reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

kkociakk: w moim przypadku wizyty są rzadsze bo transport jest niebezpieczny. Muszę leżeć plackiem ze względu na niewydolność szyjki macicy. A jezeli chodzi o TTTS to niestety nie da się tego do końca na 100% wykluczyć. Każda wizyta to stres z tego powodu, choć jak do tej pory, odpukać, wszystko ok. Między dziewczynkami jest co prawda róznica w wielkości, ale dopuszczalna.
poziomki: Ciesz się, że wszystko jest ok i oby tak do końca!

reklama
poziomki ja mam jak na razie wizyty co miesiac i sie zdzwililam ze masz 2 razy w miesiacu:) tez bym tak chciala, ja wyprawke zaczynam prac od nowego roku, fajnie ze z dziewczynkami wszystko ok i ze znasz juz na 100 % płeć :)
mam pytanie jak u Ciebie lekarz wykluczył TTTS ? tez mam jednokosmowkową dwuowodniową i sie tego też troszkę obawiam
MM_29 aha teraz doczytalam to jak zagrozona to rzadziej są wizyty? a z tą listą to super pomysł haha ja bym pociela na kawałki i niech losują haha

mi cos dzis serduszko mocniej bije ale to pewnie z nerwow temat tabu-tesciowa
otoz otwarlam na 15 min wczoraj okna a ona do mojego meza czemu tak wietrzymy? normalnie potrafi wyprowadzić z rownowagi kobieta

czujecie już ruchy dzieciaczkow? ja poczulam na wizycie jak sie ruszały na monitorze to mi brzuszek sie ruszył tak fajnie :)

Lekarz nie wykluczył ttts bo się nie da tylko stwierdził brak oznak tego syndromu co nie znaczy że sie jeszcze nie może pojawić(tfu a kysz!!!!)
Moje maluchy już całkiem mocno kopią:-D

Ja mam taki problem z babcią... achhh za to moja teściowa robi potworne przeciągi

MM jakiej wielkości maluchy były u Ciebie w 19-20 tyg??

poziomki: miałam usg połówkowe dokładnie w 21 tyg i dzieci ważyły 346 g i 323 g. W 25 tyg: ok 700 g i 630 g. Mój lekarz mówi, że wszystko jest ok, dopiero róznice 20%-25% są niepokojące.

Poziomki- gratulacje dziewuszek i dobrych wieści:):):-)- będziecie mieć teraz babiniec w domku :-D:-D:-D- biedny mąż:) ha ha
Wyparwke zaczęłam kompletować jak nam stuknął 20 tydz. W 25 miałam już wszystko wyprane i wyprasowane:)- teraz pozostało mi to tylko posegregować i kupić kosmetyki:) A usg mam cały czas co 3 tyg:) z tym ze ja mam dwoch lekarzy:):);-)

MM- oj taka lista to skarb i jasne rozdzielają ja za wczas. Ja teraz muszę zrobić taka w na której napisze co jeszcze nam brakuje bo tak z głupoty tez się nas co nieco podpytują a ja nie chce dostać np.ciuchów których mam po uszy:)

Cześć Dziewczyny :-)

Jednak cholestaza :-( kwasy żółciowe mam przekroczone dwukrotnie i wylądowałam od środy w szpitalu w Wawie na Karowej.
Na pierwsza noc trafilam na oddział porodowy (nie bylo miejsc na patologii ciąży), podłączyli mnie na stałe KTG na 8 godzin - koszmar!!! Teraz już na patologii - mam podawane leki i KTG co 3 godziny, dieta, ale nie swędzi mnie za bardzo.
Wczoraj zrobili mi USG: chłopaczki mają po 1724/1729g, wszystko w porządku z przepływami, serduszkami itd. Jeden ułożony główkowo, drugi miednicowo.
Cieszę się, że z chlopakami wszystko ok. i że jestem pod fachową kontrolą, bo jestem spokojniejsza :)
Perspektywa spędzenia świąt i sylwestra w szpitalu nie brzmi ciekawie, ale... czego nie robi sie dla dzieci!!!

Zaraz poczytam zalegle posty, bo ciekawa jestem co u Was słychać ;-)

Pozdrawiam ciepło :)

Małgoń biedaku już bliżej niż dalej,dobrze że jesteś w szpitalu (w sensie opieki) Ja spędziłam sylwka na patologii nie jest tak źle a wigilie przenieście do szpitala. Trzymam kciuki żeby już bylo coraz lepiej&&&
Możesz przypomnieć objawy?? Pamietam że Cię swędziało,ale stopy i dłonie chyba nie??

Poziomki dzieki za ciepłe slowa :) mnie swędzi delikatnie ramiona i dekolt, ale dłonie i stopy nie...
Masz rację wigilię i sylwka spedzimy na oddziale :)
Czytałam, że będziesz miała dziewczynki... Gratuluję!!! Na pewno jestescie szczęśliwi :)

reklama
Dzięki:-) Tatuś jest wniebowziety bo liczył na dziewczynki:tak:

Mówisz że swędzi Cię delikatnie a ja myślałam że musi mocno swędzieć:confused: może jak swędzi delikatnie to nie jest tak źle. Czytałam że jak pod koniec ciąży spada poziom hormonów to i objawy ustępują i w następnej ciąży też możesz mieć.

Do góry