reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hehe, wiesz co nie mam😊ale! Jeśli sugerować się zabobonami No to od początku ciąży mam ogromna ochotę na słodycze, w ogóle wszystko co słodkie. Zero śledzi czy kapusty czy ogórków. A to niby wskazuje ze dziewczynki 🤣
no, i patrzenie na cerę ;) Jak ładna to chłopiec, jak brzydka to dziewczynka 😂 I jeszcze sikanie na nasiona pszenicy coś dawało ;) Może się jeszcze nie zdecydowało? :D

reklama
Dokładnie. To się tak w środku czuje :)
W pierwszej ciąży mówiłam wszystkim że to będzie córka, tak czułam. Wszyscy mówili, że to z pewnością chłopiec, bo brzuch jak piłka, uroda została. I Paulinka ma już osiem lat :) a w tej ciąży zaś wiedziałam że coś jest nie halo...od początku takie dolegliwości ciążowe.. mówię sobie: to nie będzie jedno dziecko, nie ma bata :D no i po tygodniu okazały się bliźniaki 1k2o. I tak czułam, to będą chłopcy..imiona już same się jakoś uczepiły (córka w zasadzie je wymyśliła, też miała nosa że to chłopaki :)) i na tych drugich prenatalnych tak sobie myślałam..że jak to będą dziewczynki to my nawet imion nie damy rady wymyślić :D
No i mąż...on też czuł od początku. On wiedział po prostu co spłodził :D wiedział co robił :D

No właśnie a u mnie dopiero 16😔bardzo się boje ☹️
Ja miałam dwa razy dłuższą w tym tygodniu. Ale już w 20tc mi się skróciła w sumie do 6mm. Skończyło się szpitalem, krążkiem i leżeniem. Do tej pory leżę i nic strasznego nic się nie dzieje. Bądź dobrej myśli, dbaj o siebie (a raczej niech rodzinka dba ;)) i słuchaj lekarza. Jak masz leżeć to leż. Przynajmniej odpoczniesz przed porodem porządnie :)

reklama
Ja miałam dwa razy dłuższą w tym tygodniu. Ale już w 20tc mi się skróciła w sumie do 6mm. Skończyło się szpitalem, krążkiem i leżeniem. Do tej pory leżę i nic strasznego nic się nie dzieje. Bądź dobrej myśli, dbaj o siebie (a raczej niech rodzinka dba ;)) i słuchaj lekarza. Jak masz leżeć to leż. Przynajmniej odpoczniesz przed porodem porządnie :)
Lekarka powiedziała ze ona jest w normie ale ze trzeba obserwować i sprawdzić czy się nie skraca dlatego mam leżeć do 31.05 i wtedy sprawdzimy. Miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki ?

Do góry