reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie
znalazłam fajną stronkę, naj są zdjęcia dzieciaków można podpatrzyć imiona http://www.blizniaki.net/
jak czorcik będzie chłopcem będzie chyba Dawidkiem, więc chyba Dawid i Dominika, ewentualnie dziewczynka:pola, Michalina, Emila;chłopiec ewentualnie Igor. Miałam pomysł, żeby dać imię w jakim dniu się urodzą, żeby w jednym dniu obchodzić imieniny i urodziny, ale marzec jest fatalny....

reklama
Hejka:)

Witaj Jolu wśród nas i współczuję leżenia w szpitalu, ale wiadomo dla dobra maluszków warto się przemęczyć:tak:

Ja tydzień temu miałam usg 4D i genetyczne. Na 1000% u nas to chłopcy- Igor i Miłosz;-)Maluchy wazyły 377 i 407 g. Ale lekarz- znany profesor z Gdanska kazał mi robic badania co 2 tyg bo powiedział, że przy jednokosmówkowch podkradanie może się zdarzyc nawet do samego porodu. 19 listopada mam wizytę u mojego gona i mam ustalić z nim hormonogram uisg w szpitalu.

Kurcze zazdroszczę Wam, ze Was nastawiają na cesarkę. Tam gdzie ja będę rodzic- szpital rzadko kiedy robi cesarkę. Mój gin nastawia mnie na poród naturalny, ale maluchy od miesiąca leżą pośladkami w dół, wię cjak nie będą za dużo się wiercić to będzie cesarka. Już nawet myślę, czy z lekarzem nie umówić się na konretny dzień.

Podziwiam twarde babeczki co nic nie kupuja. Ja ostatnio dostałam paczkę ciuchów podwójnych od rodzinki ze Stanów, a sama ostatnio pokupowałam troszkę w H&M i hurtowniach dziecięcych. poprostu nie mogę się oprzeć. A mimo to, ze mam synka4 letniego po nim nic nie mam prawie;-)

Łożeczka chę jakoś niedługo jechac pooglądac, koleżanka ma fajne z Voxa, które póxniej przerabia się na łozko dziecinne- tak już przyszłościowo i an 3-4 lata spokój;-)
image_func.php

Moira i który w końcu bierzesz wózek?? Patrzałam na ten link easy walkera z czech i w sumei tez fajna opcja. Ja przeliczam narazie skąd będzie taniej czy z Czech czy ze Stanów?? Bo jest ryzyko, że mi oclą;-) ale na 100% jestem na niego zdecydowana.

U nas dalsza częśc remontów. Teraz mi schody nowe stolarz robi, a póxniej jeszcze tylko parkiet- cyklionowanie i lakierowanie.
Nie wiem kiedy zabarac się za pokój dla bliźniaków, i gdzie im jesczze zrobić

pozdrowienia i gilgaski dla maluszków w brzuszku

galeria jest swietna, lapie mnie strasznie za serducho az sie poplakalam tak baaardzo juz chcialabym miec moje skarby przy sobie. ehhh blizniaki sa slodkie nie wyobrazam sobie teraz ze moglabym miec jednego dzidziolka. a u mnie bedzie prawdopodobnie Oliwier i Kacperk. pozdrawiam

no ja też nie wyobrażam sobie już jednego czorta, wydaje mi sie to takie proste co to jedno dziecko, dwójka to dopiero wyzwanie, też już chciałabym zobaczyć swoje szkraby, ciekawi mnie jakie będą mieć włosy, noski, kolor oczu itp. cieszę się, że ciąża trwa taki własnie a nie inny okres psychicznie można się nastawić, na poczatku nie wyobrażałam sobie siebie z dwójka dzieci naraz, a teraz śmieję się na myśl jak np. będę je karmić, jak będą reagować znajomi, dalsi nie wiedzą, więc pewnie będzie szok i generalnie jestem bardzo szczęśliwą przyszłą mamą dwojaczków bliźniaków czy bonusa i gratisa:)

To niby takie przerazenie na poczatku..ale rzeczywiscie szybciutko sie mozna przestawic psychicznie na dwojeczke:tak:I teraz chyba zadna z nas juz sobie jednego dzidziolka nie wyobraza. Tez tak sobie teraz mysle, ze co to jedna dzidzia..luzik jak nie wiem:-D U nas to sie bedzie dzialo!
A ja dzisiaj bylam w hurtowni i kupilam rożki dla dziewczynek, stwierdzilam ze sie przydadza. Czy w szpitalu, czy do karmienia. Zawsze wygodniej, tym bardziej jak bede malutkie np. to zawsze tak inaczej w rozku wziasc na rece:-) kupilam tez gabeczke do wanny co sie na niej kladzie maluszka. Kosmetyki zaczelam kupowac powoli..Nawet kupilam plyn do prania i bede robic pranie ciuszkow dla moich ksiezniczek, bo podobno nawet te nowe ciuszki powinno sie prac.
A u nas zamykaja Cubusa, poszlam ostatnio a tam 70 % wyprzedaz i oczywiscie sie powstrzymac nie moglam i kupilam dresiki, pierwsze jeansy dla moich ksiezniczek ale na 62 wiec tak na wiosne, lato:tak:No i czapeczki bo sliczne byly ale 46 rozm. I sie chyba w nich utopia:-D

Czytam ten poradnik o Bliznietach i troche mnie przeraza to co tam pisza. O tym ze bardzo czesto bliznieta sie rodza jako wczesniaki..i te historie mam blizniaczych..Boje sie ze bedzie duzo ciezej niz mozna to sobie wyobrazic:szok:

Ostatnia edycja:
Pozdrawiam sobotnio wszystkie ciężarówki :-)
Ewka - ja ciągle się waham z tymi wózkami i nie wiem który wybrać, ale też raczej skłaniam się ku temu Walkerowi. My byśmy brali z Czech i prawdopodobnie poprosimy o wysyłkę do Cieszyna na poste restante i stamtąd mąż by odebrał. Tak sobie myślę, że będę go chyba zamawiać gdzieś pod koniec listopada, żeby już się wietrzył i żeby foteliki już czekały na starcie w razie gdyby dzidziołki wyskoczyły wcześniej.
Co do całej wyprawki to ja od początku obiecałam sobie, że nie będę kupować nic wcześniej niż w listopadzie i słowa dotrzymałam :) Teraz po woli szykuję się do wielkiego wypadu (napadu ;-) ) na hurtownię dzieckową. W tym tygodniu przychodzi do mnie kumpela, która ma 4-letnie bliźniaki i spróbuję z nią naradzić się co dokładnie kupić (chodzi głównie o ilość i jakość ciuszków na start).

No wlasnie cos cichutko tu..
W tym tygodniu przychodzi do mnie kumpela, która ma 4-letnie bliźniaki i spróbuję z nią naradzić się co dokładnie kupić (chodzi głównie o ilość i jakość ciuszków na start).
To napisz moira po wizycie kolezanki co tam doradzila jako doswiadczona mama blizniakow? :-)

Anulka - jak tylko z nią pogadam to dam znać. Najlepiej dowiadywać się u doświadczonej mamuśki - ona powie co potrzebne faktycznie a co można sobie darować.
A może któraś z Was ma jakiś taki spis od A do Z wyprawki dla dzidziołków?

reklama
Witam dziewczyny,
dopiero co sie zalogowalam wiec przepraszam za wszelkie błedy popelnione przy logowaniu i pisaniu. jak wy jestem w ciązy bliżniaczej, dwu kosmówkowej. skonczył sie własnie 19 tydz. od piatku leze i trzese sie strasznie wszystko wina macicy, ktora mimo zazywania fenoterolu i magnezu stawia sie strasznie. wczoraj juz nie wytrzymalam i pojechalam na konsultacje do szpitala. zwiekszyli mi tylko dawke feno i odesłali do domu z informacja, ze jakby sie cos dzialo to mam wrcac z torbą;( i tak leze z nogami do góry od rana i wyczekuje kolejnego skurczu, nie moge wyluzowac. jestem juz po USG polowkowym i wiem, ze beda dziewczynki do tego male sie teraz zaczely wiercic i wszystko stalo sie takie realne, dlatego podwojnie sie denerwuje, zeby nic zlego sie nie stało. domyslam sie, ze ten temat poruszany byl juz pewnie nie raz ale nie mam nawet jak przetyczac wszystkich 93 stron tego forum. jezeli ktoraś z was przezywala cos podobnego i moze mnie podnieśc na duchu bede wdzieczna.​

Do góry