reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Milutek: moja ciąża jest jednokosmówkowa, dwuowodniowa. 2 dziewczynki:)

ja tez jestem juz 8 kg do przodu. Teraz musze sie bardzo pilnować, żeby sie w tym łóżku w słonia nie zamienić:( na poczatku tez troche schudłam, bo meczyly mnie straszne mdłości, ale potem przyszedł mega głód!!! i tak do dzisiaj:)

reklama
olis23 i Justella bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, już się zmartwiłam, że coś nie tak
śliczne macie dzieciaczki, ja się moich już nie mogę doczekac

pozdrawiam cieplutko

Witam cieplutko

czytam Was codziennie, piszecie tyle ciekawych rzeczy że sama jestem w szoku-więcej się od Was dowiem niż bym miała sama doczytywać w internecie
ja na badanie usg idę jutro, ale już dziś męczy mnie jedno, bo od 2 tyg schudłam 2 kilo, czy to normalne przy bliźniaczej ciąży?
dodam że lekarz kazał z diety wykluczyć węglowodany, też któraś z Was tak miała? no i mam 2-letnią córeczkę w domu a przy niej trochę roboty jest

A dlaczego węglowodany musiałas wykluczyć.. ?czy to na coś szkodzi?

alex - gratulacje!! Dzielna kobieta jesteś, żeś SN bliźniaki urodziła..

monia5523 pisze:
U mnie jest teraz 25kg na plusie, ciekawe ile zostanie do zrzucenia?

a pamiętasz ile przybrałaś w pierwszej ciązy?

Milutek: moja ciąża jest jednokosmówkowa, dwuowodniowa. 2 dziewczynki:)

ja tez jestem juz 8 kg do przodu. Teraz musze sie bardzo pilnować, żeby sie w tym łóżku w słonia nie zamienić:( na poczatku tez troche schudłam, bo meczyly mnie straszne mdłości, ale potem przyszedł mega głód!!! i tak do dzisiaj:)

MM.. ja też mam mega głoda.. szkoda tylko, że zaczął się już.. jeszcze tyyyyle miesięcy przede mną...

kkociakk ja na poczatku nie przybieralam na wadze a w sumie przytylam jakies 23kg!!! a moi panowie urodzili sie 3520 i 2770 wiec serio waga o niczym nie swiadczy, a na poczatku wiadomo ze sa mdlosci. Ja jakos w okolo 20 tygodnia nagle przytylam zz 6kg i lekarz zakazl mi jesc slodyczy i owocow. a ja i tak jadlam a potem to wciagalam mega ilosci budyniu smietankowego :). Bedzie dobrze!!!

MM-29 zycze Ci wytrwalosci w lezeniu. Wiem co to znaczy. Trzymam kciukasy :)

Alex gratulacje!!!! napisz koniecznie co u Ciebie! Boze porod sn! pelen podziw dzielna mamusia

Cześc Dziewczynki:-D
Ja niestety witam się z anginą:baffled: byłam u lekarza i dostałam antybiotyk:dry:
ALEX OOOOOOGROMNE GRATULACJEEEEEEE!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Umówiłam się do gina na 18-stego więc akurat zdążę wyzdrowieć:tak:
Pewnie dostane całą liste badań do zrobienia bo mój obecny gin jak na razie zlecił mi jedno badanie krwi i moczu:szok: Z Gabi na pierwszej wizycie dostałam liste tak długą że mało co krwi mi zostało po badaniach:-D:-D:-D
Nie martwie się bo robiłam dopiero co usg u super gina i wiem że wszystko jest w porządku:tak:
Mam nadzieje że zacznie nas przybywać:-D
Monia jeszcze nie słyszałam o przenoszonych bliźniakach ale...
Ja Gabi przenosiłam 8 dni:-)

poziomki życzę szybkiego zwalczenia choroby, a co do przenoszenia to nie mam szans, bo i tak cięcie będzie przed terminem. Gdzieś czytałam, że w bliźniaczej to nawet dla tych dzieci jest niebezpiecznie jak za długo siedzą...Na razie rekordzistką jest matka-polka, miała cc w 39+2dni.

Kkociakk- mi lekarz nie zalecał żadnej specjalnej diety a i nic nie chudłam na początku ani tez nie przybierałam na wadze (ale prawda jest taka ze sie nawet nie ważyłam)- pierwsze 3 miesiące wahania wagi miała tylko 1+ , a nie chudłam może dlatego ze mój organizm zachowywał sie normalnie- zero mdłości!!!!!!. Dopiero po 3 miesiącu zaczęło nam na wadze przybierać:)

Olis- no ja sobie zdaje sprawy ze już nie będzie lżej z tymi zebrami i kręgosłupem:(

Monia- to ja trzymam kciuki żebyś doczekała tego terminu cc:)

MM- gratuluje dwóch Księżniczek- nas tez to czeka:) M sie smieje ze wsrod ubranek zapanował "róż"- na który w sumie nie miałam wplywu bo dostalam karton ciuszkow od kolezanki po jej corci:) Ja jak lezałam w łózku 2 mieisace plackiem to ukulałam sobie ładny cellulit i zwiotczały mi z braku ruchu mięśnie. Ale to wszystko nadrobie przy maluszkach:) Na szczescie nei mialam żadnych mdłości- chwała za to:):)

Poziomki- masakra- strasznie Ci wspolczuje tej anginy:) A dostałaś cos zeby ja wyleczyc??? Bo ja jak raz byłam przeiebiona- mega zatkany nos i lekki kaszel to dr mi nic nie przepisała. Powiedziała ze mam sie kurowac metodami domowymi bo nie mam gorączki ani nic mi nie siedzi jeszcze na płucach i oskrzelach!!!

reklama
Milutek mi przeszło jak mała fikneła głową w dół,

Co do wagi to nie ma sie co przejmowac naprawde, ja przytyłam 24kg a tydzien po miałam 18 mniej, a teraz został tylko jeden kilosik do wagi sprzed ciazy, no przy blizniakach raczej czasu na nude nie ma, obroty sa niezle, bedzie ok

Do góry