reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

nutria to powodzenia na usg :) moze juz plec dzieciaczkow poznasz :) albo i nie ja bylam teraz we wtorek i mi siusiorka u jednego ujrzal hahaha bo drugi to pleckami do nas sie obrocil A jesli mozna wiedziec to czym sie stresujesz?

pozdrawiam cieplutko wszystkie przysze i te obecne mamusie :)

reklama
Dzisiaj miałyśmy wizytę u gina. Macica i szyjka ok- brak infekcji, moja waga +15kg :):biggrin2: Położna była pełna podziwu ze się tak jeszcze fajnie trzymam- bo widać naprawdę ze brzuszek nie jest duży jak na bliźniaki i ten etap ciąży:)
Dziewczynki ważą 1295g i 1309g :tak::tak::tak::tak:- moje kochane....jestem z nich dumna:)! Jedna ma ułożenie główkowe a druga podczas badania miala miednicowe a na końcu główkowe:) a która?? oczywiście ta co zawsze daje mamie popalić:):biggrin2: Ilość wód płodowych oki:)
Ale dr zabił mnie tekstem: chciałbym Pania położyć do szpitala na parę dni obserwacji :szok:. A ja w śmiech- ze po co i ogólnie ze mam męża teraz w szpitalu...i takie tam. Stwierdził ze da mi spokój do końca roku:)..a ja nie mogę leżeć w jego szpitalu bo nie będę w nim rodzic.. muszę się z tego jakoś wykręcić po nowym roku:)

Obraz 044.jpgObraz 160.jpg
a co tam- pokaże Wam to moje M2:)

Ostatnia edycja:
monia, kociakk - dzięki :)
Na usg wszystko wyszło dobrze. i przezierność dobra :) uff..
kociakk - to właśnie tą przeziernością się troszkę stresowałam - bo przy Krzysiu, wyszła niedobra no i się bałam, że znów będzie latanie po doktorach/zaświadczeniach/skierowaniach...
z drugiej strony jest coś co mnie zawsze uspokaja - że w sumie to będzie tak jak miało być od początku. że to, czy dzieci się urodzą zdrowe, czy nie, co z nimi będzie, to już w małym stopniu tak naprawdę ode mnie zależy ... i już :)

milutek - super brzuchol!! :) no i fajnie, że dziewczynki dobrze rosną no i że Ty jesteś w dobrej formie! :)

Milutek ladny brzuszek.... i chyba taki jak mój na końcu ciąży :) ech tesnki mi sie czasem za tym brzuszkiem.
A tak w ogóle to czemu lekarz chce Cie wysłac do szpitala skoro wszystko ok? tak profilaktycznie?

Nutria ciesze sie ze wszystko wyszło ok na usg. :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ,ja ma jutro i chyba dzisiaj nie usne;-)

Milutek faktycznie nie jest tak duzy jak myślałam ale za to śliczny:tak:to i ja swój pokaże :-)
BRZUŚ 19 TYDZ 006.JPGZrobione wczoraj:-) 115 cm

Rainmanka- gin coś mówił o tym żeby 3 razy w ciąży leżeć w szpitalu- chyba chodzi o L4 bo korzystam z niego już od 7tyg. (11.07.10). A ja się do niego zaśmiałam i mowie ze swój limit wyczerpałam:) popatrzył na mnie dziwnie i chyba dlatego dal mi do końca roku spokój. A może chodzi o kasę dla szpitala- w końcu pacjentka będzie leżeć i kaska z NFZ wpadnie:)

Poziomki-
śliczny brzusio:)

Milutek hmmm ja na zwolnieniu byłam też w sumie od poczatku ciąży tzn tez jakoś od 7 tygodnia, a w szpitalu lezałam tylko raz 5 dni no i pod koniec w ciąży. Ale może co lekarz to inne praktyki. Ważne żeby z Tobą i dziewczynkami było wszystko ok.:)

A tak pokazujecie swoje brzuszki aż mnie na wspomnienia wzięło że też Wam pokaże (tzn przypomnę bo już kiedyś pokazywałam) jak wygladał mój.
to w 25tc
25tc (2).jpg
a tu 10 tygodni później czyli 35
Bez

reklama
Do góry