reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Kobietki :-D

Dzisiaj miałam USG, maluchy podrosły :) Marcelek - ułożony główkowo waży 2280g, a Tymek - wiercipięta (teraz ułożony poprzecznie, wcześniej pośladkowo) waży 2090g. Śmieję się, że dlatego mniej, bo spala kalorie :) Poza tym wszystko ok!

MM właśnie domyślałam się, że nie mieszkasz w PL, moja przyjaciółka w IR miala podobnie, zupełnie inny standard prowadzenia ciąży niż u nas :(
Trzymaj się i uważaj na siebie, najważniejsze, że z dzieciaczkami wszystko ok. Może pobierz ten magnez po kryjomu przed gin - na pewno Ci nie zaszkodzi :)

Poziomki skarpetki rewelka :) daj znać koniecznie po usg. Oczywiście trzymam kciuki za szyjkę...

Nutria z drugiej strony dobrze, że nie musimy oszczędzać się wiosną lub latem... teraz i tak nie ma co robić :) Jakbym miała leżeć wiosną lub latem to chyba bym się załamała :(

A dzisiaj u nas wielki dzień wypisów świątecznych, trochę przykro mi się zrobiło... ale bardziej bym się denerwowała w domu, tu jestem jednak pod kontrolą ;-)

Trzymajcie się ciepło...

reklama
Małgoń duże chłopaki już masz w brzuszku!! Jej zaczęłaś 35 tydzień!!
W świeta małż Twój będzie miał wolne a nie będą rodzin wyganiać ze szpitala więc samo dużo nie będziesz siedzieć:tak:
Panikuję z powodu szyjki chociaż nie miałam nigdy z nią problemu ,pewnie dlatego że nie czuje się kiedy się skraca i rozwiera.

Ale mam roboty dzisiaj jeszcze:dry: ale jaka sadysfakcja potem:-)

Witajcie mamusie
Nie odzywałam się kilka dni - jakoś brak weny, ale podczytywałam Was na bieżąco.
Małgoń faktycznie sporo chłopaczki, domyślam się że trochę przykro patrząc jak inni dostają wypis ale dla Ciebie i dzieci bezpieczniejszy i spokojniejszy będzie pobyt w szpitalu.
poziomki - fajne skarpetunie
Ja troszkę też wzięłam się do pracy, troszkę jeszcze sprzątania i przygotowań do Wigilii a potem odpoczynek......

Małgoń między nami różnica tygodnia, mam nadzieję że moje bąbelki też za tydzień podskoczą na wadze:-), zwłaszcza żeby Oskarek dogonił siostrę:-)

U Twoich szkrabków waga imponująca:tak:, gratulacje i buziaki dla ciebie i chłopaków;-)

Angel Twoje szkraby na pewno będą wieksze, bo jeśli dobrze pamiętam już jakiś czas temu Lenka miała 2100, a Oskarek 1800 :) A gdzie planujesz rodzić? O ułożenie nie pytam, bo widzę u siebie, że zmienia się jak w kalejdoskopie. Wcześniej Tymek był ułożony pośladkowo, a teraz poprzecznie... może już tak zostanie, ale mam wrażenie, że on ma jeszcze dużo miejsca na fikołki :)

Anna ja nie czuję atmosfery świątecznej, ale jakbym była w domu też bym nie czuła, bo nie chciałam choinki, bo potem za dużo sprzątania, a uznaję tylko żywe... może jakieś ozdoby bym zrobiła :) Ciekawe jak będzie jutro?

Poziomki właśnie dzisiaj zastanawialam się kiedy to zleciało, dopiero co robilam test ciążowy i z utęsknieniem czekałam do 14tc, a potem poleciało jak z płatka...
W święta będzie i J. i moja "hiszpańska" siostra z rodziną i jacyś znajomi... dam radę, a pojeść potraw wigilijnych i tak bym nie mogła!!!

Buziale

Małgoń ja się rozpedzam w gotowaniu ale mnie niestety też dieta obowiązuje. Cukrzycowa ale jednak. Więc na część potraw też sobie popatrzę.

Kochane, nie wiem czy jutro uda mi się zaglądnąć wiec juz dzis zycze Wam wesołych, pogodnych, radosnych Świąt spędzonych wsród najbliższych Wam osób, a także miłych prezentów nie tylko pod choinką:tak:. Dodatkowo dla tych mamuś, które niestety te święta musza spędzić w szpitalu, spokoju i wytrwałości.

reklama
Do góry