reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Kurcze tak sobie mysle ze taki porod przez zaplanowane cc to niezły stres, wiesz kiedy ma to nastapić i czekasz, czekasz i czekasz. Porod naturalny przychodzi znienacka:-D

Poziomki moj J. jest bardzo podniecony, juz nie moze sie doczekać jak będą wygląda, jak będzie się z nimi bawił...hehehe! faceci!!!

aaga sama nie wiem, ja chyba bardziej bym sie stresowała, gdyby zaczęło się znienacka, jakby np. odeszły mi wody, a tu trzeba dojechać do szpitala... itp. ale nie mam porównania, bo to mój pierwszy poród :)

kkociak nie strasz innych.ja rodzilam naturalnie i jestem bardzo zadowolona.i gdyby kiedys jeszcze mialabym rodzic to tylko naturalnie

2ania: ja też bardzo chciałabym rodzić naturalnie. Jak Twoje dziewczyny były ułożone? obie główkowo? ile czasu zajął Ci poród?

oj dziewczyny przecież każdy poród jest inny. Jak leżałam w szpitalu to była na sali ze mną dziewczyna która miała 6 cm rozwarcia i właściwie czuła jakieś skurcze ale nic bardzo mocnego. Poszła na porodową kilka razy poparła i dzidziuś wyskoczył. Mówiła że to było najłatwiejsze co w życiu robiła. Znam też taki opinie że: "nigdy więcej nie chcę mieć dzieci bo poprzedni poród był dla mnie traumą!"
Tak samo jest z cc. Jedne chwalą, drugie psioczą :) Wszystko zależy od indywidualnych cech, wytrzymałości na ból, budowy itd itp

reklama
MM obie główkowo.Przekręciły sie w 8 miesiącu,co w opinii lekarzy było to nie możliwe:)sam poród 30minut,nawet nie cale.Bo o 00-00 trafilam na porodowke,a tak gdzies juz nie pamietam ale no moze bylo 00 10 mnie polozna przepadala i stwierdzila porod sie zaczyna.Szybko lekarze.I o 00-40 wyszla Kinga a o 00 45 wyszla Klaudia:)
Kociak Ty sie nie denerwuj,ani nie unos,bo ja napisalam co ja przezywalam.Nie wszystkie kobietki maja takie lekkie porody,niestety.Ale swoja opienie moglam napisac!!!!!!!
Yenefer dokladnie,zgadzam sie z Toba:)ale chyba kogos tutaj uraziłam!!!

Ostatnia edycja:
Do góry