reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

natalie, qrcze, ale sie nawyrabialo, to dlatego sie nie odzywalas, co ci moge napisac, tylko tyle, ze trzymam kciuki za ciebie i za malenstwa i zebys rzeczywiscie wytrzymala jak najdluzej. Nie znam sie na tych szyjkach i ich dlugosciach, bo nie mam problemu z tym (narazie, bo tu nie gmeraja w srodku, tylko naciskaja dol brzucha), ale z tego co sie orientuje to trzeba doliczyc do wymiarow usg jakies 10% wagi(jak nie wiecej). Trzymaj sie kochana dzielnie i jak tylko mozesz to sie odzywaj. Moze gotadora bedzie wiedziala wiecej, bo ona tez wojuje z szyjka od dluzszego czasu chyba.

reklama
cześć dziewczyny :-)

mi się szyjka skróciła w 24 tygodniu, bardzo się wtedy przestarszyłam. W 25tc byłam w szpitalu na sterydach. Szyjka 22mm wtedy była, w szpitalu jak dr inny mi zmierzył to mu wyszło nawet 25mm , ale najważniejsze,że na ostatniej wizycie, 2 sierpnia się nie zmniejszyła. Wydaje mi się,że mój mały, który to spowodował skrócenie się szyjki przeniósł się wyżej i juz tak mi na nią nie naciska. Kolejną wizytę mam 24 sierpnia i juz się oczywiście boje co mój dr tam wypatrzy. Mam nakaz leżenia, ale nie leże cały czas, ale bardzo się oszczędzam. Słyszałam,że w UK nie bada się szyjki, w ogóle jakos mniej się bada kobiety jak w PL - to był właśnie mój najważniejszy powód,że wybrałam PL, czułam że ja to będę z przygodami, mam w końcu swoje lata.

Nnatalie trzymaj się w szpitalu, bądź dzielna, a my tu za Was mocno trzymamy kciuki abyś jak najdłużej wytrwała w trójpaku :tak:

nie martw się - na pewno będzie dobrze!

Husky jak Twoje swędzenie? przeszło? kupiłas ten krem?

husky, wlasnie jak twoje swedzenie? kupilas piriton? jest bezpieczny dla kobiet w ciazy, bo wszystkie znajome w ciazy z alergia braly to, jest syrop, sa tabletki, chyba, ze bylas u lekarza i wiesz cos wiecej.

hej dziewczyny :) Wczoraj miałam wizytę i dziewczyny ważą Wiktoria 890g i Natalka 839g . Wszystko jest w porządku . :-)

Nie było mnie zaledwie pare dni tutaj, a już tyle stron zapisanych. Pozdrawiam Wszystkie :happy:

Polka no w szpitalu nie fajnie ale plusem jest stała opieka i to ze mam naprawdę fajne kobietki na pokoju więc czas leci. Nawet jedna ciężarówka w dwupaku na moim pokoju :)

Ineska dzięki bardzo!! Teraz zgaga męczy ale od wczoraj zapis skurczy jest ok więc modlę sie zeby tak zostało;) no ja na szyjkach sie nie znam, więc zdaje sie na lekarzy no i leze grzecznie:) i czekam moze moja prowadząca do mnie wpadnie bo wróciła z urlopu i z nia juz rozmawiałam a jestem w szpitalu gdzie pracuje :)

Gotadora dzięki za kciuki:) 3mam za Ciebie tez kciuki zeby z szyjka było wszystko ok:)

Cześć dziewczyny.Wpadłam się przywitać.widzę,że niektóre z Was mają problemy,trzymam za was kciuki żeby wszystko było ok!!!!Flis gratuluję udanej wizyty,aby tak dalej!!!Ja przeszłam na mm bo nie wyrabiałam z cycem a to małe głodomory i jedzą nawet co godzinę i chcą na raz!Wszystko u nas ok,powoli się docieramy,dzisiaj w nocy nawet się wyspałam:-) maja i dawid.jpgto moje maluszki zaraz po urodzeniu,postaram się wstawić niedługo aktualne.z lewej to Dawid a z prawej Maja.

Załączniki

• maja i dawid.jpg
    maja i dawid.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Multimama super szkraby wygladaja, swietnie ze tak chetnie jedza i oby tak dalej, a powiedz na jakim mleku jestes? Dobrze ze juz jest z Toba ok bo szczesliwa mama to szczesliwe dzieci. :-)u mnie Lena na cycku a Wojtek na mm i czuje sie troche jak wyrodna matka ze on mojego mleka nie dostaje, ale Lena wiekszosc wypija i nawet laktatorem nie mam jak dla niego sciagnac, a Wojtka juz tyle razy probowalam przystawiac do cycka i za zadne skarby go nie chce, a pokarmu tez jakby mniej:crazy:
Wojtek coraz lepiej je i juz ich nie wybudzam na karmienie bo sami sie budza ale niestety nie razem tylko czasem pol godziny albo godzina roznicy jest w ich pobudkach.

Do góry