reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Pozdrawiam cieplusio;-)
U nas wczoraj na usg (18 t) moi mali panowie przytyli dość sporo w ciągu dwóch tygodni. Teraz mają ok. 230g.:-)Ponoć są bezwstydni, pokazują siusiorki bez krępacji:-).
Przy okazji mam pytanie - czy dzidziołki mogą zamienić się stronami? czy raczej trzymają się "swoich" prawych i lewych?
Chciałabym już ich jakoś rozpoznawać...no ale może jeszcze za wcześnie?

u mnie od samego poczatku sa caly czas po tych samych stronach io chyba raczej nie zamieniaja sie stronami ja od poczatku mam Kacperka po prawej a Oliwierka po lewej stonie i kjuz od 2 tyg glowkami do dolu sie wyleguja :))) i Kaceprek tez nie ma oporow przed pokazywaniem czym go natura obdarzyla:zawstydzona/y:

iws ja juz mam jedno takie http://www.mamasandpapas.com/product-amelia-cot-natural/3309028/type-i/ a teraz tylko musze dokupic jeszcze jedno no ale tak jak z tym oczywiscie czekam na okazje

a my juz dziasiaj po usg maluszki rozwiajaja sie perfekt K-966G O- 1008g ehhh moje szkarabki kofanee

Ostatnia edycja:
reklama
Pozdrawiam cieplusio;-)
Przy okazji mam pytanie - czy dzidziołki mogą zamienić się stronami? czy raczej trzymają się "swoich" prawych i lewych?
Chciałabym już ich jakoś rozpoznawać...no ale może jeszcze za wcześnie?
a to nie zależy od tego czy dzieci są w jednym czy w dwóch workach owodniowych? Moje są jednoowodniowe i za każdym razem są inaczej ułożone - zresztą czują jak sobie pływają. Na ostatnim USG ułożyły się na krzyż.

a oto jeden z moich chłopaków

Załączniki

• f.jpg
    f.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 100
witajcie
Moira - dziękuję za nazwisko lekarza... obgadam to z mężem i jakby co to będę pamiętać gdzie znaleźć namiary :) heh Kobito uważaj ze zbyt dużym wysiłkiem!! wiem coś o tym... ale od wczoraj troche to twardnienie mi ustało... może poprostu lekarz mnie uspokoił :)
Jeśli chodzi o kilogramy to przybyło mnie narazie 8 kg więc uważam że nie jest tak źle :)
Maborka - no napewno jeszcze się zmieniają miejscami :-)
Jeśli chodzi o łóżeczka to mamy jedno (moja młodsza siostra (9lat) w nim spała i chciałabym dokupić takie samo ale jakoś nie mogę nigdzie znaleźć), a jeśli zdecydujemy się kupić 2 nowe łóżeczka to najprawdopodobniej będzie to : DREWEX
Pozdrawiam :)

Hej laseczki, a mi moj B powiedzial ze mi sie brzuch obnizyl bo moj wentyl-pępek nie sterczy juz tylko patrzy w dół. hmmm mam nadzieje ze sie nie szykuja chlopaki do przyjscia na swiat za szybko
Witajcie :-)
23Marta: w sprawie wizyt w szpitalu i brania fenoterolu to spędza mi to sen z powiek!! Jest to dla nas dosyć świeża sprawa i chyba dlatego jestem tak przerważliwiona na tym punkcie!! A powiedz mi od którego tygodnia ciąży bierzesz Fenoterol i od kiedy zaczął Ci twardnieć brzuch? Mnie ta sprawa dotyczy właściwie od tygodnia więc może dlatego się tak tym przejmuje!
Pozdrawiam :-)
e tam bedzie okej nie przejmuj sie ja dokladnie nie pamietam od kad biore ale wczesniej niz od 23 tygodnia na pewno, chyba od jakiegos 20, bo wtedy zaczał brzuch twardniec. mam brac do konca 36 tyg i odstawic. bedzie dobzie :)

Ja również wrócę do tematu "wcześniejszej gotowości" bliźniaków. Są one w pełni przygotowane do przyjścia na świat 2 tygodnie wcześniej niż w przypadku ciąży pojedynczej, dlatego rzadko się zdarza, żeby ciąża mnoga dotrwała 39 tygodnia, a co dopiero 40 czy 42 (jak w ciąży pojedynczej), podobno jest to wręcz niebezpieczne. W czwartek idę już do szpitala - będzie to końcówka 37 tygodnia, dam znać jak się wszystko potoczyło.

Nie blizniaki sa gotowe do wczensijeszego przyjscia na swiat dlatego ze sa blizniakami tylko dzieci w ogole sa gotowe do przyjscia na swiat od 38 tygodnia ciazy, bo donoszone to jak wiadomo 40 tydzien +/- 2 tyg ( czyli od 38-42). A tak na prawde juz w 36 tygodniu dziecko ma wyksztalcone tak wszytskie narzady ze moze sie spokojnie urodzic.
Ale jak mowie nie ma to zadnego związku z tym ze to sa blizniaki tylko tak jest poprostu. A to ze blizniaki rodza sie wczesniej zwykle to akurat nie jest zwiazane z tym ze sa wczesniej gotowe do przyjscia na swiat, bo sie niby szybciej rozwijają. :) Macica kobiety daje rade "uniesc" srednio 5 kg, oczywiscie sa odstepstwa od tego jak wszedzie w medycynie, i dlattego dzieci rodza sie szybciej
Wybacz ale to co napisalas to pierdoły kosoły ;) Wprowadzasz dziewczyny w błąd

iws ja juz mam jedno takie Amelia Cot - Natural - Mamas & Papas a teraz tylko musze dokupic jeszcze jedno no ale tak jak z tym oczywiscie czekam na okazje

Super łózeczko. Będziecie sprowadzać? Czy można gdzieś dostać w Polsce?

Ja się zdecydowałam chyba na Drewex Duck, ale nie wiem czy wziąć zwykłe czy może z szufladą (choć ona jest podobno paździerzowa) czy może z opuszczanym bokiem? Nie mam doświadczenia :) Pościel też chciałam z tej firmy ale nie miałam okazji zobaczyć jeszcze na żywo.

reklama
Do góry