reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dzien dobry

jak tam po weekendzie mamuski?
jak samopoczucie?

ja juz od rana machnelam kuchnie i lazienke...jak jestem wkurzona to zawsze mi idzie sprzatanie,hehehe

udanego dnia

reklama
Witam.
I sobie wczoraj wykrakałam dobre spanie w nocy :) dziś po 1-szej sie obudziłam z bólem głowy, poleżałam chwile ale na szczęście miałam tabletki więc wzięłam i potem po spaniu.

Miłego dnia!!

no widzisz:)jednak się tabletki przydały...
mi sie udało wylictowac wczoraj na alle sweterek za 3 zł!! chyba pierwszy raz w zyciu:)
nie jest jakis super cudny ale za 3 zł może byc:)

mcumph.jpg

ciekawe co tam u Justelki i Leny,kurde zżera mnie ciekawosc:)

Ostatnia edycja:
matko-polko to chyba pobijesz rekord, niedługo skończysz 38tc, czyli tak naprawdę będziesz w 39 już. Dorodne te Twoje chłopaki będą - tylko pozazdrościć. No i nie oszczędzałaś się...Każdy organizm jest inny, co tu dużo gadać. Jakby ,,nagle'' Ci się urodziło to powodzenia :-)

rainmanka nie myśl za dużo o tym porodzie, jeszcze trochę czasu jest.
Ludzie do mnie często mówią , że pewnie boję się. Ja jednak mówię, że nie.
Może właśnie jak pierwszy raz się rodzi to strach jest większy.
Teraz to jeśli już się boję, to tego, że np. nie zdążę ze wszystkim, nie dojadę na czas do szpitala - czyli ogólnie boję się nagłych nie przewidzianych sytuacji.
Najlepiej mieć zaplanowane cc i jechać spokojnie w tym dniu:happy:

Dziś byłam dwie godzinki w pracy. Taka nieprzyjemna atmosfera tam panowała, jakieś krzyki, pretensje :confused: Chcieli mnie trochę popędzać - a to do urzędu, a to na pocztę, ale wcześniej padło pytanie ,,czy dam radę''. To ja na to, że nie, muszę leżeć. A co tam. Pewnie i nie byłoby mi lekko tam dojść, a jeszcze może kolejki by były. Pojechałam do apteki i tam ledwo zrobiłam zakupy. Na dodatek jakiś dziadek by we mnie wjechał :baffled: wymusił pierwszeństwo, musiałam hamować, a on to zachowywał się tak jakby w ogóle mnie nie widział:szok::szok::szok: Wyobraziłam sobie teraz jeszcze stłuczkę, czekanie na policję lub użeranie się z tym dziadkiem, koszmar...

ayla1 ładny sweterek, czasami uda się coś upolować:-) szkoda, że dwóch nie było:-)

cafe to masz werwę, ja to nie sprzątałam przez całą ciążę, tak mnie lekarz nastawił z tym oszczędzaniem:tak:mąż za to zobaczył, że nie są to takie lekkie sprawy :no:
jemu zajmuje takie sprzątanie dwa dni (jeden dół, jeden góra), mnie też tak zajmowało, a jak czasami wynajmujemy kobitkę to ona w 7 godzin taki dom obrobi, chodzi jakby miała motorek w ..... Trochę mnie to dziwi bo ma stawkę od godziny, to na jej korzyść byłoby wolniej się ruszać...Jak ostatnio sprzątała z myciem wszystkich okien to trwało 11godzin. Też chciałabym mieć takie obroty. Ja jak myję okna to dwa dni i to tylko okna, bo jest ich ponad 16.

oleniolek miłego pluskania się w basenie :-)

Witam,ja mam jutro wizyte u lekarza, ciekawa jestem jak tam się sprawy mają :-D ale napewno po tej wizycie juz cos ruszy bo odstawi mi fenoterol wiec chyba juz pomalutki poród pójdzie to przodu :-D:-D:-D ale jeśli o mnie chodzi to mi sie nie spieszy, a niech chłopkai rosną :tak::tak::tak: ale by były jaj jakbym urodziła w 40 tygodniu bliźniaki po 3500g i to w dodatku SN. Moich poprzednich chłopców urodziła w 40 tygodniu, chyba moim powołaniem jest rodzic dzieci.

Ostatnia edycja:
Ayla śliczny ten swetrek :) i cena zabójcza :) czasem mozna cos fajnego upolować, choc mi aż tak to sie nie udało nic kupić na allegro :)

Też jestem ciekawa co u Justelki i Lenki. Mam nadzieje że odezwą sie niedługo z samymi dobrymi wiadomościami :)

Monia ale masz ludzi w tej pracy, zero wyrozumiałości.

Co do sprzątania to ja też juz prawie nic w domu nie robię. Mój mąż na szczęście jest bardzo obrotny i wszystko sprawnie mu idzie. :)

Matko Polko chciałabym mieć choć troche tego podejscia do wszystkiego jak TY. Szkoda że nie możesz za mnie urodzić, bo nie wiem jak mi pójdzie ale raczej moim powołaniem to nie jest na pewno :)

rainmanka może po tym porodzie okaże się, że i Twoim powołaniem jest rodzenie, bo chyba u Ciebie to I raz?

Ja córkę urodziłam 40tydz.+3dni, ale tu tak dobrze to nie będzie :tak:W czwartek się dowiem u dr jakie plany pourlopowe ma wobec mnie :-D o ile można cokolwiek ustalić:-D

W tym tygodniu czekam na pozamawiane m.in. rożki, pościel, zasłonki. Muszę w końcu skończyć ten pokój. Rożki wybrałam takie z miśkami:

MAMO-TATO SLICZNE ROZKI 80x80 Z HAFTEM USZTYWNIONE (1250634620) - Aukcje internetowe Allegro

A moja znajoma w ciąży, która mnie wczoraj odwiedziła i jest w siódmym m-cu powiedziała, że ona nic, a nic nie kupuje, a jedynie upatrzyła co nieco i jak urodzi to jej kupią, no bo przecież teraz wszystko jest w sklepach :szok: Na pewno źle się dzieje jak to miałoby się nie przydać, ale myślę, że źle jest nic nie mieć. I tak źle i tak nie dobrze, każdy robi jak mu pasuje. Najlepiej to wszystko przygotować, szczęśliwie urodzić:happy2: i tylko w taki właśnie scenariusz wierzyć:-)

Byłam dziś u lekarza. Wszystko jest w najlepszym porządku :)

Dziś rano szczęka mi opadła w jeden tydzień przytyłam 1,7 kg! Nie wiem jak to możliwe bo przez cały czas jem to samo i w tej samej ilości. Wcześniej przez całą ciążę (czyli przez 15 tyg przytyłam 1 kg) a teraz taki skok i to w jeden tydzień.
To prawda, że brzuszek mi wyskoczył w tym tygodniu ale żeby od razu prawie 2 kg na plusie! Oj!

Na następnej wizycie - początek listopada - mam dostać pas, który pomoże mi "nosić" brzuszek.
Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał :)

Monia widzę, że kupiłaś rożki :) a ja właśnie miałam pytać
Kupujecie rożki usztywnianie czy miękkie? Ja nie mam zielonego pojęcia, które będą lepsze

Monia wózek, który wybrałaś ma kuszącą cenę. Ale faktycznie wersja spacerowa jakoś mnie nie przekonuje.
Widziałaś podwójnego X-landera? My pewnie się na niego skusimy:

http://www.x-lander.pl/xtwin

ściskam Was

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry