reklama
lolaa
Zaangażowana w BB
Dwoje lekarzy tak stweirdzilo to chyba tak bedzie :-). A co z ta waga to pozostaje mi po prostu kontrolowac.
U mnie w 21tc dzidziołki ważyły po około 500g, a różnica między nimi była niewielka.
Dziś idę na wizytę sprawdzić szyjkę. Wczoraj dostałam skurczu pierwszy raz - za dużo siedziałam w kuchni krojąc pigwę na nalewkę - głupia jestem i tyle. Potem spanikowałam i o mało do szpitala nie pojechałam, ale zjadłam nospe, poleżałam i przeszło. Dziś mam kontrolną wizytę więc dobrze się składa, gin wszystko mi sprawdzi i mam nadzieję uspokoi albo w porę zaradzi.
magda b - mój gin nazywa się Pabian. Jak będziesz potrzebować namiar do niego to daj znać :-)
Dziś idę na wizytę sprawdzić szyjkę. Wczoraj dostałam skurczu pierwszy raz - za dużo siedziałam w kuchni krojąc pigwę na nalewkę - głupia jestem i tyle. Potem spanikowałam i o mało do szpitala nie pojechałam, ale zjadłam nospe, poleżałam i przeszło. Dziś mam kontrolną wizytę więc dobrze się składa, gin wszystko mi sprawdzi i mam nadzieję uspokoi albo w porę zaradzi.
magda b - mój gin nazywa się Pabian. Jak będziesz potrzebować namiar do niego to daj znać :-)
monia1110
Fanka BB :)
wiatam trojpaczki ) widze ze ruch u nas coraz wiekszy i coraz wiecej sie dziac zaczyna, super.
witam nowe mamusie
co do wyprawki to ja juz mam kupione jedno lozeczko, foteliki do auta, wanienke, dwa slodkie lezaczko-bujaczki, ciuszki itd brakuje jeszcze tylko drugiego lozeczka no i wozka a zdecydowalismy sie podobnie jak 23marta na jumper duo. odradzam duo drivera szczegolnie z powodu nieskretnych kol i duuzej wagi.
jesli chodzi o wage maluszkow to u mnie w 22tyg Olivierek 568g Kacperek 560g
24 tyg O 718g K 762g
a dzisiaj mamy kolejne usg no i napewno juz przybrali troszeczke ))
witam nowe mamusie
co do wyprawki to ja juz mam kupione jedno lozeczko, foteliki do auta, wanienke, dwa slodkie lezaczko-bujaczki, ciuszki itd brakuje jeszcze tylko drugiego lozeczka no i wozka a zdecydowalismy sie podobnie jak 23marta na jumper duo. odradzam duo drivera szczegolnie z powodu nieskretnych kol i duuzej wagi.
jesli chodzi o wage maluszkow to u mnie w 22tyg Olivierek 568g Kacperek 560g
24 tyg O 718g K 762g
a dzisiaj mamy kolejne usg no i napewno juz przybrali troszeczke ))
iws
Witam bliźniacze mamy. Śledziłam wątek, ale nie udzielałam się. Miło czytać jak już wiecie czy chłopaczki czy dziewczynki
Ja jestem dopiero w 20 tyg. wiec połówkowe USG dopiero przede mną. Ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa więc każda opcja wchodzi w grę. Chciałabym parę (jak ja i mój brat), ale co będzie to będzie
My przymierzamy się powoli do zakupów, ale obiecałam sobie, że dopiero po USG Wybraliśmy już wózek i łóżeczka. Teraz przygotowujemy pokój dla maluszków.
Ja miałam problemy z twardniejącym brzuchem. Brałam nospe i scopolan. Leżałam - na szczęście obeszło się bez szpitala choć troszkę skóciła sie podobno szyjka. Teraz jestem na zwolnieniu. Za tydzień mam wizyte - zobaczymy.
Przytyłam tylko 5 kg wiec nie za dużo. Rośnie mi tylko brzuch, ale zaczyna doskwierać kręgosłup - głównie część krzyżowa. Jestem niska jak na noszącą bliźniaczy brzuch
Ja jestem dopiero w 20 tyg. wiec połówkowe USG dopiero przede mną. Ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa więc każda opcja wchodzi w grę. Chciałabym parę (jak ja i mój brat), ale co będzie to będzie
My przymierzamy się powoli do zakupów, ale obiecałam sobie, że dopiero po USG Wybraliśmy już wózek i łóżeczka. Teraz przygotowujemy pokój dla maluszków.
Ja miałam problemy z twardniejącym brzuchem. Brałam nospe i scopolan. Leżałam - na szczęście obeszło się bez szpitala choć troszkę skóciła sie podobno szyjka. Teraz jestem na zwolnieniu. Za tydzień mam wizyte - zobaczymy.
Przytyłam tylko 5 kg wiec nie za dużo. Rośnie mi tylko brzuch, ale zaczyna doskwierać kręgosłup - głównie część krzyżowa. Jestem niska jak na noszącą bliźniaczy brzuch
lolaa
Zaangażowana w BB
Ja tez już chyba zaczne powoli zbierac wyprawke, bo na jeden raz i z coraz wiekszym brzuchem bedzie cięzko. Jak narazie nie mam zadnych dolegliwosci, piore, sprzatam w domu i na dworzu, gotuje, wszystko jak dawniej, tyle ze bez dzwigania. Tez malo przytyłam, przezd ciaza 52kg, teraz 58.
maborka
Pozdrawiam cieplusio;-)
U nas wczoraj na usg (18 t) moi mali panowie przytyli dość sporo w ciągu dwóch tygodni. Teraz mają ok. 230g.:-)Ponoć są bezwstydni, pokazują siusiorki bez krępacji:-).
Przy okazji mam pytanie - czy dzidziołki mogą zamienić się stronami? czy raczej trzymają się "swoich" prawych i lewych?
Chciałabym już ich jakoś rozpoznawać...no ale może jeszcze za wcześnie?
U nas wczoraj na usg (18 t) moi mali panowie przytyli dość sporo w ciągu dwóch tygodni. Teraz mają ok. 230g.:-)Ponoć są bezwstydni, pokazują siusiorki bez krępacji:-).
Przy okazji mam pytanie - czy dzidziołki mogą zamienić się stronami? czy raczej trzymają się "swoich" prawych i lewych?
Chciałabym już ich jakoś rozpoznawać...no ale może jeszcze za wcześnie?
yenefer
dzień dobry wtorkowo! Ja byłam dziś na badaniach i mam mało czerwonych krwinek i hemoglobiny, leukocyty za to ponad normę. A jak u Was wyniki? Podobno bliźnięta obciążają organizm i takie wyniki to norma. Jednak ta "norma" idzie wg mnie w stronę patologii. W czwartek biegnę do lekarza - zobaczymy co powie. Do tej pory wszystkie wyniki były książkowe..
reklama
yenefer
Na samym początku byłam zdecydowana na Ikee (takie białe zwyczajne łóżeczka), ale jak zobaczyłam je "na żywo" to jakoś ochota mi przeszła. Wydają mi się takie malutkie, niskie i kiepskiej jakości. Poszperałam też na allegro i tam znalazłam fajny i niedrogi komplet. Łóżeczko, szafa i komoda z przewijakiem + do tego jeszcze jedno łóżeczko. A tak wygląda łóżeczko:
Podziel się: