reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja również wrócę do tematu "wcześniejszej gotowości" bliźniaków. Są one w pełni przygotowane do przyjścia na świat 2 tygodnie wcześniej niż w przypadku ciąży pojedynczej, dlatego rzadko się zdarza, żeby ciąża mnoga dotrwała 39 tygodnia, a co dopiero 40 czy 42 (jak w ciąży pojedynczej), podobno jest to wręcz niebezpieczne. W czwartek idę już do szpitala - będzie to końcówka 37 tygodnia, dam znać jak się wszystko potoczyło.

reklama
Witaj Moira :-) noo ja siedze prawie cały czas przy kompie bo lekarz kazał leżeć więc jak nie ma mojego męża w domu to siedzę przed kompem i tv odliczając kiedy mąż wróci albo do czasu odwiedzin kogoś ze znajomych lub rodziny :) hehe a teraz siedze w gotowości bo za 2 godziny mam wizytę u lekarza :-) moja szefowa rodziła 2 dzieci na Siemiradzkiego i jest zachwycona, a znowu koleżanka rodziła w Ujastku, ale ma tam znajomości. Na Siemiradzkiego podobno 25.10. i 7.11. są dni otwarte i tak się zastanawiam czy się tam nie wybrać! ale chce jeszcze z moim lekarzem o tym pogadać! a mogłabyś podać nazwisko Twojego lekarza? Bo jakbym się zdecydowała na jakiś szpital to chciałabym się wybrać do jakiegoś sprawdzonego lekarza, który pracuje w danym szpitalu. ;-)
Nooo u nas będą dwie dziewczynki :happy: dwujajowe :) też nie wydaje mi się żeby coś się zmieniło bo byliśmy ok. 3 tygodni temu na USG genetycznym i tam nam pani doktor potwierdziła to co mój lekarz mówił :)
Marcelina2 - życzę powodzenia!!! dla Ciebie i Maluszków!!! Trzymam kciuki! :-)
Pozdr :)

Ja również wrócę do tematu "wcześniejszej gotowości" bliźniaków. Są one w pełni przygotowane do przyjścia na świat 2 tygodnie wcześniej niż w przypadku ciąży pojedynczej, dlatego rzadko się zdarza, żeby ciąża mnoga dotrwała 39 tygodnia, a co dopiero 40 czy 42 (jak w ciąży pojedynczej), podobno jest to wręcz niebezpieczne. W czwartek idę już do szpitala - będzie to końcówka 37 tygodnia, dam znać jak się wszystko potoczyło.

Tylko pogratulować takiego stanu rzeczy, życzę dużo zdrowia dla ciebie i pociech oraz tej wymarzonej pareczki.

Marcelina niech się wszystko dobrze ułoży! Życzę cudnego rozwiązania:-)
Lily, a dali Ci w tym szpitalu jakieś wskazania, wiedzą jakie jest źródło krwawień? Dostałaś jakieś leki? może luteinę, duphaston?
Też miałam bóle, wywołane najpewniej rozciąganiem się macicy, tyle że ja akurat nie krwawiłam.

Witajcie byłam dzisiaj na usg 3D, maluszki są wzorcowe, widziałam ich buźki – coś pięknego, opłacało się zapłacić 200zł mam trzy super fotki i godzinne nagranie maluszków, jestem bardzo zadowolona. Pozdrowionka

reklama
lolaa: Gratulacje Parki :-) super :) córusia i synuś za jednym razem :-)
Jeśli chodzi o wage to w 21 tygodniu różnica między dzieciakami była 8gram!! Więc prawie żadna :-)
Miałam dzisiaj wizytę u lekarza i wszystko jest ok :-) na szczęście rozwiał wiele moich obaw z tym twardym brzuchem! :) mam nadzieję że teraz będę spokojniejsza:)
Dobrej nocki i pozdr.

Do góry