pocieszyly z tymi mdlosciami ;)
Ja miałam tak silne mdłości i wymioty, ze przez 8 tygodni leżałam w łóżku 23 godziny na dobę. Reszta to rzyganie. Nic tylko plakalam i jak mantrę odmawialam modlitwę bo nawet myśleć i mówić nie mogłam. Jak teraz wracają mdłości to od razu zaczynam sie bać. Brrrrr, ciaza to piękny stan ;)

Edytka - ale miała super ssaka- niemowlaka :) O takich tylko czytałam i zazdrościłam. Ale skoro tak przybieral na wadze to musiałam mieć śmietaną zamiast mleka ;) nic dziwnego, ze mu tak dobrze było :)
Powodzenia z przeprowadzka :)

Molamennai - nic mi to nie mówi, ale wiele jest takich rzeczy, które zanikają lub wchlaniaja z czasem i z dziećmi jest wszystko ok. Spróbuj sie nie zamartwiac i poczekać do kolejnego dużego usg.

madison ja po tyh wszystkich dolegliwosciach juz nie chce byc wiecej w ciazy, morze lez wyplakalam z bolu i bezradnosci, ale od 3-4tyg jest lepiej :-) wiec napewno i przed tb lepsze dni :-) :-) :-)

Cześć dziewczyny :)
Sprzedaje ciuszki po moich maluchach na 62, znajdzie się coś na 2 dziecwzynki lub 2 chłopców lub tak jak ja mam na mieszane bliźniaki, ja używałam tego wszystkiego do dwójki :-D a chyba z 6 bym mogła ubrać :cool2:
ciuszki do chrztu na 68 + na kombinezony na 68 do chrztu
i ciuchy ciążowe (jutro je dodam bo dziś już zdjęć mi nie przyjmuje) + poduchę do karmienia i pas ciążowy.

Jak by ktoś był zainteresowany proszę o info na priv, wystawiam u nas na forum w dziale sprzedaż:

https://www.babyboom.pl/forum/mamus...zety-36704/index83.html?posted=1#post10605937

Dagos - 5 miesięcy rzygania?!? Masakra jakaś! Ja po 2,5m byłam bliska szaleństwa. Nie wiem jak Ty to znioslas. Współczuje bardzo.
Ja za późno odkryłam, ze kroplowki szpitalne działają cuda, gdybym o tym wiedziała jeździłabym do nich co tydzien - dwa na stawianie na nogi, a tak to meczylam sie w domu i odwodnilam, nawet iść sama nie mogłam juz. Tez sobie powtarzalam, ze nigdy wiecej ciazy :) Dobrze, ze pierwsze ciaza była inna, bo by synek był jedynakiem :)
U mnie juz lepiej od kilku tygodni, ale ostatnio wlasnie te mdłości wróciły, dzis wieczorem znowu, kurcze niby duzo lżejsze niz wtedy, ale i tak ręce opadają.
Wydawało mi sie, ze jak przeszło to na dobre, bez jakis powrotów...

Trzymajcie sie ciepło!

Oto zdjęcia aktualne dzieciaczków z niedzieli :tak: Pozwolili nam wtedy kangurować dzieci poraz pierwszy. Wspaniałe uczucie, ja miałam Asieńkę, a mąż Wojtusia;-)
Asia:
asia (4).jpgasia (2).jpg
Wojtuś:
wojtus.jpgwojtus (3).jpg

Załączniki

• asia (4).jpg
    asia (4).jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 111
  • asia (2).jpg
    asia (2).jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 112
  • wojtus (3).jpg
    wojtus (3).jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 107
  • wojtus.jpg
    wojtus.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 105
anulfka, widac ze silniejsze juz sa wasze dziubaski, a jak im dobrze w objeciach rodzicow :-) a jakie podobne do siebie, nie umialabym rozroznic gdyby nie podpisy bym myslala ze to jedno :)

anulfka czyli są postępy:) będzie coraz lepiej, trzymajcie się cieplutko
madison, żeby nie było że tak różowo to były też zastoje, kryzysy, pogryzione sutki itp ;p
ja odliczam do usg, a miałam dziś ciekawy sen, że technika tak poszła do przodu że na usg lekarz mi pokazał jak dzieciaczki będą wyglądać po porodzie hehe :)

anulfka i oby tak dalej :-)trzymam za te dwa malenstwa kciuki .
Co do wymiotow to ja meczylam sie od 8 tygodnia do konca 4 miesiaca. Myslalam ze oszaleje. Co zjadlam czy nawet wypilam to zaraz zwracalam. Och jak dobrze ze to juz za mna.
Wczoraj bylam na USG i coreczka wazy 2100 a synek 2200 a nawet moze byc do 200 gram wiecej bo juz nie potrafila tak dokladnie ich zmierzyc. Ale sie ciesze ze tak ladnie rosna :-) jeszcze rowne 3 tygodnie i wkoncu bede mogla je przytulic.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Anfulka śliczne te twoje szkraby

My zamówiliśmy już wózek BJ City Select Double, czas oczekiwania do trzech miesięcy bo nie ma w PL wybranego przez nas koloru. Ale jest możliwość, że dojdzie na początku maja :-);-)

Strasznie to długo, jak kupowałam oba x-landery to z jednym czekałam trzy dni, drugi na miejscu był :szok:

Chcieliśmy Abc zoom ale do niego gondoli dystrybutor nie ma i niewiadomo kiedy będą :cool2:
Trochę to dziwne...

Do góry