reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Poziomki- nawet mi nie mów- nawet nie wiem kiedy to zleciało i leci coraz szybciej.........;-):tak:

Małgon- jasne ze lepiej być p[od kontrola lekarzy cała dobę. Spędziłam w sumie w szpitalu miesiąc i to głownie z troski o moje dzieci żeby utrzymać ciąże i jak tylko coś mnie niepokoiło to zaraz usg- cyk i wszystko było ok a ja spokojniejsza:)

reklama
poziomki ja kupowałam trochę rzeczy na allegro nowych a trochę używanych, na jakość nie mogę narzekać bo naprawdę są ładne ale faktycznie czasami cena ubranka łącznie z kosztami przesyłki niewiele rożni się od ceny w sklepie.
Małgoń - trzymaj się dzielnie w szpitalu i faktycznie masz rację, że leżąc tam i będąc pod ciągłą kontrolą będziesz spokojniejsza o dzieci. co do mojego terminu porodu do wg OM wypada na 7 lutego, wg usg tydzien wcześniej. Lekarz stwierdził ze o ile nic się nie będzie dziać to czekamy jak długo się da. Myślę że może w styczniu ustali już coś konkretniej, a przynajmniej mam taką nadzieję

Małgoń trzymaj sie ... ja trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze a bedzie na pewno!

Poziomki to swedzenie nie zawsze jest mocne, mnie np mało co swedziało, troszeczke stopy tylko.
A część ciuszków kupiłam na allegro.. taki wiekszy zestaw.

Milutek nie mysl o szyjkach, łożyskach.. od tego masz lekarza a Ty mysl pozytywnie :)

Milutek czytałam, że bolą Cię żebra, mnie teraz też trochę, szczególnie w nocy. Pytałam dzisiaj lekarki na obchodzie, powiedziała, że to normalne, bo żebra się rozchodzą :) i samo przejdzie... Tak jak mówi Rainmanka, myśl pozytywnie... pewnie już swoje wylezałaś w szpitalu :)

Anna, ja mam termin na 5 lutego :) ale pewnie urodzę wcześniej, chciałabym wytrzymać jeszcze bezpiecznie do 36 tygodnia - 4 tygodnie :)

Rainmanka, dzięki. Myslę, że dam radę, ja czuję się ok... maluchy też. Dzisiaj poleżałam pod ktg od 6:00 do 8:30, bo były wahania tętna, wiec przytrzymali dłużej, żeby być pewnym, że wszystko jest ok. Normalnie zapis trwa 15 min. Kolejne dwa były już w porządku :)

A wiecie dziewczyny, tu na oddziale leży dziewczyna z trojaczkami w 35 tygodniu...

To ja już współczuję tej z trojaczkami patrząc ile przy dwójce jest roboty... :)

Małgoń to Cie nieźle męczą z tymi ktg, ale przynajmniej mają stały podgląd co przy tym jest ważne. Oby Ci się unormowało wszystko żebyś do końca nie musiała leżeć w szpitalu

Dziewczyny wiem- tylko myślenie pozytywne- zaczęłam to praktykować jak wszystko nam sie zaczęło układać. A zmartwienia doprowadzają niestety tylko do tego ze człowiek już sobie dużo rzeczy wmawia ze się mu dzieje. Także jest oki:) :-):-)

odrobiłam zaległości i odpisuję :-)
MM z tymi ruchami to tak trudno jednoznacznie ocenić, która dzidzia się rusza, przynajmniej u mnie. Wydawalo mi się, że chłopaczek ułozony główkowo słabiej sie rusza, ale na usg okazalo się, że jego nóżki mam pod żebrami, a ja myslałam, że to ruchy facecika ulożonego poprzecznie :) Poza tym dzieci cały czas się kręcą; odkąd jestem w szpitalu zmieniły ułożenie już 2 razy.
Kasik co u Ciebie, daj znać jak się czujesz i jaki porod wybralaś? Trzymam za Ciebie kciuki... :tak:
Nutria może jednak zrób sobie badania na kwasy żółciowe, bo ta cholestaza to jednak dosyć niebezpieczna choroba, szczególnie dla maluchów :( a swędzienie, tak jak pisała Rainmanka nie musi być intensywne, chociaż niektóre kobiety drapią się do krwi, szczególnie w nocy!
Mi torbę spakuje już J, na całe szczęście zdążyłam przygotować wyprawkę i pokazać mu gdzie co jest - poradzi sobie!!!
Milutek, Poziomki, wyzdrowialyście?
Ciekawe jak ja będę rodzić przy ułożeniu główkowo-miednicowym i tej cholestazie? Rainmanka, Lenna jak Wy rodziłyście? Bo ja chciałabym cc, ale tu w szpitalu cieżarówki mówią, że przy takim ułożeniu rodzi się SN... zaczęlam się bać!!!
Monia GRATULUJĘ MĘŻA :) mój zarzeka się, że będzie karmił o 6 rano i o 22, żebym ja mogła w tym czasie pospać :) ciekawa jestem...:confused:
Kkociakk GRATULUJE SYNKA, ciekawe czy druga to będzie dziewczynka?
Neska ja mam założony krążek i podane sterydy na rozwój płucek, daj znać jak masz pytania :)
Milutek, cieszę się, że na usg wszystko ok. i ładna rowna waga dziewczynek. Bez sensu z tym szpitalem!!! Bo jeśli już to tylko w tym w którym planujesz rodzić...
Nutria ciesze sie, że na Twoim USG wszystko ok - pamiętam jak ja stresowałam się tym badaniem, ledwo oddychalam ze strachu :)
Dziewczyny nie wyświetlają mi się Wasze zdjęcie z brzuszkami, ale na pewno są piękne :) Mój brzunio ma 102 cm i 12kg na plusie :)
Rainmanka badania kwasów żółciowych mam w połowie tygodnie, zobaczymy...

Całuję :)

Małgoń, ja miałam cc ze znieczulenie w kregosłup (fajna sprawa bo widziałam dzieci od razu, potem tylko głowa mi pekala z bólu ale co tam :) ).
Dzieci były ułozone główkowo i leżałam w szpitalu czekając az się rozpocznie akcja porodowa, swędzenie było lekkie a badania podwyższone ale nie aż tak duzo. Do tego doszło nagle zatrucie i szybko zdecydowali że trzeba zrobić cc bo ciśnienie strasznie mi skoczyło mimo tabletek i zastrzyków obniżających ciśnienie.

Małgoń: dzięki i trzymajcie się dzielnie. Dużo zdrowia życzę! I może spytaj lekarza co z porodem żebyś się nie stresowała. Pewnie większość dziewczyn w szpitalu, prócz naszej bohaterki z trojaczkami:), ma jedną dzidzię w brzuchu więc nie wiedzą jak to jest u mam bliźniaczych.

reklama
Małgon- o można powiedzieć ze wyzdrowiałam choć dalej mam katar ale to już mi taki urok zostanie chyba do końca ciąży:)

We wtorek mamy wizytę u drugiego gina zobaczymy na ile waga u niego pokryje się w stosunku do tamtego lekarza:):) hi hi
A jutro idę zrobić badania morfo i mocz:)

Do góry