reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
witam wszystkie mamy!

Jestem w 22 tygodniu ciąży bliźniaczej (jednołożykowej, dwuowodniowej). Od dluższego czasu czytam to forum i postanowiłam dołączyć.
Pozdrawiam

Moja ciąża jest również jednołożyskowa (dwuowodniowa) i ginekolog mi powiedział, że jeżeli pierwsze dziecko ułoży się prawidłowo (głową w dół) to bez względu na to jak ułoży się drugie poród będzie naturalny. Bardzo bym chciała żeby to się udało, bo to moje pierwsze dzieci ( i pewnie ostatnie) i bardzo chciałabym to przeżyć.

Pozdrawiam.

Witam bardzo serdecznie wszystkie przyszłe mamy!
Wiem,ze może to dziwnie zabrzmi,ale mam 17 lat i bardzo interesuję sie przebiegiem ciąży i w tym celu zarejestrowałam się na tym forum,żeby porozmawiać,poznać odczucia,emocje kobiet ciężarnych.Mam nadzieję,że nie zostanę odrzucona,wyśmiana.

Monia- może tą Twoja znajomą ktoś powinien uświadomić jak się trzeba przygotować do przyjścia na świat dzidzi:-).

Małgoń- my tez dużo ciuszków dostaliśmy...rewelacja, a ile kasy w portfelu tego sie nie da zliczyć:) Mi okna umyła miesiac temu mama. Podłóg tez nie myje- tylko wycieram kurze, odkurzam, załączam prania, rozwieszam go potem składam, i ogarniam pierdołki jakie plątaja sie czesto po domu. To tyle tych moich prac. Nie wynoszę nawet tego prania na piętro, nie trzepie poscieli i koców- robi to mąż:):)

Poziomki
- zdrówka:-)

Cafe
- trzymaj się dzielnie;-)- to super ze u maluszków i Ciebie wszystko oki:)

MM29- witam nowa mamusie:):)Miło ze ktoś do nas nowy dołącza bo dużo mamuś się nam teraz wykrusza....taki czas::):) Co do porodu to wszystko zależy od Twojego lekarza. Ja mam nadzieje ze bede miec cc- nie chce ryzykowac zdrowia dzieci:) U mnie jest ciąża dwu owodniowa- dwu kosmówkowa:)

Ja jestem na L4 od 7 tyg,.ciąży- generalnie od połowy września mogę sobie chodzić, sprzątać co nie co i gdzieś jeździć np.do kolezanek na kawę czy na wyprawkowe zakupy. Tak to było samo leżenie w łóżku. Syfu w domu nie zniosę psychicznie a nie stać mnie na żadną pomoc domową nawet raz w miesiącu. Inna sprawa jest taka ze mąż jest zapracowany od rana do wieczora a mi sprzątanie sprawia jedyna przyjemność jaka mam w domu z efektem końcowym wylegiwania się na kanapie w czystości:):):-)
Nie martwcie sie o mnie- nie forsuje sie jak szalona.. prace sobie ładnie rozdzielam np.wycieranie kurzy- pól godz.przerwy, odkurzanie parteru- znowu przerwa. Także jest ok:) Aha dodam ze nawet juz nie ładuje i nei wyładowuje zmywarki- przeszło to na M bo mnie meczą takei roznorodne ruchy- bo wiadomo ze wszystko jest w innej polce- a ostatnim razem wyjmowałam ja 30 min:)

Witajcie :)
chyba najwyższy czas się przywitać ;-)
Właśnie się dowiedziałam, że moja ciąża jest moją podwójną radością... jestem w ogromniastym szoku:szok: ale jednocześnie bardzo się cieszę. Mamy juz jednego synka i wiecie - teraz miał być brat lub siostra.. teraz będzie więcej :sorry2:

Moja ciąża jest również jednołożyskowa (dwuowodniowa) i ginekolog mi powiedział, że jeżeli pierwsze dziecko ułoży się prawidłowo (głową w dół) to bez względu na to jak ułoży się drugie poród będzie naturalny. Bardzo bym chciała żeby to się udało, bo to moje pierwsze dzieci ( i pewnie ostatnie) i bardzo chciałabym to przeżyć.

Pozdrawiam.

o... ten temat też mnie ciekawi..
ja na razie wiem, że mam 2 jajowe bliźniaki i są 2 kosmówki.. czy z tego już można wnioskować ile będzie łożysk? ..
DObra. nie zadaję 1001 pytań, które mam w głowie, poszukam odpowiedzi, bo zapewne nie ja pierwsza się o to pytam ;-)

trzymajcie się wszystkie cieplutko!!!

Nutria- witam z otwartymi rękami:-D:-D:-D Tu masz info odnośnie ciąż bliźniaczych
Jedno- czy dwujajowe?
z niego wynika ze będziesz mieć dwa łożyska:):) Czyli taką sytuacje jak ja:)
Co do pytań to wal śmiało- bardzo dobrze Cie rozumie- ja miałam tak samo- milion pytań jak się dowiedziałam ze będziemy mieć bliźniaki. wtedy szperałam na necie ile się da:)

Widze że nasze grono sie powiększa i sa mamy jednojajowe -jednołozyskowe tak jak ja:-)

Milutek ja ostatnio przez cały dzień posprzatałam tylko połowe kuchni i padłam:-D
Wszystko jest ponad moje siły:zawstydzona/y:

Jutro zapisuje sie na wizyte w Wawie ciekawa jestem na kiedy:happy2::confused:

Czytałam że przy wspólnym łozysku robi się usg nawet co miesiąc:szok:

reklama
Witajcie:)
Poziomki- ja usg tez robiłam co miesiąc a od 20 tygodnia co 3 tygodnie. Na końcu ponoć ma być co 2 tygodnie o ile będę się mogła ruszyć- :) hihihi.
Ale jak coś się działo to nigdy na nic nie czekałam i zdarzało się usg tydzien po tygodniu:(

Ostatnia edycja:
Do góry