reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Monia - ładnie rosną Twoi synkowie :-) Oby tak dalej! Czy macie już złożony ten wózek? Próbowałaś nim może już jeździć? Ciekawa jestem czy jest lekki w prowadzeniu?
Iws - super że usg mieliście udane. A jaką wagę mają już Twoje dzieci?
Moje wczorajsze badanka generalnie wyszły ok - cukrzycy nie mam, za to mam chyba lekką anemię. Jutro wieczorem mam wizytę u gina - zobaczymy co on jeszcze na nie powie. Zapytam też o te twardnienia brzuszka, niech mnie uspokoi albbo coś przepisze.

reklama
Moira - dziewuszki nie są takie same - każda żyje swoim własnym życiem jak to dwuowodniowe, dwukosmówkowe. Większa - łobuzica ma 450 gram a mniejsza - na zdjęciach wyszła taka zakłopotana - 371. Główki podobnej wielkości, brzuszki też. Mniejsza ma za to większą stopę - nogi chętnie dziewczyny pokazywały - jak to babki! :) Mniejsza jest też troszkę młodsza (jak wyszło nie pierwszy raz :) ). 3 dni różnicy ponoć. :)

iws dzięki za szczegóły - ja też się zdecyduję na ten ośrodek.
Też się zastanawiałam nad tym mebelkami, bo one są takie delikatne i dziewczęce. Jednak jak zobaczyłam je na żywo to już tak sobie mi się podobały. Szczególnie łóżeczko - wydało mi się strasznie małe i niskie. Ja jestem dość wysoka więc szukam czegoś co nie przyprawiałoby mnie o ból pleców za każdym razem jak będę się nachylała. W każdym razie ja też decyduję się na ikea tylko że serie dla dorosłych. Chcę te mebelki na początku przyozdobić naklejkami, a potem jak dziewczynki będą starsze to będą miały "normalne" meble. Myślałam żeby zrobic coś takiego:
Zdjecie048_male.jpg

Ponadto zastanawiam się jeszcze nad takimi meblami
18085-[1]-3-1-3.jpg

Widziałam dziś łóżeczko na żywo i całkiem mi się podobało, tylko że to są typowo dziecięce meble. Do tej białej ikei można potem dokupić jakieś biureczko, łóżko i służą na lata.

yenefer - pierwszy zestaw - biały bardziej mi się podoba niż ten brązowy. No, ale to kwestia gustu :)

ja też myślałam o większych meblach ale jak małe zmienią stan z niemowlęcego to zmienimy im pokój na większy. Taki misz-masz za pare lat i wtedy planujemy juz mebelki na nastepnych pare lat - okreslą się może trochę czy ten róż lubią (ja nie) czy jakiś inny kolor. Teraz będą w mniejszym pokoiku a nie chcę go przytłoczyć. Nie ukrywam tez, że cena gra tutaj rolę - mebelki - szafa i regał będą kosztowac tyle co jeden mebel z innych serii czy sklepów. A przy dwójce te koszty wszystkiego są przytłaczające :) Łóżeczka nie biore pod uwage bo jak się zdecyduję na biel w pokoju to kupimy Hippo.

pokoik%20Hippo_kolorino%20Drewex.jpg

to łóżeczko też dziś widziałam "na żywo" - bardzo ładne i solidne. A ja dumam i myślę i chyba meble będą z ikei a łóżeczka dokupię zwykłe białe z drewexu.
Kiedy chcecie kupować mebelki? My najpierw musimy pomalować pokój...

Ja właśnie nie widziałam tego łózeczka na żywo - ciekawa jestem gdzie je oglądałaś.

Mebelki? W piątek idziemy na usg jeszcze - takie połówkowe, "zwykłe". Potem zaczniemy się brać za zakupy. może pod koniec listopada już by były w pokoiku. Chciałabym pzed świętami Bożego Narodzenia juz w większości miec już pokój gotowy. Z kulą nie będę w stanie tak spacerowac i wybierać. :)
A łóżeczka kupujecie od razu wtedy co mebelki czy czekacie jeszcze z zakupem np. do rozwiązania lub z miesiąc przed?

Witam wszystkie przyszłe mamusie bliźniaków. Ja też jestem tą szczęściarą:-). Obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży, spodziewamy się parki :-). Moje dzieciaczki na dzień dzisiejszy ważą 1380g 1260g. Jestem w szpitalu ponieważ mam łożysko brzeźnie przodujące i kilka razy już wystąpiło krwawienie, raczej zostaniemy tu już do końca.
Mam nadzieje że mogę do Was dołączyć??? Pozdrawiam

Jeszcze nie mam pojęcia jak wkleić suwaczek, proszę o pomoc:zawstydzona/y:

Łóżeczko widziałam w Legionowie w Błękitnym Centrum (tam jest taki mały sklep dla dzieci, ale nie pamiętam jak się nazywa). Wprawdzie to nie Warszawa ale można się przejechać w wolnej chwili.
Ja również chcę mieć już "zrobiony" pokoik przed świętami Bożego Narodzenia. Potem nie wiem czy będę się czuła na tyle dobrze żeby wszystkim zadrygować. No i to świąteczne zamieszanie...
Prawdopodobnie najpierw kupimy meble, potem łóżeczka ale tylko dlatego że po meble pojedziemy sobie sami a łóżeczka będziemy zamawiać na allegro.

Witam wszystkie przyszłe mamusie bliźniaków. Ja też jestem tą szczęściarą:-). Obecnie jestem w 27 tygodniu ciąży, spodziewamy się parki :-). Moje dzieciaczki na dzień dzisiejszy ważą 1380g 1260g. Jestem w szpitalu ponieważ mam łożysko brzeźnie przodujące i kilka razy już wystąpiło krwawienie, raczej zostaniemy tu już do końca.

Najpierw wejsc na strone suwaczki.com, a potem w ustawieniach wkleic w edyt.sygnature

reklama

Tez zaraz bede w 27 tygodniu (suwak opozniony o 1 tydz). I tez bede miala parke, 2 tyg temu wazyly 520 i 600, mam nadzieje ze teraz tez juz beda takie duze na usg.

Do góry