reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Fusun mój lekarz dosłownie w poniedziałek powiedział że jak poczuje skurcze łydek lub twardnienie brzucha to mam wziąć magnez i się położyć 100 mg rano i 100 mg wieczorem ( polecił ChelaMag B6 MAMA ) i że to normalne bez obaw :)

Bardzo Ci dziękuję. Ja nawet mam w domu Chela Mag B6 (tylko, że nie MAMA) ale w takim razie biorę bez zastanowienia

reklama
Anka - wspolczuje sytuacji w szpitalu, ale jak sie ma taki cel to łatwiej znosić nawet szpitalne historie. Zdrowka dla coreczki. Włocławek.... teraz to chyba tam dmuchaja nawet na lodowate.

Sarenka - ja jestem niecały tydzień przed Tobą, ponieważ wszystko idze ok, lekarka powiedziała, ze możemy spotkać sie następnym razem za 4, a nie za 3 tygodnie, ale ja wolałam za 3 sie umówić. Chodzę prywatnie więc z jednej strony miło, ze nie chciała mnie naciągnąć, z drugiej strony nie odmówi mi, bo i czemu by miała.

Madison to racja teraz naprawdę się starają. Chociaż i ja wcześniej też za bardzo na opiekę nie mogłam narzekać :-)
Ale porodówka tam cieszy się złą sławą od bardzo dawna.

Dziewczyny wybaczcie, ale musicie poczekać kilka dni na aktualizację tabelki. Laptop mi się popsul:/ czytam, ale ciężko mi odpisać z komórki.

fusun, ja biore magne b6 3x2 ido tego po dwie nospy, i do nich raz dziennie vegevit, magnezu nigdy za wiele, ja nawet przed ciaza bralam rano i wieczorem bo szybko sie denerwowalam.
tylko jak bierzesz zelazo to musi byc miedzy zelazem a magnezem ok2h przerwy, bo inaczej zadne sie nie przyswoi

emilek ja tylko napiszę że jakby cos ci było to każdy szpital cie przyjmie i bez skierowania...

Funsun taka długość szyjki nie jest najgorsza, a jak poleżysz to się pewnie wydłuży :tak: ja mam zero szyjki i nic się nie dzieje choć wiem że to żadne pocieszenie ;-)

Rila ja nie musiałam wiele kupowac bo więszość już miałam po córce i zależy też co komu potrzebne - np z tego co piszesz dla mnie pościel i niania są zbędne ;-)

hej pamiętacie mnie jeszcze?:)
nie było mnie bo nie mam na codzien dostępu do neta,remontujemy i mieszkamy na ten czas z tesciami
trochę się cofam aby cos poczytac co u was.

i rzucił mi się post Anulfki ze dzieciaczki juz po drugiej stronie brzuszka,mocno trzymam kciuki za zdrowie maluszków!! co się stało,ze tak się pospieszyły??

ja mam załozony pessar,ale nie lezę,zresztą przy 2,5latku nie da sie lezec
na połówkowych poznałam płec,bedzie chłopiec i dziewczynka.

Emilek,moze rozstepy nie pójdą dalej:) ja w pierwszej ciązy rozstępów nie miałam poza dwoma,które poszły od blizny po wyrostku,więc wiesz..:)jest szansa:)

Cannot jak u ciebie?kurcze,0,5cm na szyjke to malutko:( za pessar się płaci,nie jest refundowany,sama moze porozmawiaj z lekarzami,pessar odciązy szyjkę aby się juz nie skracała, a z tego co wiem,na 0,5cm jeszcze się da załozyc.

Julianna - tyle to wiem;-) Na razie grzecznie leżę i negocjuję z dziećmi, żeby za szybko nie pchały się na ten świat, bo w szpitalu nas nie chcą:-D

Celina - co do tych rozstępów, to w sumie już mi wszystko jedno:sorry: Jest tyle gorszych rzeczy które mogą się wydarzyć i być zagrożeniem dla dzieci, że rozstępy to przy tym pikuś:-p
Witaj w klubie mam, które noszą w brzuchu parkę:-)

Witajcie dziewczyna ja pierwszy raz pisze więc nie wiem jak mi to wyjdzie. Mam na imię Iwona i jestem w 27 tyg oczekuje na dwie dziewczynki. Chciałam tylko do Fusun napisać ze ja mam założony szew na szyjkę w 24 tyg poszłam na zwykłe kontrolne badania i zp rzychodni szpitalnej odrazu skierowano mnie na oddział bo szyjka miała 1.3mm irobiło sie rozwarcie. Po 2 dniach obserwacji w szpitalu zdecyowano sie na szew. Zakładano mi go w znieczuleniu ogólnym zabieg trwał ok 30min, ale do konca ciazy musze lezec. w dniu wypisu szyjka miał 3mm, ale jak poszłam do lekarza na kontrole po 7 dniach to miała juz 2.5 ale lekarz powiedział ze to jest dolna dopuszczalna granica długości szyjki i zeby sie nie denerwowac bo troche chodziła troche siedziałam a to jest organ plastyczny i moze sie okazac ze tego samego dnia o róznych porach moze mniec różną długośc. Także Fusun nie ma powodów do obaw szew pomaga utrzymać ciąże oczywiście nie ma 100% pewności bo wszystko moze sie zdażyć. Ja mam ten szew juz 3 tydz. Mam nadzieje ze choć troszkę ci pomogłam

reklama
Sarenka wizyty u lekarza mam co miesiąc, natomiast USG co 2 tyg ze względu na ciążę jednokosmówkową. Póki co, odpukać, wszystko jest ok ale myślę, że jeżeli coś by lekarzy martwiło, to wizyty byłyby częściej. Sarenka a Ty jak często masz USG?
Bardzo często wspominacie tu o szyjkach i zaczynam się martwić, że ja do tej pory miałam szyjkę mierzoną jeden raz. Jutro o to zapytam, bo nie wiem, czy to normalne.

Do góry