reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Napisał lolaa
U mnie jednak bedzie parka. Napiszcie kobietki jak waza wasze maluchy ok 23 tygodnia, bo u moich jest różnica 80 gram

ojej, super wiadomość, też bym chciała taką usłyszeć za tydzień. Gratuluje z całego serca.

He6Qp2.png

reklama
U mnie w 21tc dzidziołki ważyły po około 500g, a różnica między nimi była niewielka.
Dziś idę na wizytę sprawdzić szyjkę. Wczoraj dostałam skurczu pierwszy raz - za dużo siedziałam w kuchni krojąc pigwę na nalewkę - głupia jestem i tyle. Potem spanikowałam i o mało do szpitala nie pojechałam, ale zjadłam nospe, poleżałam i przeszło. Dziś mam kontrolną wizytę więc dobrze się składa, gin wszystko mi sprawdzi i mam nadzieję uspokoi albo w porę zaradzi.
magda b - mój gin nazywa się Pabian. Jak będziesz potrzebować namiar do niego to daj znać :-)

wiatam trojpaczki :)) widze ze ruch u nas coraz wiekszy i coraz wiecej sie dziac zaczyna, super.
witam nowe mamusie
co do wyprawki to ja juz mam kupione jedno lozeczko, foteliki do auta, wanienke, dwa slodkie lezaczko-bujaczki, ciuszki itd brakuje jeszcze tylko drugiego lozeczka no i wozka a zdecydowalismy sie podobnie jak 23marta na jumper duo. odradzam duo drivera szczegolnie z powodu nieskretnych kol i duuzej wagi.
jesli chodzi o wage maluszkow to u mnie w 22tyg Olivierek 568g Kacperek 560g
24 tyg O 718g K 762g
a dzisiaj mamy kolejne usg no i napewno juz przybrali troszeczke :)))

Witam bliźniacze mamy. Śledziłam wątek, ale nie udzielałam się. Miło czytać jak już wiecie czy chłopaczki czy dziewczynki :)
Ja jestem dopiero w 20 tyg. wiec połówkowe USG dopiero przede mną. Ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa więc każda opcja wchodzi w grę. Chciałabym parę (jak ja i mój brat), ale co będzie to będzie :)

My przymierzamy się powoli do zakupów, ale obiecałam sobie, że dopiero po USG :) Wybraliśmy już wózek i łóżeczka. Teraz przygotowujemy pokój dla maluszków.

Ja miałam problemy z twardniejącym brzuchem. Brałam nospe i scopolan. Leżałam - na szczęście obeszło się bez szpitala choć troszkę skóciła sie podobno szyjka. Teraz jestem na zwolnieniu. Za tydzień mam wizyte - zobaczymy.

Przytyłam tylko 5 kg wiec nie za dużo. Rośnie mi tylko brzuch, ale zaczyna doskwierać kręgosłup - głównie część krzyżowa. Jestem niska jak na noszącą bliźniaczy brzuch :)

Ja tez już chyba zaczne powoli zbierac wyprawke, bo na jeden raz i z coraz wiekszym brzuchem bedzie cięzko. Jak narazie nie mam zadnych dolegliwosci, piore, sprzatam w domu i na dworzu, gotuje, wszystko jak dawniej, tyle ze bez dzwigania. Tez malo przytyłam, przezd ciaza 52kg, teraz 58.

Pozdrawiam cieplusio;-)
U nas wczoraj na usg (18 t) moi mali panowie przytyli dość sporo w ciągu dwóch tygodni. Teraz mają ok. 230g.:-)Ponoć są bezwstydni, pokazują siusiorki bez krępacji:-).
Przy okazji mam pytanie - czy dzidziołki mogą zamienić się stronami? czy raczej trzymają się "swoich" prawych i lewych?
Chciałabym już ich jakoś rozpoznawać...no ale może jeszcze za wcześnie?

dzień dobry wtorkowo! Ja byłam dziś na badaniach i mam mało czerwonych krwinek i hemoglobiny, leukocyty za to ponad normę. A jak u Was wyniki? Podobno bliźnięta obciążają organizm i takie wyniki to norma. Jednak ta "norma" idzie wg mnie w stronę patologii. W czwartek biegnę do lekarza - zobaczymy co powie. Do tej pory wszystkie wyniki były książkowe..

Ja hemoglobiny mam za mało już od 15 tygodnia. Wcinam więc tabletki :)

Jakie wybrałyście łóżeczka i pościel?

reklama
Na samym początku byłam zdecydowana na Ikee (takie białe zwyczajne łóżeczka), ale jak zobaczyłam je "na żywo" to jakoś ochota mi przeszła. Wydają mi się takie malutkie, niskie i kiepskiej jakości. Poszperałam też na allegro i tam znalazłam fajny i niedrogi komplet. Łóżeczko, szafa i komoda z przewijakiem + do tego jeszcze jedno łóżeczko. A tak wygląda łóżeczko:
1.jpg

Do góry