reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

kasik ciemniejszy mocz jest zazwyczaj gdy mało płnów spożywasz. Tak kiedyś wyczytałam, ale czy w Twoim przypadku o to chodzi to przeanalizuj, może więcej wody pij. A do porodu rzeczywiście niewiele Ci zostało - gratulacje, że tyle wytrwałaś:-) Nie daj się chorobie:tak:

MM_29 dzięki za słowa otuchy. Ja to bym chciała już wyglądać normalnie, ale tu potrzebna cierpliwość. Dobrze, że cały czas przyzwyczajałam się do myśli, że ten brzuch będzie już inny, to przynajmniej szok mniejszy. Po córce na brzuchu nie było śladu ciąży (ale też nie od razu). Nosiłam nawet kolczyk w pępku. Teraz to trzeba będzie o nim zapomnieć, bo co tu podkreślać:no:
Najważniejsze, że dzieci są zdrowe, donoszone.

W telewizji oglądałam program o modelkach, które jak są w ciąży to aby figura się nie zepsuła to często mają wywoływany poród w 7 m-cu. Trochę to chore.

reklama
Hi hi ale fajnie- zapoczątkowałam serie zdjęć na naszym wateczku:):)ale miło popatrzeć:)
Rainmanka- nie mialas duzego brzusia pod koniec- ślicznie- ja tez taki chce miec:);-)

MM- ładny brzusio...teraz będzie rósł coraz szybciej..:-)

Monia- a Ty pobiłaś wszystkich na kolana:-D...i nie ma się co dziwić ze na taki mega duży brzusio Twoje szkraby miały taka wagę:):tak:

Maga
- no ładnie i cały czas do przodu..a brzuszka widać ze nie da się już ukryć:)sweet :-D:-D

Monia hihi przy takim brzuszku to się nie dziwie że któs musiał go trzymac w pionie podczas operacji :)
Mysle że może troszke dużej to potrwa ale wszystko wróci u Ciebie do normy :)
Ja już wróciłam do formy, tzn własciwie juz poród był tym powrotem bo przytyłam 6kg a wychodzac ze szpitala miałam na minusie 13kg i brzuch mniejszy niz przed ciążą.
A macica jak sie obkurczała to bolało... zwłaszcza po tych zastrzykach na obkurczanie ale zazwyczaj dawali mi jednoczesnie przeciwbólowe i dało sie wtedy przezyc.

ps Kasik tez uwazam jak Monia ze ten kolor moczu moze miec zwiazek z iloscia płynów bo ja miałam taki jak mało piłam, gdy piłam wiecej to czasem prawie bezbarwny miałam.

Ostatnia edycja:
Ceść Pączuszki:-D
A więc na 80% będą DZIEWCZYNKI!!
Jedna waży 261g a druga 220g
Są zdrowe nie za małe i leżą po oby stronach brzuszka. Nie widać oznak TTTS:-D
Badania mam dobre,anemi wyjątkowo brak,szyja się trzyma.
Na 100% będzie cc bo poród jednokosmówkowych grozi krwotokiem wewnątrz macicznym po urodzeniu pierwszego,więc juz nie mam co gdybać.
Usg robił mi gin na którego liczyłam i rzeczywiście jest super:tak:
Następna wizyta i usg 28 grudnia

poziomki ja sie cala ciaze szykowalam na cesarke(gdyz tez mialam jednokosmowkowa)a tu nagle jak mnie przyjmowali do szpitala NIESPODZIANKA porod naturalny gdyz dziewczynki sie odwrocily glowkami:)
Super ze z dziewczynkami wszystko dobrze:)

poziomki, 2ania: ja też mam jednokosmówkowe i mój lekarz jest zdecydowanie za sn! Widać co ginekolog to opinia.

No właśnie i weź tu bądź mądry!! Mi powiedział że sn jest możliwe ale cc bezpieczniejsza co prawda przypadki powikłań o których mówi są baardzo rzadkie ale... Zobaczymy:confused:
Do 26 tyg będe miała wizyty i usg co 2 tyg a później pewnie częściej, a jak jest u Was??

Doszłam do wniosku że musze zacząć wyprawkę kompletować :cool2:

poziomki: ja ze względu na ciążę zagrożoną mialam do tej pory co 4 tyg, a teraz zaczęłam co 3 tyg. Wolałabym częściej, ale co zrobić. Jeżeli chodzi o wyprawkę to póki co mam listę:) ciąglę się mnie ludzie pytają co potrzebuję, chyba przestanę się certolić i zacznę tą listę rozdzielać. Lepsze to niż 3 wanienki, 5 laktatorów, i kupe innych niepotzrebnych rzeczy :-)

Dokładnie!! Niech kupują a Ty wybrzydzaj-WOLNO CI!!:-D
Ciąża bliźniacza jest traktowana jako zagrożona od tak ,a u mnie jak na razie się nic nie dzieje

reklama
poziomki ja mam jak na razie wizyty co miesiac i sie zdzwililam ze masz 2 razy w miesiacu:) tez bym tak chciala, ja wyprawke zaczynam prac od nowego roku, fajnie ze z dziewczynkami wszystko ok i ze znasz juz na 100 % płeć :)
mam pytanie jak u Ciebie lekarz wykluczył TTTS ? tez mam jednokosmowkową dwuowodniową i sie tego też troszkę obawiam
MM_29 aha teraz doczytalam to jak zagrozona to rzadziej są wizyty? a z tą listą to super pomysł haha ja bym pociela na kawałki i niech losują haha

mi cos dzis serduszko mocniej bije ale to pewnie z nerwow temat tabu-tesciowa
otoz otwarlam na 15 min wczoraj okna a ona do mojego meza czemu tak wietrzymy? normalnie potrafi wyprowadzić z rownowagi kobieta

czujecie już ruchy dzieciaczkow? ja poczulam na wizycie jak sie ruszały na monitorze to mi brzuszek sie ruszył tak fajnie :)

Do góry