reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Monia przez pierwszy miesiąc dziewczyny przytyły 1000g a mimo to nadal mieściły się w 56. Spokojnie do 2 m-ca nie kupowałam żadnych nowych ciuszków, miałam tylko te w które zaopatrzyłam się w czasie ciąży. Na samym początku ubierałam je w 50 i tak wszystko było wielkie.
Nie karmię piersią, praktycznie od samego początku używamy Bebilonu. Teraz to idą ogromne ilości. Kupuję na allegro w hurtowych ilościach. Dwa kartony czyli 12 pudeł po 800g starcza nam na 1,5 miesiąca. Do tego oczywiście dochodzi inne jedzonko (ja kupuję słoiczki bo moje łobuzy nie chcę jeść mojego żarełka..wrr:)). Na tydzień idą prawie 2 paczki pampersów. Czyli reasumując - mleczko ok 400zł, pieluszki ok 100zł. Plus inne wydatki - jak to przy dzieciach...

Naszej Matce Polce tak się spodobało chodzenie w ciąży że jeszcze do 40tyg dociągnie ;)

Ja dziś robiłam akcje z nagrywaniem brzucha. Dziewczyny maja takie fajne filmiki jak ich maluchy sie ruszaja pomyślałam zrobię i ja tym bardziej że dzis się tak ładnie prawie cały czas ruszają. Co z tego jak ruszają się tylko wtedy gdy nikt nie widzi tylko ja. Ledwo kamere włączyłam one już spokojne. Ale nic to.. jeszcze je zaskoczę :)

nie wiem rainmanka czy to taka prosta sprawa będzie,bo też zauważyłam że to przebiegłe bestie są:)ruszają się w zupełnie innych momentach niż byśmy chcieli.i obawiam sie że to samo będzie po porodzie:)
az mnie ciary przechodzą,jak czytam co maluchy ROZPAKUNEK:) wyczyniają...
no ale chyba trzeba wyjśc z założenia że dzieci tak szybko rosną:) popłaczą,popłaczą i kiedys przestaną .tylko oby to kiedys szybko nadeszło:)

p.s. u mnie już koniec łażenia niestety.ostatnie dzis czapeczki misiowe kupiłam i myslałam że gibne zanim do auta dojde.koniec tego dobrego:(

dobranoc dziewczyny!

dzieńdoberek,
ayla oszczędzaj się, oszczędzaj - nabierz siły na to co po, a to już lada moment. Kiedy to zleciało?
Niedawno były okropne upały, a już zima nadchodzi (straszą, że w tym m-cu spadnie śnieg):szok:

A ja dziś muszę jechać do pracy. Aby móc się w niej utrzymać to muszę na dzień lub dwa w m-cu zawitać i zrobić co trzeba. Nie chciałam, aby szukano kogoś nowego na moje miejsce, więc jest jak jest.
Przynajmniej mam taką nadzieję, że po macierzyńskim będę miała gdzie wrócić...

monia,jak mus to mus,tym bardziej jak dobra praca.

mam dylemat,nie chciałam dawac dzieciom drugich imion,no ale mój chce dac po swoim zmarłym tacie i ciężko mi sie z tego wykręcic.a jak dam po jednym dziadku to drugiemu,żyjącemu może byc przykro.no i bądz tu mądry.nie chce żeby dzieci miały mega długie imiona, drugie imiona i nazwiska przy wszelkich formalnosciach.
wychodzi z tego że jeden będzie:
Leonard Józef W......ski a drugi Maksymilian Krzysztof W......ski, nie no dramat.ratuunkuuu.
może powiem że chciałam ale w usc zapomnieli,albo że miałam zanik pamięci,yyy....

Witam z rana :)
zjadłam śniadanko i leże w łózku czekając na pomiar cukru :)

Ayla mam też przerażenie w oczach jak czytam o tych malutkich aniołkach ile dają w kość rodzicom.
Ale cóż, odwrotu nie ma już. A może się połudzić że moje to będą mega grzeczne :)
Też zauważyłam że nie poszaleje już za bardzo, a Tobie jak widzę 34 tydzień stuknął :)
Leci czas oj leci :)
Ech a ja czapeczek ciepłych nie mam... jeszcze. W ogóle nie wiem co wybrać :)

Monia dobrze że tylko na dzień lub dwa musisz iść. Takie czasy że z pracą ciężko i nie zawsze można sobie na wszystko pozwolić.

A co do imion to kiedyś już pisałam, że u nas będą drugie i muszą być na M. Zresztą ja w kwestii imion nie wypowiadałam się za bardzo, jedyne co wiedziałam i ja ustaliłam to że dziewczynka musi byc Milenka i jak na złość drugiej dzidzi nie można podglądnąć tak żebym do końca miala nadzieję że ona będzie :)

reklama
Ayla1 tylko jest taki problem że to najczęściej tatusiowie zgłaszają dzieci w USC, bo mamusie nie mają siły i czasu. Dla mnie takie zestawienie brzmi całkiem fajnie. Fakt, trochę to wszytko długie, ale czy warto się spierać z mężem, a niech ma satysfakcję że coś wymyślił ;P

Do góry