Imagi_nacja
Fanka BB :)
To już na prawdę na finiszu ja dopiero 18t… gdzie tam do końcaJa mam 32 i 5 dni juz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To już na prawdę na finiszu ja dopiero 18t… gdzie tam do końcaJa mam 32 i 5 dni juz
Haha masakra Powiem ci ze mam od początku, ale teraz to juz coraz częściej Mózg nie pracujeznam ten problem z efektem ciąży najgorsze ze im wyżej będziesz w ciąży tym więcej będziesz się łapać na takich rzeczach
Bliźniaki to są mali wojownicy będzie dobrze, już bliżej niż dalej. A wada wyszła wam w prenatalnych? Czy ze zwykłych usg zauważył lekarz? Ja na samym początku w 6 tyg byłam na wizycie był jeden pęcherzyk, idę za tydzień w 7 a tu nagle dwa Ale szybko dorównał bliźniakowi. Jeszcze nie wiem jaka płeć Chociaż ciagle mi mówi ze wyglądają na dwóch chłopakówU mnie niestety jest 1k2o i od 12 tygodnia różnica między dziewczynkami. Niestety zdiagnozowali nam suigr ( zahamowanie wzrostu) naszczescie nie całkowite u jednej z dziewczyn Ryzyko było ze do 26 tygodnia się zatrzyma i nie da rady ale nasza wojowniczka ku zaskoczeniu wszystkich lekarzy dalej rośnie ( powolutku ale rośnie ) i rozwija się prawidłowo. W połowie 26 tygodnia podjęliśmy decyzje ze zostanę w szpitalu do rozwiązania i tak już mija 2 tydzień a dziewczynki dalej dzielnie walczą. Obecie mamy prawie 600g różnicy i myślimy ze jak jeszcze powalczą to będzie ok 1 kg różnicy ale już się tym nie martwię najważniejsze żeby jeszcze chociaż dwa tygodnie dały radę i podrosły
Na zwykłych usg było w sumie od początku widać ze jest różnica, później skrupulatne sprawdzanie przepływów czy się nie „ podkradają” itp. Ciesz się ze masz 2k2o w takiej jest o wieje mniej powikłań! Musisz się tylko oszczędzać i nauczyć ze na pierwszym miejscu dzieci! Jak nie posprzątasz czy nie ugotujesz świat się nie skończy a dla dzieci tylko lepiej! Na tych pare miesięcy przestaw myślenie na „wolno mi nic nie robić i dobrze mi z tym” mi było ciężko ale nie żałuje bo może dzieci temu dziewczynki walcząBliźniaki to są mali wojownicy będzie dobrze, już bliżej niż dalej. A wada wyszła wam w prenatalnych? Czy ze zwykłych usg zauważył lekarz? Ja na samym początku w 6 tyg byłam na wizycie był jeden pęcherzyk, idę za tydzień w 7 a tu nagle dwa Ale szybko dorównał bliźniakowi. Jeszcze nie wiem jaka płeć Chociaż ciagle mi mówi ze wyglądają na dwóch chłopaków
Mnie tez jest ciężko w pewnych momentach, bo mieszkam sama a maz niekiedy od rana do wieczora w pracy. Ale jakoś daje radę W tym tyg o dziwo mam pełno energii, a poprzedni tydzień byłam taka ociężała jakbym była w 9 miesiącu A jak u ciebie z szyjką było? Na razie powiedział ze mam w normie, ale na pograniczu 3,23Na zwykłych usg było w sumie od początku widać ze jest różnica, później skrupulatne sprawdzanie przepływów czy się nie „ podkradają” itp. Ciesz się ze masz 2k2o w takiej jest o wieje mniej powikłań! Musisz się tylko oszczędzać i nauczyć ze na pierwszym miejscu dzieci! Jak nie posprzątasz czy nie ugotujesz świat się nie skończy a dla dzieci tylko lepiej! Na tych pare miesięcy przestaw myślenie na „wolno mi nic nie robić i dobrze mi z tym” mi było ciężko ale nie żałuje bo może dzieci temu dziewczynki walczą
Tak dokładnie, nie da się siedzieć cały czas na tyłku mnie już niekiedy dupa boli od siedzenia w łóżkuU nas pół kilo różnicy, ale wyszło dopiero 3 tyg temu ze nierówno jest, także tez siugr, tyle że ten późny. Masakra, nerwów macie co niemiara. U nas przepływy ładne, w zasadzie nie wiadomo skad się bierze ta różnica, może to tylko genetyka a Wy znacie powód zahamowania? Przepływy są w porządku? Ile dziewczyny ważą? U nas jest 1900 i 1380.
U mnie szyjka 36 mm, i jest mega bycza jak na mnie. Z córa w poprzedniej ciąży miałam ciagle 25-27mm, ale lekarz mówił że w moim przypadku to jest ok, taka jej uroda (mam genetyczna wadę macicy). 3,23 to ładny wynik jak przy bliźniakach, byle się utrzymywała
My kobiety nie jesteśmy zaprogramowane na leżenie mam wrażenie ja wszystko w spowolnionym tempie, ale siedzieć na tyłku nie potrafię w domu dwulatka jeszcze, wiec tez nie łatwe (chociaż tatuś bardzo dużo pomagał).
U mnie szyjka całkiem niezłe się trzyma bo w zeszym tygodniu miałam jeszcze 4,5 wiec chociaż to mam w normieMnie tez jest ciężko w pewnych momentach, bo mieszkam sama a maz niekiedy od rana do wieczora w pracy. Ale jakoś daje radę W tym tyg o dziwo mam pełno energii, a poprzedni tydzień byłam taka ociężała jakbym była w 9 miesiącu A jak u ciebie z szyjką było? Na razie powiedział ze mam w normie, ale na pograniczu 3,23
O kurde to na prawdę dużo zazdroU mnie szyjka całkiem niezłe się trzyma bo w zeszym tygodniu miałam jeszcze 4,5 wiec chociaż to mam w normie