reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jestem po wizycie, ale niestety lekarz powiedział że on się nie zajmuje ciążami mnogimi, zajrzał tylko powiedział że 2 dziewczynki i serduszka biją ale więcej nie powie;/ to moja wina, bo umawiając się nie wspomniałam jaka to ciąża;/

reklama
adb7 bardzo przepraszam, że tak Cię tu wypytam ale kupowałaś nowy wózek?
Też tyle na niego czekałaś??
Ja dziś dzwoniłam do sklepu gdzie chciałam zamówić BJ City Select, i będę jednak miała wersję czerwoną na czarnym stelażu. Żadnego problemu nie było.

Data dostawy do trzech miesięcy bo wózio sprowadzany, ale mnie to w sumie nie przeszkadza do porodu daleko.

Do zestawu mam dobrane folię na gondolę, folię na spacerówkę, foteliki Maxi Cosi Pebble, adaptery do fotelików, tacki, pałąki (ale te były gratis) i śpiworki-osłony na nóżki.

Gratis dostanę folię przeciwdeszczową na foteliki Maxi Cosi i dwa śpiworki do nich.

Ogólnie cena 5195zł więc jestem zadowolona z tak dużego zestawu :-)

edytka84 szkoda, że lekarz nic więcej nie powiedział :-(

Ostatnia edycja:
A_nka ja trafiłam na allegro używany ale w świetnym stanie. Poprzedni właściciele musieli o niego bardzo dbać, ba wygląda jak nowy:-) . Jest czerwony na srebrnym stelażu. Mam gondole, spacerówki, foteliki Maxi Cosi CabrioFix. Za całość dałam 3 000zł.

adb7 to super, że tak Ci się udało :-)

Niektórzy naprawdę potrafią dbać o wózki :tak:.
Nasze oba x-landery stan idealny.

Ja też będę miała siedziska czerwone, a ramę czarną. Kurczę już nie mogę się doczekać :)

Jeja pobolewa mnie dziś w podbrzuszu :-(

Witajcie dziewczyny, ostatnio nie odzywałam sie bo jakoś weny brak a jeszcze przeprowadzka cały czas w toku co prawda ja tylko dyryguje co i gdzie , ale to też ciężka praca :-).
Byłam wczoraj na wizycie i dziewczynki mają się dobrze przepływy dobre waga 1780 i 1820. Rozmawiałam z lekarzem jaki ma dalszy plan co do mojej osoby i tak następna wizyta 9.04 i już wtedy bedzie mnie umawiała na położenie do szpitala i ściągnięcie szwu i chce żebym już do końca została w szpitalu. Jestem troche przerażona bo to prawie miesiąc będzie co prawda mówi ze w jego opinii do 38 nie dociągnę ale to i tak miesiąc. Co to cc to tez nie dał jednoznacznej odpowiedzi i co mam zrobić prosić go,błagac? Mówił ze jak jedna bedzie główkowo to można spróbować naturalny poród, ale ja nie chce a co z drugą, która jest poprzecznie obróci się po urodzeniu siostry.? Nie wiem co robić.

Edytko przykro mi ze wizyta nie była dla ciebie satysfakcjonująca, ale dlaczego poszłaś do tego lekarza, chciałas zmienic czy chodzisz jednocześnie do dwóch? nIestety nie wszyscy lekarze chcą prowadzić bliźniaki ze względu na ryzyko komplikacji. Mój gin do którego chodze ponad 15 lat też mi odmówił właśnie ze względu na bliźniaki taką mają polityke w klinice gdzie pracuje.

Anulfka z każdym nowym zdjęciem widać jak dzieciaczki rosną w siłę super ze mozecie juz je brac na rece kangurowanie dla wczesniaków ma na nie wspaniały wpływ.

Widze ze tylko ja planuje kupic wózek juz po narodzinach i nie wydać na niego więcej niż 1700 za nowy a najlepiej zeby udała mi się kupić używany ale na razie nic ciekawego nie widziałam.

Emilek czy ty nadalw trójpaku czy już się rozpakowałaś?

Fusun a u ciebie jak czy już zaczęli coś działać czy dalej trzymają cię i czekają?

Iwizara ja miałam w planach kupno nowego wózka z firmy Tako za jakieś 2300 za cały komplet z fotelikami. Ale widzę, że dużo jest tych wózków używanych wystawionych nawet za jakieś 1000zł i właśnie się poważnie zastanawiam nad kupnem takiego;-)

Dziewczyny, ja się nie odzywam bo u mnie nic nowego się nie dzieje. Cud się nie wydarzył i pęcherz płodowy się nie zasklepił, wody dalej lecą. Ale nie mam zakażenia póki co, skórczy też więc.nie rodzę na szczęście. Nic nie robią poza kontrolowaniem CRP i pobieraniem wymazu raz na tydzień. Na wszystko za wcześnie. Dziś mijają 3 tygodnie jak leżę w szpitalu.

Anulfka - cieszę się, że u Twoich dzieciaczków coraz lepiej.

No wysłała mi się wiadomość, a nie skończyłam.

Anulfka - identyfikuję się z Twoją sytuacją i sytuacją Twoich dzieci, bo czuję, że sama będę miała takie bardzo wczesne wcześniaczki. Twoje Maluszki urodziły się w 26 tc? Ja póki co marzę by moje dotrwały do tego tygodnia...

Cześć dziewczyny
nie odzywałam się bo u nas dużo się wydarzyło
24.03.2014 po godz 18-tej przyszły na świat nasze Maleństwa.
Róża - 18.32 1620g 46cm 5pkt
Dominik - 18.34 2060g 49cm 9pkt
Domi jest w inkubatorze bo nie radził sobie trochę z oddychaniem i ma podawany tlen a Róża jest w cieplarce i radzi sobie lepiej od brata, pomimo że jest dużo mniejsza. Ja jeszcze w szpitalu.
Odezwę się za parę dni jak będę miała neta.
Pozdrawiam Was gorąco. Jak wyjdę ze szpitala to nadrobię wątek ;-) i oczywiście napiszę więcej.

reklama
wow emilek ale wieści z samego rana, gratulacje, dużo dużo zdrówka dla Twoich pociech :)
Iwizara mój lekarz nie robi 3d a chciałam takie właśnie usg zrobić, w takim razie chyba zrezygnujemy z tego bajeru; ja bym kupiła używany ale tego wózka co chcę nie ma ani używanego ani nowego;/ a dlaczego planuesz dopiero po porodzie kupić?

1.Gabi00430 marzec 14
2.Rila11 kwiecień 14
3.Agniecha77716 kwiecień 14
4.KasiaZG30 kwiecień 14
5.Kaśka902 maj 14
6.Paulinka_uk7 maj 14
7.Nana7ma10 maj 14
8.KPe00715 maj 14
9.Adb715 maj 14
10.Iwizara20 maj 14
11.cannot25 maj 14
12.Dolores3231 maj 14