reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hey dziewczyny!
Zaawansowane MAMY rzeczywiście rozeszły się po szpitalach - zostałam sama na placu boju...
W czwartek mam wizytę, zobaczymy czy będzie już ustalona data cc czy jeszcze mam się bujać.
Obwód brzucha to już 125cm :szok:, a jeszcze tydzień temu było 120. Teraz najwięcej rosną pewnie...

Piękna pogoda, życzę miłego weekendu :-)

reklama
Już nie moge się doczekać zakupów przygotowań ....achhh

Dziewcyny to niesprawiedliwe bo wszelkie kalkulatory, suwaczki,opisy ciąży są tylko o ciąży pojedyńczej!! To jakaś dyskryminacja!!

Monia w którym tyg ta fotka była robiona??

poziomki to był 32 tydzień, a zakupy to rzeczywiście sama przyjemność :-) U mnie wszystko czeka, tylko lokatorzy jeszcze się nie śpieszą. Czasami zajrzę do tego ustrojonego łóżeczka i wyobrażam sobie te dwie małe główki, które tam będą leżeć. Ciężko będzie oczy oderwać...:-)

Witam!!! To ja najszczęśliwszam matka polka :-):-):-):-):-):-)

Postanowiłam, że wam opisze jak to u mnie było z przyjściem na światm moich chłopców. Otóż miałam sie zgłosic do szpitala 20 X w 39 tyg.ciązy, ponieważ poród sam się nie rozpoczął to chcą mnie miec na obserwacji :tak: No wiec rano odprawiłam chłoców,jednego do przedszkola a drugiego do babci i pojechałam z mężem do szpitala. O godzinie 9.30 jestem na izbie przyjęc............ dowiedział sie ze juz dziś były dwie cesarki, wiec położą mnie na patologii ciązy i mam czekac ................... moze cersarke bede miec w czwartek rano -powiedzieli, no chyba ze poród sie sam zacznie. No wiec jak to u mnie bywa wszystko siedzi w psychice, wiec podpieli mnie pod ktg i skurcz za skurczem wyszedł na zapisie :-):-):-) choc ja oczywiscie nic nie czułam, poza stawianiem sie brzuszka :-):-):-) przyszedł lekarz i mnie zbadał i powiedział ze według niego chłopkai sie cisna na swiat i dzis urodze :-):-):-) potem usg .............chłopki ułożone jeden główkowo, drugi miednicowo, wiec bedzie cc:-):-) Posadzili mnie na wózek i zawieźli na sale operacyjną,potem wywiaz z anestezjologiem, podawanie danych do książeczek dzieci, cewnik, znieczulenie................... i o 12.01 Nikodem juz na świecie a o 12.02 Hubert też już z nami :-D:-D:-D anin sie obelżałam to już chłopaki były przy mnie i tak juz pozostało do teraz :-D:-D:-D:-D Wszyscy na odziale byli pod wielkim wrażeniem jak taka mała osóbka urodziła takich fajnych, donoszonych chłopaków. Powiedzieli, że nie pamietają kiedy mieli takich zdrowych i fajnych bliźniaków :tak::tak::tak::tak:A teraz już od poniedziałku jesteśmy w domu, a ja wogóle nie czuje że mam dzieci w domu, normalnie aniołki mi się trafiły, spią po 3-4 godziny, nawet w nocy po 5-6h pija po 10 min. i znowu spią :-D:-D:-D:-D A ja siedze nadnimi z moimi starszymi synami i sie nie umiemy nimi nacieszyc.

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane mamusie :-D:-D:-D Bycie matką to najlepsza rzecz jaka nas mogła spotkac. Ja zajmuje sie sama moimi czterema chłopakami no i mężem i nikt mi nie pomaga, sypiam w nocy, karmię tylko piersią i jestem szczesliwa, więc baby głowa do góry :-D:-D:-D Grunt to dobre nastawienie i cieszyś się z tego co się ma:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewcyny to niesprawiedliwe bo wszelkie kalkulatory, suwaczki,opisy ciąży są tylko o ciąży pojedyńczej!! To jakaś dyskryminacja!!
[/COLOR]

poziomki na lilipie.com są dla suwaczki dla ciąży bliźniaczej
są nawet dla trojaczków :tak:
Obwód brzucha to już 125cm :szok:, a jeszcze tydzień temu było 120. Teraz najwięcej rosną pewnie...

monia WOW! faktycznie duży masz brzuszek:-)
aż sobie sprawdziłam miarką jak to będzie jak będę miała takiego brzuszka
ku memu zdziwieniu odkryłam, że nie widać stóp i pewnie chodnika :)
ale się będzie działo...
powiedz ile kilogramów przytyłaś w ciąży?
Twoje dzieciaki rosną jak na drożdżach to i brzuszek rośnie!

matka-polka jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego spokoju i Twojej siły
Gratuluję i TAK TRZYMAJ!!!!!!!!!!!:tak:

matko-polko to piękne, że tak wszystko super się układa, jeszcze raz gratuluję :-):-)

oleniolek pamiętam jak byłam na obecnym Twoim etapie ciąży i też mierzyłam, bo dziewczyny podawały podobne wymiary. Myślałam, że to naprawdę ogromniasty brzuch :szok: No i takiego doczekałam się. Stopy widać jak pochylę się do przodu, albo od boku :-D Przytyłam 23kg. Ja mam 172cm wzrostu, więc i dzieci może będą nienajmniejsze. Aczkolwiek nie liczę na to, że przekroczą 3kg.

Ogólnie to nie jest tak źle. Np. jestem w stanie stać po kąpieli na 1 nodze po to by posmarować drugą stopę kremem:tak::yes:Z depilacją wszelką też sobie radzę :tak::yes: Samochodem jeżdżę...

Nie masz czym się na zapas martwić :eek:

Monia mamy podobne wymiary na koncowce mialam 24 kg na plusie w brzuchu 124 a mam 170cm, dzieci 3300 i 3200 takze Twoje tez pewnie spore beda

Matka polka jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE!!!

Monia ja mam 176cm:) w obydwu ciążach miałam taki brzuch że na czubku brzucha trzymałam się czubkami palców!!
Ciekawa jestem co będzie teraz!!! Moje starsze dzieciaki były duże te pewnie też urosną:D
Kiedy zaczął tak okazale wyglądac??
Na suwaczku masz napisane że maluchowi jest już ciasno hahaha a co dopiero dwum??

reklama
Do góry