reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dlatego trochę się tą wiadomością stresuje. Próbuje więcej odpoczywać, ale zobaczymy jak to będzie 🤷‍♀️
To dobrze,że odpoczywasz,dobrze że podchodzisz do tego poważnie. W ten sposób zrobisz wszystko co możesz dla Dzieciaczków:) Ja się oszczędzałam tak czy siak, choć nie było problemów z ciążą. Poważnie wzięłam sobie do serca że jest to ciąża wysokiego ryzyka. Obowiązki nad domem i starsza córka przejął w znacznej mierze mój mąż..i ja właśnie wierzyłam że to ma sens że mam wpływ na sytuację:) trzymam mocno kciuki i żebyś jak najdłużej wytrwała :*

Niestety, w ciąży bliźniaczej mamy przerąbane, zupełnie nie wiadomo co się może wydarzyć. My właśnie szpitalujemy, bo jedna z dziewuch się odchudza i nie chce rosnąć… a wszystko wyglądało bajecznie, ciąża jest 2k2o. Nic nam nie pozostaje chyba jak być dobrej myśli i na siebie i bąble uważać.

Niestety, w ciąży bliźniaczej mamy przerąbane, zupełnie nie wiadomo co się może wydarzyć. My właśnie szpitalujemy, bo jedna z dziewuch się odchudza i nie chce rosnąć… a wszystko wyglądało bajecznie, ciąża jest 2k2o. Nic nam nie pozostaje chyba jak być dobrej myśli i na siebie i bąble uważać.
Nie przejmuj się🤗 ja zaraz zaczynam 29 tydzień tez już od 2 tygodni w szpitalu🥴 z 2k2o ryzyko jest minimalne wiec miejmy nadzieje ze to chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy🥰

A w którym jesteś tygodniu? Ciąża bliźniacza mnie mega stresuje od samego początku…

Nie przejmuj się🤗 ja zaraz zaczynam 29 tydzień tez już od 2 tygodni w szpitalu🥴 z 2k2o ryzyko jest minimalne wiec miejmy nadzieje ze to chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy🥰
O co chodzi z tym 2k2o? 😃 Ja dzisiaj 18tydzien, o dziwo od kilku dni znowu się dobrze czuje

Edit: olśniło mnie z tym 2k2o 😂 efekty ciazy haaha, ja tez mam bliźniaki 2k2o

Ostatnia edycja:
reklama
Kasieńko a czemu leżycie?
U mnie niestety jest 1k2o i od 12 tygodnia różnica między dziewczynkami. Niestety zdiagnozowali nam suigr ( zahamowanie wzrostu) naszczescie nie całkowite u jednej z dziewczyn 🥺 Ryzyko było ze do 26 tygodnia się zatrzyma i nie da rady ale nasza wojowniczka ku zaskoczeniu wszystkich lekarzy dalej rośnie ( powolutku ale rośnie ) i rozwija się prawidłowo. W połowie 26 tygodnia podjęliśmy decyzje ze zostanę w szpitalu do rozwiązania i tak już mija 2 tydzień a dziewczynki dalej dzielnie walczą. Obecie mamy prawie 600g różnicy i myślimy ze jak jeszcze powalczą to będzie ok 1 kg różnicy ale już się tym nie martwię najważniejsze żeby jeszcze chociaż dwa tygodnie dały radę i podrosły 🤗

Do góry