reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

poziomki gratuluję dziewczynek
małgoń trzymam kciuki za szybką poprawę, moze jednak jest szansa że na święta wyjdziesz do domku
Ja wizyty u lekarza mam co 10 dni a najrzadziej co 2 tygodnie, nic się ( odpukać ) nie działo i nie dzieje ale lekarz twierdzi że woli mieć kontrolę na bieżąco. Usg też mam na każdej wizycie. Wyprawka prawie skompletowana, czekamy jeszcze na zamówiony wózek i mam nadzieję że wkrótce będzie, no i kosmetyki ale to pewnie pod koniec miesiąca już kupię

reklama
Poziomki- mój to liczył cichaczem choć na jednego syna bo w domu sam miał babiniec bo miał az 3 siostry- a tata wiecznie byl poza domem. No ale nie poprzestaniemy na tej dwójeczce wiec może następnym razem- teraz oboje jestesmy jednego zdania żeby dzieci były zdrowe:)
JA dostałam masę ciuszków od koleżanki i po chrześniaku w sumie kupiłam tylko parę wyjściowych ciuszków:)..ale nic na allegro...

Małgon- o kurcze.. trzymaj się nam dzielnie i w trojpaku jak najdłużej:):) fajnie ze nam napisałaś co u Was...trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok &:) A ten pobyt w szpitalu az taki długi jest juz przesadzony czy może jeszcze wrócisz do domku??

Ostatnia edycja:
Ja ma po Gabi ubranka ale muszę jeszcze dokupić bo to nie wystarczy:)
My juz nie będziemy próbować :-) (chociaż to jest tylko moje zdanie:-D) Teraz będe czekała na wnuka albo bratanka:tak:
Mój M jest jedynakiem i może z tego powodu liczna rodzinka mu się podoba.

Myslę że Małgoń wypuszczą z dziećmi do domku dopiero bo przy cholestazie konieczny jest nieustanny nadzór nad dziećmi i mamą i nawet pisała że ma ktg co 3 godziny

to faktycznie- nie ma sie co dziwić Twojemu mężowi:) My dopiero zaczynamy układać rodzinkę:):) Także wszystko jeszcze przed nami:)
A Małgon- współczuje...tego cały czas się jeszcze boje, ze trafie do szpitala na patologie i będę już na niej siedzieć do końca...jakoś mam dość pobytów w szpitalu w tej ciąży i cały czas teraz o tym myślę.

Ja też ,na każdą wizyte (mam w szpitalu) jechała bym z torbą bo zawsze się boje że zostane:dry: W pierwszej ciąży czułam się super a położyli mnie na 3 miesiące,w 2 różnie i wszystko było ok więc i na samopoczuciu nie można polegać:confused:
Obsesyjnie boje się o szyjkę chociaż nigdy nie miałam z nią problemów

Ja się boje skurczy, skracania się szyjki a nawet odklejania łożyska.....to moje leki:( A to wszystko przez ten I trym- plamienia, krwawienia, krwiaki i odklejajaca sie kosmowka. No chyba ze tam na gorze ktos nade mna czuwa i już będzie oki do końca:):)

Poziomki - fajnie, że tatuś zadowolony :) mój J jak dowiedzial się o chlopcach to zapytał a raczej stwierdził "ale córeczkę mi jeszcze urodzisz..." Nasze maluchy są z invitro, wiec mamy jeszcze trochę mrożonek do wykorzystania... zobaczymy :)
No podobno z tym swędzeniem jest różnie, a teraz pewnie mniej swędzi, bo dostaję leki.
Na allegro kupilam 2 kombinezony H&M uzywane z 2 różnych źródeł, stan bardzo dobry pieniądze niewielkie w sumie 70 PLN z kosztami przesyłki :) Nic więcej nie kupilam, chociaż mialam wielką ochotę, ale malo było na 50 cm, a mi takich brakowalo, bo resztę podostawalam od kolezanek :) Ale wiesz, zanim kupisz proponuję, zebyć sprawdziła najpierw ceny np. w H&M, bo czasami wcale się nie opłaca, jak doliczy się koszt przesylki...
Anna & Milutek dzięki za wsparcie, mam nadzieję, ze wyniki się nie pogorszą. Kawasy żółciowe badają raz w tygodniu i oceniają wyniki, póki co nie widzę rokowań na wcześniejsze wyjście, Poziomki ma rację!!! i ja byłabym chyba poddenerowowana, gdybym musiala monitorować się sama licząc tylko ruchy, bo nigdy nie wiadomo który kopie... a tu w razie czego jest usg, jak gubi sie tętno na ktg... :) czuję się po prostu pewniej i bezpieczniej!
Anna Fajnie, że u Ciebie badania ok. kiedy planujesz rodzić?

Dziewczyny odnosnie wyprawki, to mi się udało skompletować praktycznie wszystko (bo J nie wiem jakby sobie sam poradził - teraz jego zadanie to spakowanie). Brakuje mi jednego fotelika, planowalam kupic na allegro uzywany, bo można "wyrwać" nawet na 50 PLN Maxi Cosi, ale boję się trochę, że mogą być powypadkowe :(
Natomiast bardzo tanio udalo mi się kupić podgrzewać i sterylizator Avantu na licytacji allegro. Jeżeli chodzi o kosmetyki to kupilam w aptece internetowej www.cefarm24.pl, jest trochę taniej. Jak któraś z Was jest zainteresowana to mogę przesłać listę co ja kupiłam i za ile :)

Uciekam spać, bo o 6 pobudka na ktg, ale jak potem maluchy pozwolą to pośpię może do 8:00.

Buziaki;-)

reklama
Do góry