reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Oby moje się poprzekręcały to bym była spokojna :) i fajnie by było wiedziec którego wyciagają i kiedy :)
u mnie też jedno bardziej ruchliwe a drugie mniej, przynajmniej tak odczuwam. To drugie czuję dopiero jak rękę przyłoże, nie wiem czemu, może gdzieś głębiej jest.... bo ten pierwszy jest po prawej stronie i z tej strony mam większy brzuch. Czasem sie robią takie "guzki", jak je łaskocze to sie jeszcze bardziej naciągają jak kotek którego się drapie :)

aaaa i Ayla tak mi jakoś weszło w głowe jak zapytałaś gdzie drugi taki kombinezon że szukałam i szukałam i wyszukałam drugi taki sam :D tylko teraz czekac do niedzieli na koniec aukcji... :) moze uda się kupić.

reklama
aaaa i Ayla tak mi jakoś weszło w głowe jak zapytałaś gdzie drugi taki kombinezon że szukałam i szukałam i wyszukałam drugi taki sam :D tylko teraz czekac do niedzieli na koniec aukcji... :) moze uda się kupić.

:)

ale jak jeden to chłopiec a druga to dziewczynka to może sie zorientują które to które:)
a jak sa teraz ułożone?główkami w dół?

hehe no jak inne płcie to tez mam nadzieje się zorientują :D
A ułozone ostatnio były własnie główkami w dół.... :/ wiem że to głupio brzmi bo kobiety to przeważnie marzą własnie o naturalnym porodzie a mi to spędza sen z powiek że musiałabym dwójke naturalnie rodzić :(

hehe no jak inne płcie to tez mam nadzieje się zorientują :D
A ułozone ostatnio były własnie główkami w dół.... :/ wiem że to głupio brzmi bo kobiety to przeważnie marzą własnie o naturalnym porodzie a mi to spędza sen z powiek że musiałabym dwójke naturalnie rodzić :(

powiem Ci tak,czasem faktycznie niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą kiedy i rodzą bez bólu w 15 minut.ale to wyjątki.
nie ma co chojrakowac że aaa ambitnie urodze dziecko sn.gdyby mi ktos powiedział przed pierwszym porodem co mnie czeka,uwierz mi nigdy bym sie nie zdecydowała gdybym miala wybór:)i nie chce nikogo straszyc,mówie tylko jak było u mnie.nigdy więcej porodu sn:)

hej Trojpaczki!!!

wiadomosc od Justelli :

LENNA URODZILA
cytuje smsa Lenny: "W srode mialam cc. coreczka 2430 51cm, synek 2330 50cm. oboje sa w inkubatorach, maly z rurkami w nosie ale moe juz dzis zacznie sam oddychac. a mala duzo lepiej. oddycha saa, karmia ja strzykawka. jak dla mnie cesarka koszmar a raczej wszystko to co po:) czekam teraz na pokarm zeby moc dostac chociaz mala"

LENNA GRATULACJE!!! trzymaj sie i zdrowka dla Twoich dzidziulkow!!!

A to niespodzianka. :) Tak myslałam ostatnio że Lenka sie nie odzywa i co jest, a tu proszę.

OGROMNE gratulacje i dużo zdrówka dla Mamy i Maluszków, żeby cała trójeczka szybko była razem :)

Wszystko możliwe, martwiła się, że w kolejkę się Jej wpychamy :)

Ja mam coraz większego stresa... a dookoła zamiast mnie teraz wspierać to jeszcze nerwów dokładają aż mi brzuch coraz częściej twardnieje i nie mogę spać w nocy.

reklama
rainmanka czym tak się stresujesz?

U mnie noce koszmarne i to tak od tygodnia, co godzinę pobudka do kibelka, zdarza się, że śpię na siedząco ( oparta o ścianę). I co z tego, że dziś ogólnie spałam 11 godzin, jak to wszystko w urywkach.

Dostałam sms-ka od teściowej:szok::,,jak się czujesz?''
Nie wiem czy to ona pisała, bo do tej pory nie umiała. Mimo wszystko trochę weselej mi się zrobiło, że ktoś o mnie pomyślał.

Mój to ciągle mówi rodzinie jak pytają jak się czuję, że dobrze, a prawda jest inna i wczoraj się nadział. Zadzwoniła babcia, on odebrał, pytała jak się czuję, on oczywiście, że dobrze BAAABCIU:-DPogadał chwilę i babcia chciała za mną porozmawiać. Znowu zapytała jak ja się czuję, a ja jak się rozwinęłam z narzekaniem - a to puchnę, a to nie śpię, a to ciężko :-( On w tle tylko jęknął - ,,a ja mówiłem, że dobrze...'':zawstydzona/y:
Babcia powiedziała, że będzie się za mnie modliła aby było lżej :-)

Mój mężulek też dzisiaj wykazał się miłym gestem - zwolnił się na godzinkę z pracy, aby ugotować obiad (szczawiowa, ziemniaki ze skwarkami i jajko), chyba na poważnie się przejął tym co dr powiedział o oszczędzaniu i o przedwczesnym porodzie...

Do góry