reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Lekarka powiedziała ze ona jest w normie ale ze trzeba obserwować i sprawdzić czy się nie skraca dlatego mam leżeć do 31.05 i wtedy sprawdzimy. Miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki ?
Nie bardzo. Tzn miałam takie normalne kłucia przy rozrastaniu macicy. Ale żadnych skurczy nie miałam.. najlepsze było to że w pamiętny piątek doktor zmierzył szyjkę i było 16,5mm, pojechałam do szpitala w tym dniu i leżałam ciągle. Niby nic się nie działo, nawet tych kłuć nie było. A w poniedziałek miałam już tylko 6mm. No i dzisiaj powiedział na wizycie żebym lepiej jutro jechała do szpitala (planowaliśmy pobyt od poniedziałku). Dzisiaj też dostałam immunoglobulinę anty D...

reklama
Nie bardzo. Tzn miałam takie normalne kłucia przy rozrastaniu macicy. Ale żadnych skurczy nie miałam.. najlepsze było to że w pamiętny piątek doktor zmierzył szyjkę i było 16,5mm, pojechałam do szpitala w tym dniu i leżałam ciągle. Niby nic się nie działo, nawet tych kłuć nie było. A w poniedziałek miałam już tylko 6mm. No i dzisiaj powiedział na wizycie żebym lepiej jutro jechała do szpitala (planowaliśmy pobyt od poniedziałku). Dzisiaj też dostałam immunoglobulinę anty D...
Mi właśnie lekarka powiedziała Żr gdybym miała skurcze bolesne w podbrzuszu to szpital. Ciekawa jestem czy leżenie pomaga 🤔

Pomaga, pomaga. Tylko faktycznie trzeba leżeć. Mnie jak najdzie ochota chwilę pochodzić po domu to od razu czuję że coś jest nie tak..
No i w rodzinie nie tak dawno miałam przypadek taki, że dziewczyna musiała leżeć plackiem, żeby ciążę utrzymać. No i nawet nie siadała do jedzenia biedna, ale utrzymała ciążę do końca i urodziła zdrowego dużego chłopca :)

Czemu już jutro szpital?

Pomaga, pomaga. Tylko faktycznie trzeba leżeć. Mnie jak najdzie ochota chwilę pochodzić po domu to od razu czuję że coś jest nie tak..
No i w rodzinie nie tak dawno miałam przypadek taki, że dziewczyna musiała leżeć plackiem, żeby ciążę utrzymać. No i nawet nie siadała do jedzenia biedna, ale utrzymała ciążę do końca i urodziła zdrowego dużego chłopca :)
A co jest nie tak jak pochodzisz ?

Czemu już jutro szpital?
Trzecią dobę strasznie się drapę. Dłonie, stopy, nogi ogólnie... Dzisiaj pojechałam zrobić badania krwi czy aby przypadkiem cholestaza się nie zaczyna. Ale większość badań w normie. Jednakże lekarz powiedział, że nie ma co czekać skoro coś się dzieje. Powiedział że po tylu tygodniach z krążkiem i brania leków może coś się dziać (nie wiem w sumie co). Tak więc jutro z rana tylko mąż odwiedzi mechanika, wymieni olej i jedziem na urlop do szpitala :)

Skurcze mi się pojawiają, brzuch się stawia i bóle ogólnie wchodzą. A to ściśnie w kroczu, a to gdzieś na brzuchu.. różnie. Dlatego leżę grzecznie
Ni to ja mam leżąc na boku takie uczucie ciśnięcia w brzuchu ale mówiłam lekarzowi o tym i powiedział ze to rosnąca macica🙄
Który u Ciebie tydzień?

reklama
Do góry