reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam dziewczyny, podczytuję Was ale nie mam czasu odpisać :) jestem zajęta przeprowadzką, w sobotę już się przenosimy a na razie pakowanie pakowanie i jeszcze raz pakowanie oraz przy okazji wyrzucanie zbędnych gratów :) Jutro mam usg 3d, jestem bardzo ciekawa co u moich dziewczynek słychać i czy nadal są dziewczynkami :) w przyszłym tygodniu będziemy robić sesję ciążową, póki jeszcze nie jestem ogromna :) oby pogoda dopisała; ja się czuję można powiedzieć coraz lepiej, tylko mam ból w kroczu i pachwinach przy chodzeniu, ale tak to nie mam co narzekać :) co do wózka to nie spodziewałam się że aż tyle się czeka, chcemy BJ City Mini Gt i w Polsce nie ma go, będzie dopiero pod koniec czerwca;/ i chyba nie pozostaje nic innego jak czekać, jak urodzę na początku czerwca to przez miesiąc będziemy wozić dziewczynki w pojedynczej gondolce, bo nie chce mi się już szukać innego wózka :)
madison mi się czasem też jeszcze zdarzają mdłości i raz na jakiś czas wymioty, najczęściej nie wiem od czego, ale zauważyłam że po sałatce cezara mi niedobrze (chyba ten sos) :) w pierwszej ciąży miałam mdłości od początku do 13 tyg a później 25 do końca :) co do karmienia to ja akurat miałam model który jadł co 3 godziny przez 15-20 minut (nie licząc nawału gdzie musiałam go karmić do godzinę żeby sobie ulżyć) i też utuczyłam dzieciaka w 6 tygodni 2 kg :) ale wiem że z 2 dzieci plus jeszcze synkiem na głowie może być różnie z tym karmieniem
molamennai ja nie pomogę, pierwsze słyszę, ale skoro lekarz tak mówi to pewnie tak jest że się wchłania
pozdrawiam wszystkie mamuśki, faktycznie coś ucichło ostatnio

reklama
Dagos, Edytka - toscie mnie pocieszyly z tymi mdlosciami ;)
Ja miałam tak silne mdłości i wymioty, ze przez 8 tygodni leżałam w łóżku 23 godziny na dobę. Reszta to rzyganie. Nic tylko plakalam i jak mantrę odmawialam modlitwę bo nawet myśleć i mówić nie mogłam. Jak teraz wracają mdłości to od razu zaczynam sie bać. Brrrrr, ciaza to piękny stan ;)

Edytka - ale miała super ssaka- niemowlaka :) O takich tylko czytałam i zazdrościłam. Ale skoro tak przybieral na wadze to musiałam mieć śmietaną zamiast mleka ;) nic dziwnego, ze mu tak dobrze było :)
Powodzenia z przeprowadzka :)

Molamennai - nic mi to nie mówi, ale wiele jest takich rzeczy, które zanikają lub wchlaniaja z czasem i z dziećmi jest wszystko ok. Spróbuj sie nie zamartwiac i poczekać do kolejnego dużego usg.

madison ja po tyh wszystkich dolegliwosciach juz nie chce byc wiecej w ciazy, morze lez wyplakalam z bolu i bezradnosci, ale od 3-4tyg jest lepiej :-) wiec napewno i przed tb lepsze dni :-) :-) :-)

Cześć dziewczyny :)
Sprzedaje ciuszki po moich maluchach na 62, znajdzie się coś na 2 dziecwzynki lub 2 chłopców lub tak jak ja mam na mieszane bliźniaki, ja używałam tego wszystkiego do dwójki :-D a chyba z 6 bym mogła ubrać :cool2:
ciuszki do chrztu na 68 + na kombinezony na 68 do chrztu
i ciuchy ciążowe (jutro je dodam bo dziś już zdjęć mi nie przyjmuje) + poduchę do karmienia i pas ciążowy.

Jak by ktoś był zainteresowany proszę o info na priv, wystawiam u nas na forum w dziale sprzedaż:

https://www.babyboom.pl/forum/mamus...zety-36704/index83.html?posted=1#post10605937

Dagos - 5 miesięcy rzygania?!? Masakra jakaś! Ja po 2,5m byłam bliska szaleństwa. Nie wiem jak Ty to znioslas. Współczuje bardzo.
Ja za późno odkryłam, ze kroplowki szpitalne działają cuda, gdybym o tym wiedziała jeździłabym do nich co tydzien - dwa na stawianie na nogi, a tak to meczylam sie w domu i odwodnilam, nawet iść sama nie mogłam juz. Tez sobie powtarzalam, ze nigdy wiecej ciazy :) Dobrze, ze pierwsze ciaza była inna, bo by synek był jedynakiem :)
U mnie juz lepiej od kilku tygodni, ale ostatnio wlasnie te mdłości wróciły, dzis wieczorem znowu, kurcze niby duzo lżejsze niz wtedy, ale i tak ręce opadają.
Wydawało mi sie, ze jak przeszło to na dobre, bez jakis powrotów...

Trzymajcie sie ciepło!

Oto zdjęcia aktualne dzieciaczków z niedzieli :tak: Pozwolili nam wtedy kangurować dzieci poraz pierwszy. Wspaniałe uczucie, ja miałam Asieńkę, a mąż Wojtusia;-)
Asia:
asia (4).jpgasia (2).jpg
Wojtuś:
wojtus.jpgwojtus (3).jpg

Załączniki

• asia (4).jpg
    asia (4).jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 116
  • asia (2).jpg
    asia (2).jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 116
  • wojtus (3).jpg
    wojtus (3).jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 111
  • wojtus.jpg
    wojtus.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 110
anulfka, widac ze silniejsze juz sa wasze dziubaski, a jak im dobrze w objeciach rodzicow :-) a jakie podobne do siebie, nie umialabym rozroznic gdyby nie podpisy bym myslala ze to jedno :)

anulfka czyli są postępy:) będzie coraz lepiej, trzymajcie się cieplutko
madison, żeby nie było że tak różowo to były też zastoje, kryzysy, pogryzione sutki itp ;p
ja odliczam do usg, a miałam dziś ciekawy sen, że technika tak poszła do przodu że na usg lekarz mi pokazał jak dzieciaczki będą wyglądać po porodzie hehe :)

anulfka i oby tak dalej :-)trzymam za te dwa malenstwa kciuki .
Co do wymiotow to ja meczylam sie od 8 tygodnia do konca 4 miesiaca. Myslalam ze oszaleje. Co zjadlam czy nawet wypilam to zaraz zwracalam. Och jak dobrze ze to juz za mna.
Wczoraj bylam na USG i coreczka wazy 2100 a synek 2200 a nawet moze byc do 200 gram wiecej bo juz nie potrafila tak dokladnie ich zmierzyc. Ale sie ciesze ze tak ladnie rosna :-) jeszcze rowne 3 tygodnie i wkoncu bede mogla je przytulic.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Anfulka śliczne te twoje szkraby

My zamówiliśmy już wózek BJ City Select Double, czas oczekiwania do trzech miesięcy bo nie ma w PL wybranego przez nas koloru. Ale jest możliwość, że dojdzie na początku maja :-);-)

Strasznie to długo, jak kupowałam oba x-landery to z jednym czekałam trzy dni, drugi na miejscu był :szok:

Chcieliśmy Abc zoom ale do niego gondoli dystrybutor nie ma i niewiadomo kiedy będą :cool2:
Trochę to dziwne...

Do góry