jejciu jestem na froncieDolorez
Ty pewnie już po ale i tak trzymam kciuki &&&&i czekam na wieści o maluszkach ciekawość mnie zżera z jaką wagą się urodziły maluchy
i znów nas czeka aktualizacja listy i znów oczko w górę idę. teraz co miesiąc spokoju do 10.09 hmm....
flis i jak wiesz co to bylo to zgrubnienie? moze dziecko wyczuwasz tj jego czesc ciala?
Maya12 witamy widze ze przed toba duze wyzwanie- czworka maluszkow w sumie ale napewno sobie poradzisz.
co do witamin to ja bralam prenatal classic i kwas foliowy, pozniej przy anemii doszlo mi zelazo a przy skorczach magnez i nospa ale wszystko zalezy od zabotrzebowania danej kobiety (teraz prenatal mi sie skonczyl i biore jakies witaminki ktore zostaly mi z czasow starania sie wiec dla staraczek i tez mysle jest oki bo sklad podobny)
jesli chodzi o cc to tak jak dziewczyny pisaly- wszystko tak naprawde zalezy od lekarza, szpitala, ulozenia dzieci- ale zawsze mozesz wybrac inny szpital jesli bedziesz wiedziala ze w danym probuja usilnie porod sn
aha jesli chodzi o aktywnosc w ciazy to tez kwestia indywidualna- ja mimo strasznych mdlosci pracowalam do 19tc- do pierwszych skorczy brzucha- zbyt czestych i omdlen przez anemie- ale w uk zadko kto jest na zwolnieniu w ciazy niestety. w pl mysle ze wiekszosc lekarzy da ci zwolnienie ale od ciebie zalezy czy je wezmiesz
gotadorota moze warto isc zrobic sobie badanie krwi? mi tez napoczatku pot mnie oblewal wchodzac do sklepu mimo ze klima na full i nie laczylam tego z anemia a pozniej to mdlalam juz nawet na dworze ;o
Ostatnia edycja: