reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć, dzisiaj byłam na wizycie u gin i są jednak 2 pęcherzyki ciążowe i to w macicy 😀 na razie jestem ostrożna z cieszeniem się.... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i będą 2 zdrowe bąbelki😀
Nawet Pani dr była zaskoczona że jednak są 2. Przyrost mojej bety był 129 procent i teraz tak myślę czy nie za mało jeżeli są 2 pęcherzyki

Cześć, dzisiaj byłam na wizycie u gin i są jednak 2 pęcherzyki ciążowe i to w macicy 😀 na razie jestem ostrożna z cieszeniem się.... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i będą 2 zdrowe bąbelki😀
Nawet Pani dr była zaskoczona że jednak są 2. Przyrost mojej bety był 129 procent i teraz tak myślę czy nie za mało jeżeli są 2 pęcherzyki
Fajowo :) zapraszamy do naszego niewielkiego grona podwójnych ciężarówek

W tym tygodniu pójdę jeszcze raz do lekarza. Usg w piątek wykazało oecherzyk 3 mm(w środę nie było go wcale) a czwartkowa beta była ¹800. Zastanawia mnie wysoki poziom progesteronu, to pewnie przez te dwa ciałka żółte w jajniku... no i przyrost beta jest też spory. Wychodzi 130% chociaż czytałam o wyższych przyrostach. Nic czas pokaże. Muszę uzbroić się w cierpliwość. Na pewno doszlo do podwójnej owulacji, pytanie czy do podwójnego zapłodnienia.
Jeśli chodzi o dni po owulacji to wielkosc pęcherzyka ciazowego by się zgadzała. To raptem byłoby 6 dni po spodziewanej miesiączce, a 10 od pierwszych 2kresek takich bladych.
I co u ciebie? Wiadomo już co dalej?

Na usg 2 pęcherzyki ciążowe z dwoma ciałkami żółtymi. Na kolejną wizytę mam przyjść za 2 tygodnie. Beta teraz wynosi 44700 a to był 41dc. Także wychodzi ze się podwaja co drugi dzień. Mam przyjmować zastrzyki clexane od początku i duphaston. Zobaczymy co będzie dalej. Czy utrzyma się dwójka 😀

Dzień dobry. Wpadam powiedzieć, że u nas skończony 37tc także ciąża donoszona 💪🏻

W poniedziałek stawiamy się do szpitala na obserwacje z racji cukrzycy ciążowej.
O super! Myślisz, ze będą już chcieli wywolowac poród/robić cesarkę czy jeszcze pochodzisz z maluchami?

reklama
Do góry