reklama
yenefer
Fanka BB :)
GRATULACJE DLA NOWEJ MAMUSI!!! Niech chłopcy rosną zdrowo na pociechę rodziców!!!
Justella GATULUJĘ!!!
Po wczorajszej wizycie okazało się, że moje maluszki są jeszcze maleńkie. W przybliżeniu tak po 1900g.
Dr powiedział, że chciałby aby udało się wytrwać jeszcze 4 tygodnie. Teraz mam wizytkę za tydzień w czwartek, bo później dr idzie na 2 tyg. urlop. Mam nadzieję, że w tym czasie nic się nie zadzieje. Będzie też robione ktg. Miałyście może - jak to jest- dwa na raz są podłączone, czy po kolei??? Ile może kosztować? Z tego wszystkiego nie zapytałam, a i akurat wczoraj była ta nieprzyjemna pielęgniarka...
Po wczorajszej wizycie okazało się, że moje maluszki są jeszcze maleńkie. W przybliżeniu tak po 1900g.
Dr powiedział, że chciałby aby udało się wytrwać jeszcze 4 tygodnie. Teraz mam wizytkę za tydzień w czwartek, bo później dr idzie na 2 tyg. urlop. Mam nadzieję, że w tym czasie nic się nie zadzieje. Będzie też robione ktg. Miałyście może - jak to jest- dwa na raz są podłączone, czy po kolei??? Ile może kosztować? Z tego wszystkiego nie zapytałam, a i akurat wczoraj była ta nieprzyjemna pielęgniarka...
yenefer
monia5523 KTG jest robiony specjalnym aparatem na dwie peloty, czyli zapis idzie jednocześnie. Tylko wtedy lekarz jest w stanie porównać czy "piszą" się dwa płody. U mnie w 32 tyg dzieciaczki miały taką samą wagę jak twoje. Urodziły się w 36tyg z wagą 2400g.
Dlaczego miałabyś płacić za KTG? Ja miałam zawsze robione w szpitalu i nigdy za nie nie płaciłam..
Dlaczego miałabyś płacić za KTG? Ja miałam zawsze robione w szpitalu i nigdy za nie nie płaciłam..
yenefer chodzę prywatnie do lekarza i wszystko co tam dodatkowo robią poza zwykłą wizytą jest płatne. Tak myślałam, że może gdzie indziej zrobiłabym to badanie, ale to pewnie trzeba mieć skierowanie i to od lekarza, który ma umowę z NFZ, a mój nie ma.
Mam nadzieję, że nie zabulę tak jak za badanie w 13-tym tyg. 400zł
Mam nadzieję, że nie zabulę tak jak za badanie w 13-tym tyg. 400zł
alex2339
Witam sie
Justella ogromne gratulacje moja Emilka tez byla taka drobniutka ale po miesiacu nie bylo juz widac ze to wczesniaczek
Justella ogromne gratulacje moja Emilka tez byla taka drobniutka ale po miesiacu nie bylo juz widac ze to wczesniaczek
yenefer
monia to faktycznie kiepsko. Ja też chodziłam całą ciążę prywatnie ale w 31tc dostałam skierowanie na KTG do szpitala. Poszłam sobie na izbę przyjęć i zrobili mi bez problemu. Nawet nie słyszałam żeby lekarz miał w gabinecie KTG. W sumie to powinno być w ramach ceny wizyty tak jak USG.
rainmanka
Monia ja na wagach dzieci sie nie znam, sama miałam stresa że moje za małe będą. Ostatnio usg miałam robione jakieś 2 tyg temu i małe wazyły po 1700 i 1600 i lekarka nie uważała że to mało i tak jak patrzyłam jak dziewczyny tu mniej więcej w tym samym czasie podawały wagi swoich dzieciaczków to były podobne.
Co do ktg to ja miałam raz robione ale to nie było ktg dla bliźniaków i raz robiła jednemu a raz drugiemu, i u mojej lekarki robi to pielęgniarka ktorej płaci się osobno (20zł).
A Ty jak zapłaciłaś 400 zł za dodatkowe badania to nieźle zdarł z Ciebie... ech Ci lekarze to czasem juz przesadzają ze swoimi stawkami ;/
Ciekawe jak nasza świeżo upieczona Mama się czuje i Jej maleństwa.
Co do ktg to ja miałam raz robione ale to nie było ktg dla bliźniaków i raz robiła jednemu a raz drugiemu, i u mojej lekarki robi to pielęgniarka ktorej płaci się osobno (20zł).
A Ty jak zapłaciłaś 400 zł za dodatkowe badania to nieźle zdarł z Ciebie... ech Ci lekarze to czasem juz przesadzają ze swoimi stawkami ;/
Ciekawe jak nasza świeżo upieczona Mama się czuje i Jej maleństwa.
yenefer zwykłe usg też mam w cenie wizyty, która zazwyczaj to 100zł., ale niezwykłe;-)takie jak to w 13tyg. i połówkowe były dodatkowo płatne. Zastrzyki na rozwój płuc były gratis, a co do ktg to nie wiem, zobaczymy. Już i tak niedaleko do końca.
Skończą się te wydatki, to będą nowe...
Karmisz malutkie piersią czy nie? Może potrafisz mi określić ile tak miesięcznie idzie na mleko, a ile na pampersy?
Pamiętasz może kiedy dzieci osiągnęły rozmiar 56, po miesiącu, później?
rainmanka wczoraj dr najpierw stwierdził, że brzuch to już jak na rozpadzie , a później po badaniu zaczął nadziwiać jakie to one malutkie jeszcze są , ważą tyle razem co moja córka gdy się urodziła. Powiedział, że gdyby teraz przyszły na świat to by przeżyły, ale po co ten stres itd. Stąd chyba takie moje nastawienie. Szczerze powiedziawszy to liczyłam, że będą większe, tak ponad 2kg. Ale mieszczą się w normach, z tym tylko, że termin porodu z usg zrobił się pod koniec grudnia
Skończą się te wydatki, to będą nowe...
Karmisz malutkie piersią czy nie? Może potrafisz mi określić ile tak miesięcznie idzie na mleko, a ile na pampersy?
Pamiętasz może kiedy dzieci osiągnęły rozmiar 56, po miesiącu, później?
rainmanka wczoraj dr najpierw stwierdził, że brzuch to już jak na rozpadzie , a później po badaniu zaczął nadziwiać jakie to one malutkie jeszcze są , ważą tyle razem co moja córka gdy się urodziła. Powiedział, że gdyby teraz przyszły na świat to by przeżyły, ale po co ten stres itd. Stąd chyba takie moje nastawienie. Szczerze powiedziawszy to liczyłam, że będą większe, tak ponad 2kg. Ale mieszczą się w normach, z tym tylko, że termin porodu z usg zrobił się pod koniec grudnia
reklama
Podziel się: