reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej mamusie.Zagladam zadko bo czasu bo czasu brak.
Co do wyprawki to moze by zalozyc watek sprzedam,oddam specjalnie dla blizniat?Niektore mamy juz zuzyly wiekszosc ciuszkow moze beda chcialy sprzedac?Ja tez bede miala sporo ladnych ciuszkow dla dziewczynek i za jakisczas bede chciala sie ich pozbyc.Wszystko mam podwojne,sukieneczki,rajstpeczki,czapeczki itp.
A tak wogole trzymam ciuksy za nie rozpakowane jeszcze mamunie.

Edit: to link do nowego watku.
https://www.babyboom.pl/forum/mamus...oddam-zamienie-wszystko-dla-blizniakow-45385/

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
Cos cisza w naszym nierozpakowanym wątku....
Ja jak tak się zastanawiam nad tym co będzie niedługo dziś uświadomiłam sobie że został mi dokładnie miesiąc według terminów, ale jak połowe z tego czasu przejdę to byłoby super.
Ogarnia mnie panika i strach, choć póki co bardziej staram sie skupiać na durnej cholestazie, mierzę ciśnienie i czasem bywa podwyższone bo zawsze miałam raczej niskawe a teraz np wczoraj 135/103 a za jakiś czas 117/80.
A wczoraj miałam fajne stereo, oba dzieciaki dostały czkawki przez co wiem gdzie mają główki :D Oboje mają po prawej stronie, jedno pod żebrami (a tydzień temu głowe miało po lewej stronie) a drugie na dole brzucha :)

Pozdrawiam i miłego dnia Wam zycze!

Witam.
Ostatnio coś miałam odrzut na komputer, nocki jakieś cięższe, tu boli tam boli - maruda się się ze mnie robi :)
Dzis też robiłam powtórne badanie na cholestaze i niestety wynik podobny jak ostatnio. Dobrze chociaż że nie gorzej ale miałam nadzieje że sie po tygodniu polepszy. Jutro jazda na KTG.

Co do wyprawki to nawet nie liczyłam ile poszło bo bym sie załamała, ale kupowałam sukcesywnie co miesiąc coś. Na szczęście łózeczek nie kupowaliśmy tylko materacyki. Ciuszki to sporo uzywanych, troche na allegro i trochę dostalismy.
Laktator też dostanę gdybym miała pokarm. A teraz czasem jak promocja to kupujemy pieluchy, dzis np w lidlu były 92szt za 39,99 pampersów. Oby uczuleń nie było :)

rainmanka a jakie ty pieluchy kupujesz na poczatek?ja te pampersy uzywam mini od 2-5kg dla newborn i one sa tylko po 43 szt w opakowaniach??a ty piszesz o jakis po ponad 90szt.ciekawa jestem jakie to?
gastone super temat:)

Cześć mamuśki,
Coś Nas wcięło, to prawda, mnie to wcięło laptopa!hehe zdolna mamuśka chciała mieć fajowy wygaszacz ekranu i SE ściągnęła wirusy, o labaga tyle dni bez kompa, a jak już go dostałam w swoje ręce to musiałam nadrobić lekturę:)
Jak dziś Wasze samopoczucie?u mnie gdyby nie ból zatok i krwotok z dziąseł to nawet ok, mimo tej brzyduli pogody:(
Buziaki dla Was!

rainmanka do mnie też dociera, że to już niedługo, bo ze znajomych jak mnie ktoś widzi to teraz życzy szczęśliwego rozwiązania. Niektórzy nie wiedzą nawet kiedy mam termin, ale pewnie po brzuchu wnioskują, że niebawem :-)
Trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze ktg. Ja jutro jadę...Rano muszę też jechać do pracy...CIĘŻKI dzień mnie czeka...

A czy u Ciebie na ktg można leżeć na boku? Ja to chyba jutro poproszę, bo nie da się oddychać na wznak...

Co do czkawki to u mnie jedno codziennie ma, a drugie bardzo, bardzo rzadko.

Jak dożyję do końca tego tygodnia w całości, a mam nadzieję, że tak będzie, to spełni się prośba mojego doktora aby dotrwać właśnie tyle. Później tylko bonusy :happy2:

angel dużo zdrowia życzę, to narozrabiało Ci się z tym komputerem...

Justella ja kupiłam już pampersy 2-ki od 3kg pakowane po 94szt (przedtem napisałam że 92 bo cos źle popatrzyłam) bo promocja dobra była, a na poczatek to mamy pampersy 1 newborn i chyba te będą potrzebne dłuższy czas? Jak beda miec uczulenie to sie w rodzinie odsprzeda.

I wrócilam z KTG i Monia u mnie pewnie można leżec na boku choc ja leżałam na plecach tylko mi pielęgniarka mówiła że mogę sobie rękę podłozyc pod pupę żeby na żyłę nie uciskało.
KTG wyszło nawet ok, jedyne co doktorkę zaniepokoiło to ze jedno miało wyższy puls. Faktycznie podczas badania jedno wariowało a drugie spało? Ogólnie też mam tak że jedno wydaje mi sie bardziej aktywne. Cos mówiła że jedno drugiemu może podkradać ... muszą posprawdzać i od jutra mam iść do szpitala, będą obserwować przepływy, cholestazę i całą resztę i się zobaczy. Może wyjdę już z dzieciaczkami.
W szpitalu nie będę miała komputera więc pewnie odezwe się dopiero jak wyjdę.
Trzymajcie się więc dzielnie :)

Witam !!!

20 X 2010 r po raz kolejny zostałam szczęsliwą mamą :-):-):-)
Nikodem g12.01 3210g 50cm 10 pkt. :-):-):-)
Hubert g12.02 2850g 49 cm 10pkt. :-):-):-)

Wczoraj wróciliśmy wszyscy do domu, a ja wczoraj cały dzień siedziałm i płakałam ze szczęścia. Nie umiałam się nacieszyć moimi "starymi" i "nowymi" chłopkami.
Bliżniacy od pierwszy chwil życia cały czas z mamusią, ani na minutke nas nie rozdzielili :-):-):-) Ja karmie moich chłopców tylko wi wyłącznie piersią i jestem najszczęśliwszą matką na swiecie :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam !!!

20 X 2010 r po raz kolejny zostałam szczęsliwą mamą :-):-):-)
Nikodem g12.01 3210g 50cm 10 pkt. :-):-):-)
Hubert g12.02 2850g 49 cm 10pkt. :-):-):-)

Wczoraj wróciliśmy wszyscy do domu, a ja wczoraj cały dzień siedziałm i płakałam ze szczęścia. Nie umiałam się nacieszyć moimi "starymi" i "nowymi" chłopkami.
Bliżniacy od pierwszy chwil życia cały czas z mamusią, ani na minutke nas nie rozdzielili :-):-):-) Ja karmie moich chłopców tylko wi wyłącznie piersią i jestem najszczęśliwszą matką na swiecie :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratulacje i zyczymy zdrowka!!!! ps.gratuluje rowniez wagi maluchow,imponujaca!

reklama
Rainmanka- ja i tak zazdroszczę Ci ze jestes juz tak daleko- marze o tym by doklulac sie do takiego chociaz tyg.jaki Ty masz teraz:):-). Szybciutko czas Ci zleci:) A teraz jeszcze newsy ze idziesz do szpitala...trzymam kciuki- bedzie dobrze:-D

Angel- to dobrze ze laptopik już ok:) Ja zaczynam sie coraz cięzej i ospale czuć...:-(

Monia- to byle bliżej tych bonusów:)a ten tydzień szybko zleci:) Wogóle to mi ten czas leci tak jakby ktos sanki z górki puścił- czy Ty tez tak masz?

MatkaPolka-mega gratulacje:):):-):-):-):-)- ale duże te twoje maluchy- sama radość. Ja też tak chce;-)

Rano robiłam badania morfo i mocz- wyniki jutro a w czwartek wizyta u gina. U mnie ostatnio samopoczucie fatalne. Maluszki nie dają mi żyć- wiercą sie jak szalone, brzuch strasznie ciągnie bo rosną a i czuje po kościach ze będzie jakiś niedobór witamin bo słabo mi od ok.tygodnia. Ze juz nie wspomnę ze pogoda dokłada swoje 3 grosze

Do góry