reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Marta napisz koniecznie po usg jak chlopcy sie maja:-)

Co do wagi to widze ze wiekszosc z nas tak po rowno przybiera..Ja do konca 4 miesiaca schudlam 1kg, bo miesiac wymiotowalam. A zaobserwowalam, ze od poczatku 5 miesiaca tyje 1kg/tydz:szok: Dzisiaj zaczyna sie 29tydzien i mam 11kg na plusie. Ale ciezko mi juz jakos. Remont u nas trwa, ale cos sie ruszylo przynajmniej i teraz latamy codziennie po castoramach i innych i wybieramy kolory farb itp. Wczoraj pochodzilismy z godzine i nogi tak mnie bolaly, ze szok. Czuc juz obciazenie..
Dam znac dam, ale nie wiem kiedy dorwe sie do kompa, bo my tez obecnie na etapie wybierania farb i malowania, no i jeszcze kladzenia plytek ehhh niech ten remont sie skonczy bo chlopaki sike urodza i bedzie lipa bo nie bedzie wsio gotowe na czas

reklama
witam piątkowo!
Widzę że ostro się remontujecie, ja od kilku lat ciągle się urządzam ale na szczęście zostały tylko do zrobienia pokoje dziecięce.
No właśnie macie jakieś pomysły na urządzenie pokoju dla dzieci? Ja przejrzałam milion zdjęć w internecie i nadal nie wiem nawet na jaki kolor ściany pomalować :))

witajcie
moje dzieci się ujawniają wczoraj pokazała się dziewucha, a drugie to chyba chłopiec mimo, że skutecznie zasłania się nogami, ale są zaczepne, szczególnie te nie ujawnione, zaczepia siostrę, wkłada kciuk do buzi, zakłada nogę na nogę, moja druga gin mówi,że taki luzak rośnie, mają ponoć długie nogi, ale generalnie są całe i zdrowe, jestem przeszczęśliwa, życzę dziewczynom,żeby szybciej dowiedziały się o płci, naprawdę chyba fo fakcie jak dowiedzialam się, że będę mieć bliźniaki kolejna nominacja do najlepszego przeżycia w życiu.
pozdrawiam miłego dnia

Kartoteks - gratulacje! :-) Niezłe przeczucie miałaś.. Życzę spokojnych następnych 8 miesięcy :-)
23marta - czekamy na wieści po usg - daj koniecznie znać ja się chłopaki mają - oby jak najlepiej!
Anulka - szczerze współczuję remontu. Jest to bardzo męczące, zwłaszcza jak się mieszka w remontowanym domu. Mam nadzieję, że szybko go skończycie.
Yenefer - ja też miałam zgryz z pokojem dla dzieci, ale w końcu wymyśliłam tak: na jednej ścianie przesuwna pakowna szafa, dalej docelowo dwa łóżeczka jedno za drugim + stolik na drobiazgi i lampkę nocną, dalej komoda z szufladami a na niej prawdopodobnie przewijak (ale nie w zestawie, każde kupione osobno) no i jeszcze rozkładany pojedynczy fotel do karmienia. I chyba tyle. Reszta potrzeb wyjdzie w praniu. No i kolor ścian jest delikatny naturalny zielony. U mnie mimo że m,ieszkam w domu jest bardzo mało miejsca i musimy dość oszczędnie gospodarować przestrzenią. Stąd pomysł na szafy przesuwne, gdzie można upchnąć multum rzeczy.
Gosia z bonusem i gratisem - gratuluję parki! I życzę aby dalej zdrowo rosły :) Miałaś usg 3D czy zwykłe?
U mnie w domu zalęgła się mysz :szok: Musieli ją robotnicy wpuścić przez taras, bo jak pracowali to większość dnia drzwi były otwarte na oścież. Nakryłam ją w szufladzie z makaronami i mąką. Myślałam, że trupem padnę. Kupiliśmy dwie łąpki ale po dzisiejszej nocy z jednej był tylko objedzony ser a myszy ani śladu :wściekła/y: Poprostu czad.

dzięki za gratulacje, zwykle usg, ale babka jest świetnym fachowcem, wskazówką normalnie pokazywała mi tu ręka, noga, kciuk itp. na usg 3 poczekam jeszcze z 5 tygodni myślę, zabiorę męża niech zobaczy co jego dzieci wyprawiają
pozdrowienia

Dam znac dam, ale nie wiem kiedy dorwe sie do kompa, bo my tez obecnie na etapie wybierania farb i malowania, no i jeszcze kladzenia plytek ehhh niech ten remont sie skonczy bo chlopaki sike urodza i bedzie lipa bo nie bedzie wsio gotowe na czas
U nas juz u gory zaczeli malowac pokoje, ale jeszcze caly korytarz na dole i u gory i kuchnia, przedpokoj..masakra. Napewno to jeszcze troche potrwa. Ty juz 34 tydzien widze Marta skonczylas to juz wogole malo czasu:szok:
No właśnie macie jakieś pomysły na urządzenie pokoju dla dzieci? Ja przejrzałam milion zdjęć w internecie i nadal nie wiem nawet na jaki kolor ściany pomalować :))
My narazie lozeczka wstawiamy do nas do sypialni. Ale pokoik bedzie czekal przygotowany obok. Narazie tylko pomalujemy sciany (wybralismy kolor SUNNY DAY z farb Beckers'a. Taki zolciutki wpadajacy w pomarancz. Teraz sie cos tam wstawi, jakis wypoczynek a za rok poltora dzieci lozeczka sie przestawi i wtedy juz urzadzimy do konca.
Anulka - szczerze współczuję remontu. Jest to bardzo męczące, zwłaszcza jak się mieszka w remontowanym domu. Mam nadzieję, że szybko go skończycie.
No jest czego wspolczuc. Z mieszkaniem nie jest tak zle. Bo narazie gore robia a my na dole, ale niedlugo sie na dol przenosza. Mam nadzieje ze szybko do gory powstawiamy wszystko i sie juz przeniesiemy.
dzięki za gratulacje, zwykle usg, ale babka jest świetnym fachowcem, wskazówką normalnie pokazywała mi tu ręka, noga, kciuk itp. na usg 3 poczekam jeszcze z 5 tygodni myślę, zabiorę męża niech zobaczy co jego dzieci wyprawiają.pozdrowienia
Gosia gratuluje coreczki i..niespodzianki!:tak: Super przezycia te usg. Moj M zadnego nie opuscil. Raz sie na mnie zdenerwowal ze sama chce isc i sobie dzieci poogladac, bez niego:-D Ja 3D robilam w 28 tygodniu. Bo mi gin powiedzial, ze wtedy najlepiej.

Ostatnia edycja:
moira toż to idealny czas na myszy! pchają się do domu na całego. A ja polecam kota. W tamtym roku miałam podobną akcję "MYSZ" ale mój Rudi spisał się na medal. Jedna noc mu wystarczyła i mysz...zniknęła :)

Gosia czyli powinnaś teraz mieć nick Gosia bonus i gratiska :)

A ja byłam dziś na zakupach i utknęłam na godzinę w H&m'ie na dziale dziecięcym , a potem w Smyku. No i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami...

Witam!
Rzadko pisze...ale walczę teraz z okropnym przeziębieniem...oczywiście leczę się wszystkimi domowymi sposobami...ale jest ciężko...mam nadzieję że dzieciom nie jest tak źle jak mi...
9.11 mam usg prenetalne...czy na tym usg może już widać płeć ?
Pozdrawiam

Yenefer - ja jestem fanką kotów i zawsze miałam kota w domu rodzinnym, ale mój mąż ma na nie uczulenie i w tej sytuacji kot u nas w domu nie wchodzi w grę. Mamy za to psa, ale nasza susia na polowania na myszy się nie nadaje. Zastanawiam się, czy nie "wypożyczyć" kota od rodziców, ale chyba byłby strasznie zestresowany u nas i i tak nic by z tego nie wyszło.
Martyna - już teraz życzę pięknych widoczków! Warto nagrać to usg na płytkę, bo na nim widać całe dzidziołiki, a potem to już będziesz widzieć tylko ich fragmenty. Z tego co mi gin mówił, to na genetycznym można już wstępnie określić płeć, ale nie jest to jeszcze pewne. Trzeba zerknąć na tzw. wzgórek płciowy (coś jakby mały fiutek) - jeśli jest skierowany na dół to wróży to dziewczynkę, a jak do góry to chłopczyka. Piszę że wróży, bo u mnie wg tej metody wyszły w 12tc dwie dziewczynki, a na połówkowym w 21tc okazało się że to jednak chłopcy :-)

reklama
Yenefer znam to skads..Ja teraz jak wybieram sie na zakupy to bez czegos dla malutkich nie wracam:-) Dla siebie kupowanie nie sprawia mi juz przyjemnosci, jak widze te wszystkie sliczne male ciuszki!!! Dzisiaj tez bylam pokrecic sie po sklepach i oczywiscie kupilam 2 pary pajacykow welurkowych a moja przyjaciolka dokupila 4 pary skarpeteczek z Hello Kitty moim ksiezniczkom:tak:
Witam!Rzadko pisze...ale walczę teraz z okropnym przeziębieniem...oczywiście leczę się wszystkimi domowymi sposobami...ale jest ciężko...mam nadzieję że dzieciom nie jest tak źle jak mi...
9.11 mam usg prenetalne...czy na tym usg może już widać płeć ?
Pozdrawiam
Duzo zdrowka Ci zycze. Zdrowiej szybko!;-)
Ja mialam prenatalne usg w 13 tyg i nawet nie sprawdzala doktor plci bo mowila ze za wczesniej. Musialam poczekac na nastepne usg dopiero w 20 tyg. Tak sie dluzyly te tygodnie strasznie..Wydaje mi sie wlasnie ze jak za wczesniej cos okresla to moze byc niepewne. Mi juz 3 lekarzy potwierdzilo ze dziewczynki, a i tak w 100% nie wierze! Poki nie zobacze na zywo, nie uwierze!:tak:

Do góry