reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kasik u mnie też ostatnio ułożone były główkowo i położna wczoraj mówila że jesli nie będę chciała rodzić naturalnie to nie mogą mi odmówic.
Heh, ciekawe jak to jest w praktyce, czy w ogóle mam coś do gadania. Muszę chyba w końcu tą kwestie poruszyć z moją lekarką.

Też jak u Ciebie druga dzidzia nie do końca zidentyfikowana :) i w sumie mi obojętne co będzie, jedynie przykro że do jednego mówię juz po imieniu a do drugiego jak mowic? Czasem jak widzę fajne ciuszki na dziewczynkę to mówię "I zobacz Milenka, nie chcesz się pokazać to tyle ładnych ciuszków nie będziesz miała" :D ale i tak mam parę dziewczęcych.

reklama
Witam sie

u mnie sie chyba tez poprzekrecali glowkami w dol ale nie mam pewnosci za tydzien dopiero wizyta i USG wiec zobaczymy ale ja nie mam gadania jesli beda glowkami w dol to czeka mnie SN:szok::szok::szok: juz mi to lekarz dawno zapowiedzial

ja z wyprawki mam juz wszystko opruch wanienki najzabawniejsze jest to ze mi sie o waniennce dopiero wczoraj przypomnialo:eek::eek::eek:

Dziewczyny ale się u Was dzieje!

Gratuluję wszystkim świeżo rozpakowanym mamusiom:tak:

Ja od dzisiaj jestem już na zwolnieniu. (16 tc)
Postanowiłam odsapnąć od pracy bo ostatnio miałam taki wycisk, że wieczorem nie bylam w stanie nic zrobic tylko leżec zwinięta w kulke na kanapie.
I najlepiej jak najmniej sie ruszać bo kręgosłup niemiłosiernie bolał....
Dodatkowo jeszcze w ostatnim tygodniu w brzuchu zaczeło mnie kuć.

Chodziłam do roboty a w głowie sobie nuciłam "kiedy powiem sobie dość..." i właśnie wczoraj nadszedł ten dzień!

Od dziś jestem w domu. Cała uśmiechnięta i zadowolona.
Właśnie robię kapuśniak o którym marzylam do miesiąca a nie miałam czasu, żeby go zrobić.

Mam nadzieję, że taraz będe się już regularnie udzielać na forum a nie tylko na szybko podczytywać co u Was :)

Ach! i jeszcze jedno dostalam od męża poduszkę-kojec, taka duża w kształcie litery c. Powiem Was, że rewelacja! Doskonale się z nią leży, śpi. Kręgosłup mnie boli :tak:

Ale się rozpisałam... ;-)

Hejka:):):-)
Widzę że dużo mamuś się już rozpakowało a teraz dołączają nowe:):-D:-D
Ja spodziewam się na 99% dwóch Księżniczek:-). Choć co do jednej kruszyny to nic pewnego bo raz była chłopcem a raz dziewuszką:):) Teraz zalegamy ładnie na kanapie a Maluszki nie dają mi żyć:) Tak mnie pukają od środka i wiercą się że :szok: szok:)
Teraz pytanie ogólnikowe? Jak często macie wizyty u gina??

Hej dziewuszki
cafe dlaczego piszesz, że u Ciebie rozwiązanie będzie ok 36 tc, czy coś jest nie tak? Co do wyprawki to pomalutku zbliżam się do końca. Foteliki samochodowe i wózek kupiłam za grosze na allegro, używany firmy TAKO. To samo z ubrankami, mam dużo na 56 i mam nadzieję, że nie będą za małe. Kombinezony zimowe też udało mi się kupić na allegro. Łóżeczka mam już trzy. Jedno mam po córci a dwa jednakowe z materacykami kokosowo-gryczanymi i prześcieradełkami odkupiłam od znajomej. Muszę kupić jeszcze rożki, ciepłe kocyki, czapeczki zimowe no i kosmetyki dla dzieciaczków. Acha dostalam też 4 butelki dr brownsa ale muszę dokupić do nich smoczki, ponoć są bardzo dobre.
rainmanka co do porodu to właśnie położna namawia mnie bym rodziła siłami natury. Twierdzi, że wie co mówi. Olcię też rodziłam naturalnie i w sumie nie było tak źle ale teraz to dwoje dzieci a nie jedno. Myśle, że wszystko samo się ułoży i nie ma co bardzo w to ingerować. W końcu lekarz wie co robi. U Ciebie to wszystko szybciej się okaże i mam nadzieję, że napiszesz jak było.

kasik też słyszałam o tych buteleczkach dr brown, że są super. Póki co jestem nastawiona na naturalne karmienie i buteleczki mam tylko 2. Zrobię wszystko aby mi się udało karmić, mogę spać po godzinie itd. Po prostu bardziej mi to odpowiada z różnych względów.

oleniolek też używam tej poduszki od ok 2 m-cy i nie wyobrażam sobie nocy bez niej:-)

Oleniolek ale mi smaka tym kapuśniakiem zrobiłaś. Strasznie za mna chodzi kiszona kapusta, mogłabym jeśc ją i jeść.
Co do tej poduchy to bardzo miałam na to ochote ale w końcu nie kupiłam i używam tylko dwóch poduszek (między nogami i druga pod brzuchem) i nawet mi się dobrze śpi :)

Milutek ja np mam wizyty co 3 tyg, a teraz tak wychodzi już co 2,5.

Kasik, mi własnie połozna powiedziała że u mnie bardziej by widziała cc (ja zresztą też) ale jak pisałam zobaczę co lekarka moja powie jak ona to widzi.
Butelki mam z Aventu, akurat była promocja na zestaw startowy po 2 butelki duże, 2 małe, dodatkowe smoczki i smoczek uspokojający.

reklama
milutek,do 30 tc mialam wizyty co miesiąc,potem co 2 tygodnie,a teraz czyli od 34 tc mam co tydzien razem z ktg.

ja tez sie ciesze ze u mnie jeden(pierwszy,czyli ten co blizej wyjscia jest) siedzi dupką w dół.po pierwsze to wskazanie do cc a po drugie lekarz bedzie wiedział którego

wyciąga.akurat ten ma na imie Leon i jest wiercipiętą przez cała ciąze.zobaczymy jaki będzie później:)

Do góry