reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Małgon,Cafe ja przez dzien jestem sama w domu,i trzeba dac rade.Fakt ze nieraz jest taki dzien ze nie mam czasu uprasowac,ugotowac,ale na nastepny dzien zrobie wszystko:)
Maz jak wrocilismy ze szpitala to mowil ze bedzie kapal dziewczyny jak beda mialy 5 lat,ale kiedys sie odwazyl i kapie juz od ponad miesiaca:)i dobrze mu to idzie

reklama
no jestem ciotki

wiec wspolnie w ginem podjelismy decyzje ,ze czekamy do przyszlego tygodnia
to bedzie 37 tydzien
mysle,ze dobra dezycja,dla chlopakow najlepsza

nie chcialabym miec wyrzutow,ze nie pokulalam sie jeszcze pare dni

poza tym wszsytko dobrze
waga ok 3300-3400...ciekawa jestem ile bedzie faktycznie

Podobno do ok 300 jest limit błędu to i tak waga jest całkiem ładna :)
u mnie w szpitalu w ciągu paru dni miałam 3 usg i za każdym razem wychodziło inaczej bo główki były tak nisko że ciężko było złapać punkt wyjściowy :) (tak przynajmniej mówił lekarz)

Mi jak robili w piatek USG a z wtorku na srode urodzilam to waga na USG obydwu dziewczynek byla 2960,jedna sie urodzila 2100 a druga 2900 takze nie ma co wierzyc tym aparatom do konca:)
ide zaraz do kleryka placic za chrzest,ciekawe ile mi sypnie,jak jest ''normalny'' chrzest to biora 150zl.a mam nadzieje ze mz dostaniemy rabat

Cześć dziewczyny:-), piękny dziś dzień: za oknem słoneczko świeci, wszędzie biało i mroźno, super!
Cafe widze, że chcesz poczekać na mnie z tym porodem:-D, to może urodzimy w tym samym dniu? Piękna waga twoich maluszków. Ja wizytuję dziś wieczorem to zobaczymy ile moje szkraby ważą. Cafe a miałaś podane sterydy na płucka? bierzesz fenoterol?
anna1979 u mnie było tak samo co do płci dzieciaczków. Na początku gin stwierdził parkę, od jakiegoś czasu chłopczyk był na 100% natomiast co do drugiej dzidzi to nie był pewny bo sie chowala za chłopczyka. na któryms usg powiedział, że chyba widzi "dwa siurki" ale tydzień temu wszystko sie wyjaśniło bo ta dzidzia, która się chowała pokazala się w całej okazałości no i będzie...Dziewczynka:-).
Małgon dzięki za slowa pocieszenia. Ja wizytuję dzisiaj wieczorem i już teraz się martwię jak dojedziemy do lekarza, ponieważ drogi śliskie, zasypane a mamy ok 100 km do przejechania. jak będę po wizycie to się odezwę.

Mam pytanko do dziewczyn , które brały bądź biorą fenoterol. Od którego tc go bierzecie, czy do tego konieczny jest isoptin? Czy na pewno jest bezpieczny dla maluszków?

reklama
hej kasik

ehh dla swietego spokoju,wiesz...juz te pare dni mnie nie zbawi
a przynajmniej chlopaki sobie jeszcze posiedxza bezpiecznie

sterydow nie dostalam,bo nie bylo takiej potrzeby....tzn nie grozil mi wczesniejszy porod,nic sie nie dzialo wiec gin po prostu nie widzial potrzeby
fenoterol biore...6x0.5tabl
isoptinu nie biore,chociaz ostatnio slyszalam,ze powinnam ze wzgle na serce
ale juz teraz nie bede panikowac
mam tylko nadzieje,ze nic mi popzniej nie bedzie

na poczatku troche mi rece chodzily i sedrucho czasem szybciej bije ale do wytrzymania

daj znac koniecznie co u lekarza

Do góry