reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

onna - na Allegro i nie tylko tam przesiedziałam już niejedną godzinę przeglądając rzeczy dla dzidziołków. Przedmioty duże typu łóżeczka, wózki itp kupię wirtualnie, ale ubranka chciałabym dotknąć i sprawdzić czy są milutkie, czy się naciągają czy łatwo się zapinają itp. Taki jakiś odchył mam w tej kwestii :-) Co do tej poduszki to mnie też się spodobała, ale przyznam że jeszcze nie przeglądałam ofert.
A z tą wagą to u mnie jest jakieś 6kg na plusie od mojej normalnej wieloletniej wagi. Ale na początku ciąży najpierw schudłam chyba 4 kg, dopiero chyba w 4 miesiącu zaczęłam powoli przybierać. U mnie póki co wszystko idzie w brzuch, ale jeszcze trochę przede mną, więc kto wie co będzie dalej.
madzia842 - spokojnie, Twój gin napewno wie co robi. Niepotrzebnie się zapytałam, przepraszam, nie chciałam Cię wystraszyć. A pytanie wyszło dlatego że u mnie też szyjka zaczęła się skracać. W ciąży bliźniaczej to podobno częsta przypadłość. Trzeba duuuuuuużo odpoczywać i maaaaaaaało robić w domu. Najlepiej nic :-) No cóż, ale w moim przypadku tak się nie da, mój mąż od rana do nocy jest w pracy a rodzice mieszkają daleko. A choćby jeść przecież trzeba...

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie do 21 tygodnia było 3kg do przodu, w 25 tygodniu następne + 3kg, a w 29 tygodniu + 4kg czyli w sumie 10kg na + a dzieci miały prawie po 2kg każde, ciekawe ile teraz przytyłam bo brzucho już DUŻY ach i dodam że wszystko idzie chyba w brzuch bo wchodzę w moje dzinsy sprzed ciąży tylko się w pasie nie mieszczę no ale dupka wchodzi :-)

Cześć dziewczyny, ja już jestem po i mam parkę :))))))))))
Nie dałam rady urodzić naturalnie, zresztą lekarz powiedział, że u pierworódek zdarza się to dość rzadko. Jestem po cc i na razie wszystko mnie boli. Chętnie doradzę w niektórych kwestiach, ale potrzebuję jeszcze z dzień, aby dojść do siebie (aktualnie walczę z bólem gojącej się rany). Pozdrawiam
Gratulacje :)

mi też lekarka powiedziała że od 26tc mam iść do szpitala, a potem to się zobaczy. Ja też robię wszystko oprócz pracy - pracuję z materiałem zakaźnym więc oszczędzam się jak mogę. Zresztą lekarz kazał siedzieć w domu to siedzę. Ja zajmuję się miłymi rzeczami, kompletuję wyprawkę, urządzam pokoik itd.
ja tam chasam na zajecia caly czas a juz koncze 34 tydzien, do konca 36 tygodnia mam bac fenoterol potem odstawiam i czuje ze zaraz anstepnego dnia urodze, bo jak tylko spoznie sie np godzine z tabletka tak jak dzisiaj rano zamiast wziac o 8 to wzielam o 9.30 bo przysnelam to obudzily mnie takie bolesne skurcze, dlugo mnie trzymaly, tak co 10 minut mniej wiecej, i dopiero jak wzielam tabl to po jakiejs godzinie porzeszlo mi, bo myslalam ze juz urodze... wiec podejrzewam ze jak tylko przestane brac fenoterol to sie rozpakuje, ale nic moj gin mi nie mowil zeby sie wczesniej klasc do szpitala tak bez celu, ale jak widac co lekarz to swoja teoria

Witam!:)
widziałam że poruszony został temat poduszek do karmienia... ja sobie zainwestowalam w poduszke... typu "wąż"... i szczerze mówiąc kiedyś próbowałam jej używać ale jakoś nie było mi zbyt wygodnie... wolę jedną poduszkę pod głowę, a kolejną między nogi! ja mam poduszkę podobną do tej: PODUSZKA DO KARMIENIA I SPANIA 190cm PRODUCENT!!! (793307844) - Aukcje internetowe Allegro Ale może akurat kiedyś zacznę z niej korzystać i będzie ok:)
Jeśli chodzi o wagę to zaczęłam się regularnie ważyć w 9 tygodniu, co nie było jeszcze widać ciąży - 62kg! Koło 20 tygodnia 69kg. a teraz w 25 tygodniu 71kg - więc z tego wynika że do tej pory mam 9 kg na plusie! wszystko mi jak narazie idzie w brzuch a brzucho jest jak na ten czas bardzo duży (107cm w "pasie" a w 9 tygodniu 90cm)... więc myślę że przy ciąży bliźniaczej nie jest to jakaś tragedia z tą wagą!
Miłego dnia!

To ja "oficjalnie" dołanczam do mam bliźniaków. :-)
Wczoraj zaczęłam plamić, skontaktowałam się z ginem, on kazał wziąść no-spe i leżeć. Rano pojechałam do szpitala, zrobiono USG i okazało się, że noszę... bliźniaczki. :)
Ciąża jest dwuowodniowa dwukosmówkowna. :tak:

Pozdrawiam. :)))

Do 23marta ile razy dziennie bierzesz fenoterol?
3 razy dziennie, co 8h

A ja mam jutro USG bardzo jestem ciekawa jak chlopaki sa ulozeni bo od tego bedzie zalezalo jak bede rodzic, bede tez miala KTG i wizyte u mojego gina, ciekawe ile waze bo ciagle jestem glodna, a z poczstkowych 49kg zrobilo sie juz 65 dwa tygodnie temu....

reklama
Kartoteks serdecznie gratuluje i witamy wśród nas!!!:-):-):-)
Widze, ze coraz wiecej sie dzieje u nas. Super:tak:

Marta napisz koniecznie po usg jak chlopcy sie maja:-)

Co do wagi to widze ze wiekszosc z nas tak po rowno przybiera..Ja do konca 4 miesiaca schudlam 1kg, bo miesiac wymiotowalam. A zaobserwowalam, ze od poczatku 5 miesiaca tyje 1kg/tydz:szok: Dzisiaj zaczyna sie 29tydzien i mam 11kg na plusie. Ale ciezko mi juz jakos. Remont u nas trwa, ale cos sie ruszylo przynajmniej i teraz latamy codziennie po castoramach i innych i wybieramy kolory farb itp. Wczoraj pochodzilismy z godzine i nogi tak mnie bolaly, ze szok. Czuc juz obciazenie..

Do góry