reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczyny:)
wystarczylo 2 tyg mojej nieobecnosci tu na forum a tu tyle nowych mamus:)
kropkibordo ja tez mialam jednokosmowkowa,dwuodowniowa-najwazniejsze to czeste usg (co 2 tyg) zeby minitorowac stan maluszkow.duzo ewentualnych nieprawidlowosci wychwyconych wczesniej mozna jeszcze leczyc w brzuszku u mamy,lub łagodzic.mnie na szczescie omineły te rzeczy i Tobie zycze by rowniez wszystko było dobrze,napewno bedzie:)
jedynka fajne zdjecie maluszkow na poduszcze.moje to kruszynki w porownaniu z twoimi.takie male krasnoludki z lasu.duze oczka i takie male buzki:)
ayla to juz naprawde blisko,trzymam w kciuki:)małe ludziki juz niedługo beda z Toba.

reklama
Ayla- ja tez przyłączam sie do dziewczyn i trzymam kciuki &&&&&&&&:-) za szybkie i dobre rozwiązanie:)

Olis, Jedynka- kurcze muszę to sobie zakodować żeby mi nie wyleciało z głowy:-)- dzięki za cenne rady:-D.

A mi maluszki skoro świt nie dawały żyć- tak fikały...na szczęście jak Mąż poszedł do pracy po 6 to udało mi się jeszcze zasnąć i pobiłam swoje rekordy spania- do 10:-)

Puk Puk :-):-):-)
Jest tam ktoś??:cool2:
A ja mam takie pytanko- może któraś z Was będzie chętna choć w części na nie odpowiedzieć- była bym bardzo wdzięczna:tak:. Ile Was wykosztowała całą wyprawka dla maluszków?? Mam na myśli: wózek, łóżeczka, ciuszki drobiazgi i takie tam?
Jestem bardzo ciekawa bo mam taka mega listę wyprawkową i każdą rzecz z ceną- na końcu zsumowaną. Wszystko nie dlatego ze z nudów nie mam co robić tylko dlatego ze muszę podzielić koszty:-(. Nie stać mnie kupić wszystkiego naraz i chętnie poczytam Wasze wypowiedzi:)
Pozdrawiam

Milutek ten temat już był poruszany i dziewczyny pisały, że cała wyprawka kosztowała nawet do 5.000zł.
U mnie jak na razie poszedł cały 1000, ale nie kupowałam ubranek, wózka, fotelików sam. i łóżeczek. Miałam i dostałam też w spadku.

Cisza taka od wczoraj, może są już nowe rozpakowane MAMY, tylko jeszcze nic nie wiemy :-)

hej dziewczyny:)
milutek ja robilam w czasie ciazy liste w excelu i jak kupiłam cos z tej listy to odhaczalam i wpisywalam kwote.mi wszystko z wozkiem(2000zł)wyszło 5500zł.w tym sa łóżeczka (x2-1000zł z materacami).w szpitalu po porodzie jak bylismy okazało sie jeszcze ze mam zły laktator(jak moge cos doradzic to tylko elektryczny polecam) i brakuje jeszcze kilku rzeczy-za mało mialam kocykow (po 2 to bylo za mało),stojak pod wanienke jeszcze potrzebowalam.w sumie kolejne 600 zł wydalismy.troche tego jest,takze najlepiej nie zostawiac sobie na koniec tylko po troche kupywac cały czas:):tak:

reklama
Witam.
Ostatnio coś miałam odrzut na komputer, nocki jakieś cięższe, tu boli tam boli - maruda się się ze mnie robi :)
Dzis też robiłam powtórne badanie na cholestaze i niestety wynik podobny jak ostatnio. Dobrze chociaż że nie gorzej ale miałam nadzieje że sie po tygodniu polepszy. Jutro jazda na KTG.

Co do wyprawki to nawet nie liczyłam ile poszło bo bym sie załamała, ale kupowałam sukcesywnie co miesiąc coś. Na szczęście łózeczek nie kupowaliśmy tylko materacyki. Ciuszki to sporo uzywanych, troche na allegro i trochę dostalismy.
Laktator też dostanę gdybym miała pokarm. A teraz czasem jak promocja to kupujemy pieluchy, dzis np w lidlu były 92szt za 39,99 pampersów. Oby uczuleń nie było :)

Do góry