reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dzien dobry

Justelka moje gratulacje...i szybkiego powrotu do domku

ayla1 prawdopodobnie julek i czarek:)

w ogole widze,ze kobietki pieknie dajecie rade...ja juz jestem na fenoterolu,coprawda minimalna dawaka ale zawsze...plan mam taki,zeby dotrwac do grudnia i tego sie trzymam:)

czy ktoras rodzila naturalnie?

olka rodzilam przez cc i teraz tez bedzie cesarka,byle tylko jak najdluzej wytrzymac

ide cos porobic,bo pozniej to i weny brak i mlody nie daje:)

reklama
Witam :)
Dziś zaliczyłam znów badanie, tym razem do ginekologa. A w ogole obudziłam się z bólem w klatce, tak na środku. Nie wiem czy któreś mi tam podeszło czy coś.... ale ogólnie nie jest źle :)

Cafe, ja na fenoterolu jestem już sporą chwilę. Na początku była mała dawka, potem chwile przerwy i teraz znów (3x po pół). Do tego luteiny, magnezy ...

Aaaa i mam dzis 33 tydzień :) 34 tak wyczekiwany już prawie w zasięgu :)

Ayla właśnie drugiego takiego nie mam :/, tylko niebieski (ewentulanie różowy gdyby jednak była Milenka :D). Tak w ogole to mam bardzo mało podwójnych takich samych rzeczy.
I gratuluje udanego ktg :) Twarda sztuka z Ciebie, że spokojnie dotrwasz do swojego terminu :) choc wiadomo że z dnia na dzień ciężej się człowiek czuję.

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
no ja biore 4 x 0.5 tabl na dobe
mam wrazenie,ze odkad juz nie pracuje - jakies 2 tyg - to czuje sie coraz gorzej...jeszcze niedawno smigalam,wszsytko robilam bez problemu a teraz...ledwo chodze...troche porobie i zmeczona,bleeee
no ale nie ma co medzic,lepiej nie bedzie,hehehe
byle do grudnia

Cześć dziewczyny:-).
Witam nowe mamuśki w trójpaczku.
cafe widzę, że jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży. Powiem Ci, że ja też nie czuję się najlepiej. Jak tylko więcej pochodzę to zaraz bruch jak kamień i tak ciąży do dołu. Wprawdzie lekarz nie biorę jeszcze fenoterolu ale lekarz kazał mi brać dużą dawkę magnezu tzn 3x2 tabl do tego duphaston, luteina, żelazo no i oczywiście witaminy. Pocieszam się tym że już nie dużo zostało do końca a lepiej na pewno nie będzie. Powiem Ci, że w domciu też mam już jedno dzieciątko, 4 letnią córcię. Napisz dokładnie na kiedy masz wyznaczony termin porodu bo ja na 7 stycznia ale nastawiam się na grudzień.
justella cieszę sie, że maluszki już przy tobie. Życzę Wam dużo, dużo zdrówka no i szybkiego powrotu do domu.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłego dnia.

kasik ja tez mam termin na 7 stycznia,hehehe
no moj gin mowi,ze spokojnie mamy dokulac sie do grudnia i bedzie dobrze
i tak tez bedzie,nie ma innego wyjscia
znasz plec?ile waza dzieciaki?
tydzien temu moi wazyli 1030 i 1040

cafe Ha, ha to ci numer z tym terminem, ciekawe która z nas dłużej wytrzyma. Co do płci to ja już sama nie wiem. W 18 tc gin stwierdził, że parka, w 22 tc to potwierdził a jak byłam ostatnio 26 tc to powiedzial, że jeden siusiak na 100 % a co do drugiej dzidzi to nie jest pewny bo chowa się za braciszkiem i dokładnie nie widać ale może być i drugi siusiak. Prawdę powiedziawszy jest mi to obojętne byle tylko dzieciaczki zdrowe były. Co do wagi to nie jestem w stan ie Ci powiedzieć, ponieważ lek nie ważył ich ostatnio. Powieział, że póki co dzieci bardzo duże, wg usg 3 tyg do przodu i ułożone główkami na dół, tak że jeśli się nie odwrócą to mogę rodzić naturalnie:szok:.

no to super..tak jak mowilam,u mnie raczej w kolo 36 tyg rozwiazemy ciaze...takze po cichu licze,ze na swieta bedziemy juz w domku:)

a jak wyprawka?
jaki wozek wybralas?
jejku mam tysiac pytan,tymbardziej,ze jestesmy na tym samym etapie

reklama
no ja biore 4 x 0.5 tabl na dobe
mam wrazenie,ze odkad juz nie pracuje - jakies 2 tyg - to czuje sie coraz gorzej...jeszcze niedawno smigalam,wszsytko robilam bez problemu a teraz...ledwo chodze...troche porobie i zmeczona,bleeee
no ale nie ma co medzic,lepiej nie bedzie,hehehe
byle do grudnia

Miałam, a nawet mam tak samo. Nie pracuję chyba od 2 tyg. i też jak byłam w ruchu to lepiej się czułam. Jednak mimo wszystko chyba teraz lepiej w domu posiedzieć.
Sezon przeziębień, zimno itp.

Od wczoraj mam bardzo spuchnięte ręce, z trudnością zginam palce. Mam nadzieję, że to tak ma być i nic złego się nie dzieje :eek:

Do góry