reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Anulka brzuszek się pieknie zaokrągla ale tez mam wrażenie, ze do mojego kolosa masz malutki, a ja dopiero jestem w trakcie 19 tygodnia:-)
Ale przy pierwszym synku byłam olbrzymem, przytyłam 30 kg, a brzuch miałam na trojaczki przynajmniej:szok:

główka przestała boleć, pojeździłam pozałatwiałam sprawy i byc może jeszcze w tym tygodniu rusza nasz remont.
A w ramach relaksacji umyłam fugi na tarasie na kolanach- to się nazywa aktywny odpoczynek:-D ciekawe kiedy mi sie gniazdowanie włączy.
Przy pierwszej ciązy tez to miałam jakoś tak bardziej koło 30 tyg włacza się gniazdowanie- czyli przygotowanie domu na nowego lokatora- w naszym przypadku dóch. Sprząta się wtedy wszystko co pod rękę wpadnie;-)

reklama
Dziś USG było.:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
CHŁOPACZKI!!

Szyjka 31mm, w ciążach bliźniaczych dolna granica to 25mm. Sytuacja zadowolenia to ponoć 40mm. Dostałam nakaz zwolnienia tempa, Ewa tak jak Ty.
Powoli rezygnuję z części obowiązków, za dwa tygodnie pewnie mój lekarz prowadzący wyśle mnie na zwolnienie.
Ale dziś mogę wszystko :) Pierwiastek mamy, który się we mnie rodzi, dochodzi do głosu. Rezygnuję z dawnej siebie, bo inaczej nie dam rady. Daleko nie zajdę myśleniem - jestem sobą, swoją kondycją w ciąży rozczarowana.
A chrzanić to - noszę w sobie dwóch fantastycznych chłopaków i to jest ważne! Moje dwa dzidziołki.:-) Lepiej w tę stronę myśleć, nie?
Dziękuję za słowa wsparcia, dziewczyny.
Witam nie wiem jak jest z tą szyjką ale ja od początku ciąży mam 20 mm i jest dobrze.Pozdrawiam

Witam nie wiem jak jest z tą szyjką ale ja od początku ciąży mam 20 mm i jest dobrze.Pozdrawiam

Milenka ale w badaniu ginekologicznym, czy w usg dopochwowym.
Mi jak lekarz badał ginekologicznie na fotelu to miałam 20mm. Gdy tydzień temu byłam w szpitalu i powiedziałam to lekarce, to powiedziała, ze nie za dobrze jak tylko 2 cm. Ale okazało się, ze w badaniu ginekolog lekarz widzi tylko tą część wystającą, dopiero jak zrobi usg dopochwowe to widzi, że jest dłuższa :tak:

Milenka ale w badaniu ginekologicznym, czy w usg dopochwowym.
Mi jak lekarz badał ginekologicznie na fotelu to miałam 20mm. Gdy tydzień temu byłam w szpitalu i powiedziałam to lekarce, to powiedziała, ze nie za dobrze jak tylko 2 cm. Ale okazało się, ze w badaniu ginekolog lekarz widzi tylko tą część wystającą, dopiero jak zrobi usg dopochwowe to widzi, że jest dłuższa :tak:
w badaniu ginekologicznym, moja ginka nie robi mi usg dopochwowo

Cześć lily witamy w gronie jak to mój mąż żartobliwie mnie określa " trójników":-)

Dziewczyny musze się z wami pochwalić zakupem. Wczoraj przyszedł wózek, który odkupiłam od jednej babki. Wiem, że trochę wcześnie taki zakup ale trafiła się okazja i szkoda było ją zaprzepaścić. Trafił mi się naprawde w idealnym stanie a na całym komplecie zoszczędzone 1000 zł (w sam raz na łóżeczko z wyprawką będzie):-) Ja jestem zadowolona i mogę polecić jeszcze niezdecydowanym mamusiom.

reklama
Do góry