reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Właśnie nie bardzo... Wiadomo, że coś mnie tam zaswędziało, ale kogo nie swędzi, zwłaszcza jak się o tym myśli...

Dobrze ze wyłapane w czasie :) . Bądź dobrej myśli, dacie radę jeszcze trochę:) . A odczuwałaś jakieś dolegliwości z tym związane?
Mi narazie nikt nie zlecał prób wątrobowych do badania narazie.

reklama
Dobrze ze wyłapane w czasie :) . Bądź dobrej myśli, dacie radę jeszcze trochę:) . A odczuwałaś jakieś dolegliwości z tym związane?
Mi narazie nikt nie zlecał prób wątrobowych do badania narazie.
Na szczęście dolegliwości brak. Mnie też nikt nie zlecał tych prób. Pierwszy raz robiłam na własną rękę, wyszły leciutko ponad normę to już lekarz za jakiś czas kazał skontrolować. Wyszły ok. Później znowu sama sprawdziłam po ok miesiącu i się zaczęło, bo szły w górę - tu już kontrola była przez lekarza zlecona. Mnie uczuliła znajoma, która z bliźniakami też przechodziła cholestazę, stąd moja nadgorliwość...

Na szczęście dolegliwości brak. Mnie też nikt nie zlecał tych prób. Pierwszy raz robiłam na własną rękę, wyszły leciutko ponad normę to już lekarz za jakiś czas kazał skontrolować. Wyszły ok. Później znowu sama sprawdziłam po ok miesiącu i się zaczęło, bo szły w górę - tu już kontrola była przez lekarza zlecona. Mnie uczuliła znajoma, która z bliźniakami też przechodziła cholestazę, stąd moja nadgorliwość...
Dobrze ze sama się za to wzięłaś i robiłaś badania, dzięki temu szybko wylapalas. Ja powiem ci szczerze nie słyszałam o tych badaniach, i lekarz chyba ani razu mi nie zlecił 🤷‍♀️🙈

Dobrze ze sama się za to wzięłaś i robiłaś badania, dzięki temu szybko wylapalas. Ja powiem ci szczerze nie słyszałam o tych badaniach, i lekarz chyba ani razu mi nie zlecił 🤷‍♀️🙈
Ja właśnie tego nie rozumiem. Skoro cholestaza jest taka niebezpieczna a my w ciąży bliźniaczej jesteśmy w grupie podwyższonego ryzyka to próby wątrobowe raz na miesiąc powinny być zalecane...

Ja właśnie tego nie rozumiem. Skoro cholestaza jest taka niebezpieczna a my w ciąży bliźniaczej jesteśmy w grupie podwyższonego ryzyka to próby wątrobowe raz na miesiąc powinny być zalecane...
Dokładnie, dlatego powiem ci szczerze ze oni robią w trzy światy te badania w bliźniaczych…jak sam nie zrobisz to wywalone 🤷‍♀️

Dokładnie, dlatego powiem ci szczerze ze oni robią w trzy światy te badania w bliźniaczych…jak sam nie zrobisz to wywalone 🤷‍♀️
He skąd ja to znam, ja w sumie mam co miesiąc morfologią, TSH, mocz i teraz wyprosiłam ferrytyne . Dobrze że ktoś się uczulił na to. Teraz też sobie zrobię te próby wątrobowe bo dostałam z tydzień temu jakiejś dziwnej wysypki na plecach . Może to tez to a może nie 😀

reklama
Hej nas rozpakowali wczoraj 14 lutego ❤️❤️ Chłopaki cali i zdrowi w inkubatorach. Jeden 2300 a drugi 2500. Niestety mi wyszedł jeden pozytyw jeden negatyw z testów 🤷‍♀️ Cesarka była ok, ale później zaczął bolec bardzo brzuch i zaczął być wyciek w szycia😖 od razu robili poprawkę już na znieczuleniu ogólnym. Teraz całe szczęście wszystko dobrze

Do góry