reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

i ja mam usg podczas kazdej wizyty u gina
na poczatku co 4 tyg,pozniej co 3,2....teraz to juz mam sie stawiac co tydzien

jaK samopoczucie brzucholki?

wzielam sie juz za obiad
troche ogarne i tyle:)
od rana mam najwiecej energii i weny

reklama
Nutria- witam z otwartymi rękami:-D:-D:-D Tu masz info odnośnie ciąż bliźniaczych
Jedno- czy dwujajowe?
z niego wynika ze będziesz mieć dwa łożyska:):) Czyli taką sytuacje jak ja:)
Co do pytań to wal śmiało- bardzo dobrze Cie rozumie- ja miałam tak samo- milion pytań jak się dowiedziałam ze będziemy mieć bliźniaki. wtedy szperałam na necie ile się da:)
dzięki! :)

Jeszcze się do końca w tym nie łatpię. Przeczytałam ten artykuł... zobaczymy co wyjdzie w praktyce ;-)

a czy Ty juz wiesz jak będziesz rodzić? czy na 100% CC czy szansa na SN? Czy można sobie zażyczyć CC, bez wyraźnych wskazań? (czy wystarczającym wskazaniem jest ciąża bliźniacza?)

Dobra. wystarczy na teraz pytań ;)

Witajcie:)
Poziomki- ja usg tez robiłam co miesiąc a od 20 tygodnia co 3 tygodnie. Na końcu ponoć ma być co 2 tygodnie o ile będę się mogła ruszyć- :) hihihi.
Ale jak coś się działo to nigdy na nic nie czekałam i zdarzało się usg tydzien po tygodniu:(

o.. ten etap ciąży mnie bardzo frapuje - czyli jak to bedzie jak na prawdę będę wielorybem... bo w poprzedniej ciązy do końca było ok i biegałam sobie radośnie (na tyle, że urodziłam zaraz po weselu, na którym wywijałam hołuybce.. ;) )

Hej dziewczyny:-). Widzę, że coraz więcej mam w trójpaku nam tu przybywa.
cafe super waga twoich maluszków. Ja dziś jadę na wizytę do gin to pewnie się dowiem ile ważą moje skarby. Nasze dzieciaczki mniej więcej z tego samego okresu. Piszesz, że teraz wizyty masz co tydzień, a czemu tak często skoro wszystko jest ok? Mówił ci już lekarz jaki będziesz miała poród?
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

Cafe- ja to najpierw od rana byłam nie do życia a popołudniu miałam wenę do wszystkiego:) Teraz jest na odwrót choć i tak rano jestem jakaś taka nie kumata:)

Nutria- według artykułu wychodzi ze będziesz miała dwa łożyska:-). Co do porodu to wiem tylko tyle ze chce na pewno cc i chyba tak tez będzie. Ogólnie muszę się na następnej decyzji dopytać mojego gina bo są ponoć takie szpitale w których się nie podejmują SN na bliźniakach!!! Licze ze mój tez do takich będzie należał:) My jestesmy juz na takim etapie ze na nic nie ma sie siły- brzuch robi sie coraz ciezszy i coraz szybciej kg nam dochodzą:tak::tak:- teraz to już będzie czas lecieć z górki!!! Wszystko zalezy od Twojego gina i jakie maja zwyczaje w szpitalu:) Co do samopoczucia to moze jestem taka oklapnięta bo od 7tyg. sobie leniu****emy w domu:-).

Kasik-
czekamy na relacje z wizyty u gina:)

u nas na pewno bedzie cc
moj gin rozwiaze ciaze,kiedy uzna,ze juz mozna
takze czekamy cierpliwie(nooo dobra...wcale nie jestem cierpliwa i chclalabym,zeby juz byl grudzien,hehe)

ja w domu jestem od pazdziernika...tzn do sierpnia pracowalam na pelnych obrotach...a od wrzesnia stoponiowo zwolnilam...i tak teraz juz sie lenie:)

Hej dziewczyny:-). Widzę, że coraz więcej mam w trójpaku nam tu przybywa.
cafe super waga twoich maluszków. Ja dziś jadę na wizytę do gin to pewnie się dowiem ile ważą moje skarby. Nasze dzieciaczki mniej więcej z tego samego okresu. Piszesz, że teraz wizyty masz co tydzień, a czemu tak często skoro wszystko jest ok? Mówił ci już lekarz jaki będziesz miała poród?
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

hej

koniecznie daj znac co i jak u ciebie i dzieciaczkow
co tydzien,bo wolimy miec wszsytko pod kontrola
poza tym mam juz od czasu do czasu skurcze - gin chce miec pewnosc,ze rozwarcie sie nie powieksza...na razie od ostaniej wizyty odpukac nic sie nie ruszylo

To ja teraz mam pytanie- kojarzycie dziewczyny w którym tygodniu miednica nie dawała Wam spokoju i kręgosłup na wysokości właśnie kości ogonowej????? Bo ja właśnie umieram na takie bóle-w sumie to bolą mnie plecy od wysokości piersi aż po sam tyłek...łącznie z żebrami!!!!!!! Jak by mnie walec przejechał- koszmar. Też tak miałyście?????

Poziomki zdrówka życzę, a kupowanie ubranek to naprawdę świetna sprawa!!! odnośnie cc nie odpowiem, bo nie wiem :(

Cafe chłopcy - waga imponująca, powodzenia życzę :-)

MM_29 Nutria witamy!!!

Milutek dobrze, że nie forsujesz się przy sprzątaniu :-) ja taka cwana jestem ze sprzątaniem, ale jakoś ciąża nie przeszkadza mi w pasji postarzania starych mebli ;-)

Poziomki, Milutek narazie miałam 4 USG (8tc, 10tc, 14tc, 22tc) i teraz jak byłam w szpitalu, bo nie mogli zlokalizować drugiego serducha na KTG, wizyty mam ostatnio co 3 tyg., na każdej wizycie gin nasłu****e bicia serduszek, ale nie mam USG... zobaczymy jak będzie dalej?

Nutria nie będziesz wielorybem:-D ja przytyłam dopiero 8kg, fakt, że w I trym. miałam wstręt do jedzenia i tylko bym spała, w II trym. dostałam powera, ale gin uczylał, że mogą zacząć się bole i skurcze, wiec nie szalałam.... hahah no i całkowity zakaz seksu !!! teraz znowu odczuwam zmęczenie, ale to chyba ta pogoda, no i coraz ciężej z brzuszkiem...

Kasik daj znać po badaniach

Milutek ja generalnie nie narzekam na kręgosłup, chyba, że za długo sobie posiedzę lub poleżę w jednej pozycji, czasami boli mnie jakby kości w kroczu, to ta miednica, tak? ale ból sporadyczny i do wytrzymania... u mnie najgorzej z ułożeniem się do snu, bo boli mnie jak leżę na lewym boku, potem mi prawy drętwieje i tak w kółko :(

Pozdrawiam ciepło wszystkie Mamusie :-)

reklama
Witajcie :)
chyba najwyższy czas się przywitać ;-)
Właśnie się dowiedziałam, że moja ciąża jest moją podwójną radością... jestem w ogromniastym szoku:szok: ale jednocześnie bardzo się cieszę. Mamy juz jednego synka i wiecie - teraz miał być brat lub siostra.. teraz będzie więcej :sorry2:

o... ten temat też mnie ciekawi..
ja na razie wiem, że mam 2 jajowe bliźniaki i są 2 kosmówki.. czy z tego już można wnioskować ile będzie łożysk? ..
DObra. nie zadaję 1001 pytań, które mam w głowie, poszukam odpowiedzi, bo zapewne nie ja pierwsza się o to pytam ;-)

trzymajcie się wszystkie cieplutko!!!

Tak, 2 kosmówki to 2 łożyska. To najbezpieczniejszy rodzaj ciąży bliźniaczej. Pozdrawiam.

Do góry