reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Monia do tego Jumper Duo wyczytalam ze tylko foteliki Tako pasuja, 175zl/szt kosztuje na allegro. Czyli u nas wychodzi jakos ok. 2300zl z fotelikami. Maxi Cosi moze nie pasowac.

W sumie to nieszkodzi bo maluszki i tak sie w zimie urodza i raczej i tak uzywalabym gondolek anizeli fotelikow. foteliki sa fajne i praktyczne ale w zimie to chyba lepie maluszka do gondolki cieplutkiej wrzucic :))

reklama
Ja chyba zostanę przy ABC Zommie. Nie przeraża was to że ten Jumper jest taki szeroki? Jak przejść przez drzwi, kasę w markecie? W ogóle to wózek świetny ale zniechęca mnie ta spora szerokość...

też o tym myślałam, ale mąz mnie uświadomił, że i tak jedno z nas będzie robić zakupy, zoom słyszałam, że na dlugość nie mieści się w windach jakby nie patrzeć trudno jest znaleźć idealną karetę dla naszych bąbelków

cieszę się że zdjęcie wózka z fotelikami było dla Was przydatne... nas wizyta w sklepie Tako przekonała bardzo do tego wózka... mimo że bardzo szeroki to dosyć łatwo się prowadzi...
Monia1110: nie sądzę żeby dało się inny fotelik wpiąć... pewnie jakby się dało to w Tako nie robili by swoich fotelików... a propo fotelików do tego wózka to na stronce wydawały mi sie takie niezbyt fajne ale na żywo okazały się bardzo dobre... a fotelik Tako na Allegro faktycznie kosztuje 175zł...
Anulka!!: spokojnie się zmieszczą 2 foteliki :))) pomyśl sobie że wchodzą 2 gondole to foteliki na bank wejdą:-)
Yenefer i Gosia: też się zastanawiałam nad wózkiem ABC Zoom... ale doszłam do wniosku że chyba bardziej praktyczny dla nas będzie szeroki wózek... bo i tak nie będę sama po sklepach z dziećmi chodzić... będę musiała mieć towarzysza :-) dla mnie najważniejsze jest to żeby foteliki się łatwo wpinały do stelaża a stelaż
żeby się łatwo składał i był lekki żebym dała rade go do bagażnika auta wrzucić :-)

Moira: też się nie mogę doczekać 30tygodnia!! więc byle do grudnia :-)

no właśnie - a ja będę przeważnie chodziła na zakupy sama z dziećmi. Rodziców mam daleko, a mąż ma taką specyfikę pracy że często wyjeżdża, więc muszę wziąć pod uwagę to że będę sama biegała z bąblami.
Mieszkam w domku jednorodzinnym więc winda również mi odpada.

hej. Widzę że tu na topie wózki, dzieki za zdjęcie, dla mnie też ten wózek będzie chyba najlepszy, chociaż jeszcze zastanawiałam się nad tą mniejszą jego wersją. oglądałyście może ten węższy? Ale tam chyba jest wspólna gondolka i fotelików się nie montuje? JA i tak mieszkam na wysokim drugim piętrze i tak sobie myślę że baza do wozka stałąby sobie na dole w garażu, a z domu gondolki albo foteliki samochodowe trzebaby znieść z dziećmi, to i tak ciężarek niezly. A orientujecie się jak dlugo dziecko jeździ w gondolce? I jak się montuje ten fotelik w samochodzie. Ja kompletnie niedoświadczona jestem w tej kwestii.

Chcialąm Was też zapytać czy myślałyście już nad zakupami na moim etapie ciąży? Bo ja bym tam coś już kupiła, choć z lóżeczkami i wożkiem itp cięższymi poczekam pewnie do grudnia albo nowego roku. Kosmetyki to myślę jak najpóźniej, najwyżej ubranka jakieś, bo sliczne są czasemi trudno się oprzeć :zawstydzona/y:

Co do napiec w brzuszku to i ja was pytalam.Już sama nie wiem, niby mam twardy prawie caly czas, ale też nie czuję jak się napina czy coś tkaiego. Jutro mam wizytę u lekarza to wypytam znowu. Magnez biorę w końskiej dawce od samego początku ciazy. Dziś robiłam badania więc prosze o kciuki żeby dobrze wyszly :)

Byliśmy z męzem na USG 3d/4d. :) Super przeżycie. Dowiedziałam się, że wszystko jest ok. Dzieci dobrze się rozwijają, dobrze odżywione, serducha zdrowe i w ogóle jest ok. Widzeliśmy buziaczki - takie cudowne. Dowiedzieliśmy się przy okazji, że będą chyba dwie dziewuszki. Jak prorokował mąż. Ja obstawiałam parkę. Jedna jest większa 450 g a druga 370. Ta większa to niezła łobuzica. Kręci się ciągle. W piątek mamy jeszcze takie zwykłe usg więc zobaczymy czy lekarz powierdzi płcie :)

Cieszmy się strasznie.

onna na twoim etapie ciąży już myślałam o ubrankach ale miałam kupione tylko dwa pajacyki. Od 20 tyg jak poznałam płeć to zaczęłam kupować na całego. Jednak uważam że jeżeli nie jesteś przesądna to zawsze lepiej kupować po troszku tak żeby budżet domowy zbyt nie ucierpiał. Wiem jak ciężko się oprzeć tym mleńkim ubrankom:-)
Brzuch najbardziej napinał mi się do 20tc - teraz odpukać jest spokój, ale od niedawna wspomagam się magnezem forte więc to chyba jego zasługa. Mnie za to ciągle swędzi skóra na brzuchu - czuję jak się bebol rozciąga i rośnie :-D

iws ja również nie mogę się doczekać. Przeżycie ogromne! A jeszcze jak cżłowiek utwierdzi się że z dziećmi wszystko ok to już w ogóle odlot:-p
Mogłabyś zdradzić ile zapłaciliście za usg? Słyszałam że za bliźniacze liczą sobie więcej:confused:

onna, ja tam dalej twardo zapieram się przed zakupami, rozpocznę po świętach szał zakupowy,oglądam np. łóżeczka, czy wózki, ale póki co jedyną rzeczą jaką planuję to imiona, meblowanie domu, ze względu na dwójkę to takie małe zamieszanie.

Też czekam na usg, może za jakieś 2-3 tygodnie może, musze namierzyć jakieś konkretne bo w miejscu zamieszkania nie mam takiej możliwości, właściwie bardziej zależy mi, aby mój mąż ujrzał swoje bąble,

Yenefer, moje bąble różnią się też trochę dziewczynka jest większa od drugiego nieznanego jeszcze czorcika, naprawdę za bliźniaczą liczą podójnie?hm muszę zapytać przed wizytą, aby się nie zdziwić na miejcu

reklama
Do góry