reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dzis dostałam na miły początek dnia filmik normalnie codziennie będę go puszczać na poprawę nastroju

[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=IIt5lGhFyE0"]YouTube - Baby Billie Jean - Michael Jackson babies dancing[/COLO"]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=IIt5lGhFyE0"]YouTube - Baby Billie Jean - Michael Jackson babies dancing[/ame]​

moje charakterne dzieci

reklama
Dzieciaczki - Tancory - super!

Ja nie kupuję takich samych ubrań bo nie będa identyczne moje córy. Podobne jak rodzeństwo więc nie chce ich tak samo ubierać.

A propos ubranek - kiedy kupujecie? ja jestem juz w 22 tyg i powoli zaczyna mnie nachodzić ochota... ale nie wiem ... wiecie... przesądy (nie żebym była przesądna) :)

Witajcie :-)

widzę że pojawiły się tematy zakupowe hehe Ja narazie nic nie kupuje... poczekam do grudnia... wtedy będziemy mieli już 30 tydzień więc powoli trzeba się szykować... z ubrankami to nie jest problem... sen z powiek spędzał mi wózek ale teraz już jest wybrany więc luzik:tak: łóżeczka mamy wybrane... zamówie je może pod koniec grudnia albo na początku stycznia... a siedząc w domu "szaleje" na allegro i oglądam pościele, kocyki i inne rzeczy... chociaż nie ukrywam że strasznie chce już zacząć kupować te słodkie ubranka... jeszcze się w sumie nie zastanawiałam czy moje dziewczynki będę ubierać tak samo czy różnie... one i tak nie będą takie same... to sama nie wiem...

co do pokoiku to narazie oprócz łóżeczek nie kupujemy żadnych mebli dziecięcych... mamy za małe mieszakanie więc narazie dzieci będą z nami w sypialni do ok.2 lat to nie będzie problem... dokupiłam tylko komodę na ubranka ale z tej samej serii co meble mamy...

jeśli chodzi o usg to ja robiłam genetyczne w 21 tygodniu ciąży w Katowicach i zapłaciliśmy 350zł z płytką, zdjęciami i dokładnymi pomiarami każdej dziewczynki... a z tego co wiem to za to usg przy 1 dziecku płacili 250zł. W poniedziałek jedziemy na drugie usg genetyczne i ciekawa jestem czy też nas skasują 350zł - ale cóż... będę spokojniesza jak dokładnie wszystko posprawdza... u nas też się lekarka bardziej skupiała na różnych organach, pomiarach itp niż na samym wyglądzie dzieci.

Jola1985: witaj wśród nas... współczuję tego leżenia w szpitalu... ale czego się nie robi dla dzieciaczków :-)

rodzaj porodu...? mój lekarz od początku jak się okazało że będziemy mieć bliźniaki to odrazu mówił że ciąża zakończy się cesarskim cięciem :-) więc ja już jestem na to nastawiona... wiadomo że szybciej się dochodzi do siebie po naturalnym porodzie... ale przynajmniej przy cesarce dzieci się nie będą męczyć! a na myśl że jedno urodziło by się naturalnie a dla drugiej trzeba byłoby robić cesarskie cięcie to aż mam ciarki ze strachu! 2 porody w tym samym czasie... masakra!!

Dla mnie dwa porody w jednym to też byłaby masakra!! Liczę że lekarze mi tego oszczędzą tym bardziej że w ciążach jednoowodniowych nie praktykuje się porodu naturalnego ze względu na ryzyko zaplatania pępowin.

Ja już mam troszkę ubranek, nie jestem przesądna - stwierdziłam że dobrze będzie rozłożyć wydatki na raty. Dziewczyny, podziwiam Was - ja jak wejdę do sklepu z ciuszkami to nie mogę się opanować i muszę coś kupić.

co do porodu nawet czytałam gdzieś artykuł, że dzieci po cesarce są zdrowsze, szybciej rosną itp., fakt, że nam jest gorzej bo to nie natura, ale ja pocierpię dzieci najważniejsze ich dobro jest na pierwszym miejscu.

Ja nie zachodzę do sklepów z ciuszkami, wertuję czasem allegro,ale dalej twardo zero ciucha, nic dla dzieciaków...

hej kobietrki!!! ja dzisaj w nienajlepszym humorku :( dzwonili dzisiaj do mnie ze szpitala w wymikami na obcizenie glukoza i wynik pozytywny czyli chyba cukrzyca ciazowa, zmartwilam sie strasznie ale jutro ise sie spotkac z polozna i mam nadzieje ze wszystko mi wyjasni itroszke uspokoi.

co do zakupow ja zaczelam kupowac ciuski itp jak dowiedzialam sie o plci maluszkoe. teraz juz brakuje mi tylko poscieli do lozeczek i paru drobnych rzeczy i czekamy...

o kurcze monia to niezbyt miła wiadomość. Ale wiesz co, może nie będzie źle. Słyszałam że taka cukrzyca w ciąży wymaga rygorystycznej diety, ale potem samoistnie ustępuje. Dieta nie jest taka straszna, najważniejsze zdrowie twoje i dzieciaczków. Miałaś jakieś wcześniejsze objawy cukrzycy np dużo piłaś? Trzymaj się i powodzenia na wizycie!!

tzn od jakiegos czasu znacznie wiecej wody pije ale myslalam ze to dobrze bo wczesniej jedna butelka starczala mi na pare dni. pozatym co rece zaczely mi sie bardziej pocic ale niewiem czy to ma jakis z tym zwiazek. mam nadzieje ze polozna mi dzisiaj wszystko dokladnie wytlumaczy.

reklama
Mam koleżankę która zachorowała na cukrzycę w wieku 12 lat i mówiła że pierwszym objawem była niesamowita chęć na jakiekolwiek picie. Mówiła że chodziła na przerwie do łazienki szkolnej i całą przerwę piła wodę prosto z kranu - i wciąż jej było mało.
Daj znać jak poszła wizyta!

Do góry