reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam. Ja od wtorku mam założony passer i od dziś mam brać luteine dopochwowo (profilaktycznie) i mam brać magnez i wapno i witaminy z dha.
Marczitka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!

Marczitka, trzymaj sie dzielnie, mysl tylko o tym, ze juz beda przy tobie. nie przewidujemy komplikacji < nono> bedzie dobrze:-)

Marczitka - trzymam kciuki mocno i wierze, ze będzie dobrze, 35tc to dobry wynik, a usg potrafi sie machnac z waga całkiem porządnie.

Anielka - czy coś sie dziko czy profilaktycznie ten pessar? Jak pamietam pisalas, ze Twój lekarz niejako z automatu zakłada je w mnogich ciazach.

Nieustający kciuki, dużo myśli i modlitwy, ze maluchy Anulfki.

Witam was dziewczyny o słonecznym poranku :-)

Fusun w moim przypadku mogę się troche posnuć po domu, mogę nawet zrobić sobie śniadanie ale o gotowaniu obiadu czy sprzątaniu nie ma mowy. Ale ja sama wiem ze nie byłabym w stanie tego zrobić bo wystarczy ze wstanę i pokręce się po domu albo postoje z 10 min a już mi brzuch twardnieje i strasznie ciągnie wię wole się połozyć. Mój lekarz mówił zeby również unikać długiego siedzenia bo wtedy jest największy ucisk na szyjkę i jak coś to tylko w pozycji półleżącej a jak ostatnio była u niego na wizycie to w poczekalni spędziłam 2 godz a leżanki tam nie było :-)
A ty kiedy masz wizytę i kedy coś więcej bedziesz wiedziała jakie kroki podejmą?

Jeśli mogę jeszcze to zgadzam się całkowicie z tym co pisze Emilek86. W moim przypadku dziewczynki rosna w miarę równo ale i tak jest różnica zawsze ja porównuję bliźniaki z moją pierwszą ciążą i wychodzi ze w pojedyńczej mała ważyła mniej niż teraz te dwie baby w bliźniaczej.
U mnie w 23 tc ważyły po 560g obydwie ale już w 26tc jedna 798g a druga 805g obydwie mają swoje łożyska.

Marczitka trzymaj sie dzielnie ja to marze aby być już na etapie na którym ty jesteś :-D powodzenia

Madison tak właśnie jak piszesz mój lekarz zakłada wszystkim w ciąży bliźniaczej. U mnie odpukać wszystko jest dobrze i zakładany byl profilaktycznie :-)

Witajcie kochane. Jestem tutaj początkująca :) Jestem w 15tygodniu ciąży bliźniaczej dwuowodniowej dwukosmowkowej. Strasznie się boję o moje maluszki. Mam 30tke na karku. Starałam się o ciążę 8 lat. Kiedy lekarz juz ostatecznie zapewniał nas że nie mamy szans na zajście w ciążę i jedynie możemy spróbować sztucznego zapłodnienia poprzedzonego kuracja hormonalną byłam zdruzgotana. Dwa dni po wizycie u lekarza zrobilam test bo spoznial mi sie okres i okazało się ze jestem w ciąży:) Jaka byla mina tego samego lekarza gdy położyłam mu na biurku 4 testy ciążowe z wynikiem pozytywnym. Twierdził że to cud i płakał razem ze mną. Na pierwszym USG w 6tc okazało się że mamy dwie fasolki :) Ogólnie wszystko jest w porządku. Tylko że jestem cukrzykiem insulinozależnym. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Pozdrawiam Was gorąco.
P.S. Muszę jeszcze dodać, że od 3 lat jestem mamą ślicznej adopcyjnej córeczki :)

Majeczka - witaj w naszym gronie. Moja historia z ciążą jest bardzo podobna do Twojej. No i jestem tylko dwa lata młodsza. Mój typ ciąży bliźniaczej jest taki sam, więc dużo nas łączy. :happy: Jedynie z tą cukrzycą jest inaczej. Ja mam ciążową;-) Życzę zdrowej ciąży i odzywaj się do nas:-)

Majeczka - ogromne gratulacje! To naprawdę cud, super, ze Wam sie udało, to musiało być przeżycie i jeszcze podwójna radość. Jak widać jestescie stworzeni do bycia rodzicami to los Wam zapewnił potomstwa :-)

Wiekiem sie nie przejmuj, ja mam 35 lat i nikt nie sieje paniki ;-)
Ciąże masz najbezpieczniejsza z możliwych blizniaczych - dokładnie taka jak moja.

Zapewne pod kontrola lekarza cukrzyca nie będzie dla Was zagrożeniem!
Wszystkiego dobrego i ładnego donoszenie dzieciaczkow :-)

reklama
Dziękuję kochane za słowa otuchy :) Bardzo się cieszę, że wpadłam na to forum. Myślę, że to super sprawa móc porozmawiać z osobami w takiej samej sytuacji. A powiedzcie mi dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć pierwsze ruchy swoich skarbów? Bo ja mam takie uczucie w brzuszku jakby mi sie piłeczki przetaczały :)

Do góry