reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej, oglądałam na żywo oba wózki i jednak mąż! zdecydował, że Dorjan. Faktycznie gondole są w podobnej wielkości, bo w Bugaboo są krótsze o 3cm i w miejscu na nóżki sie zwężają natomiast w Dorjanie jest w każdym miejscu 30cm szerokości. Ja to może i bym wolała Bugaboo, bo wydaje mi się być takim lekkim, designerskim wózkiem ale jak nie jestem zdecydowana to niech mąż wybierze i jak co to będzie miał pretensje do siebie. Ale do Dorjana ciągnie mnie ten kosz zakupowy na dole, super, że jest zamykany i pojemny. To tylko musimy zamówić, bo czeka się minimum 2 tygodnie.

Hej, oglądałam na żywo oba wózki i jednak mąż! zdecydował, że Dorjan. Faktycznie gondole są w podobnej wielkości, bo w Bugaboo są krótsze o 3cm i w miejscu na nóżki sie zwężają natomiast w Dorjanie jest w każdym miejscu 30cm szerokości. Ja to może i bym wolała Bugaboo, bo wydaje mi się być takim lekkim, designerskim wózkiem ale jak nie jestem zdecydowana to niech mąż wybierze i jak co to będzie miał pretensje do siebie. Ale do Dorjana ciągnie mnie ten kosz zakupowy na dole, super, że jest zamykany i pojemny. To tylko musimy zamówić, bo czeka się minimum 2 tygodnie.
No jak widać warto obejrzeć przed zakupem. Czy będziemy zadowolone wyjdzie w praniu, że tak powiem. Pisałam też z kilkoma mamuskami, które używały Dorjana i były zadowolone, jedna z mam pisała że w spacerówkach są fajne długie budki, że nie razi słońce i parasolki nie są potrzebne. No i każda mama była zgodna, że nie ma idealnego wózka bliźniaczego który można by kupić na dłużej, że za jakiś czas i tak będziemy oglądać się za kompaktową, lekką spacerówką 😊
Jaki kolor wybraliście? My ten jasny szary.

A tak poza tym mamuśki jak się czujecie? U mnie panna nizej się bardzo rozpycha, w sobotę mam wizytę u lekarza i już jestem ciekawa jak się ma sytuacja z moją szyjka i jak się mają dziewczyny no i ile przybrały 😊

No jak widać warto obejrzeć przed zakupem. Czy będziemy zadowolone wyjdzie w praniu, że tak powiem. Pisałam też z kilkoma mamuskami, które używały Dorjana i były zadowolone, jedna z mam pisała że w spacerówkach są fajne długie budki, że nie razi słońce i parasolki nie są potrzebne. No i każda mama była zgodna, że nie ma idealnego wózka bliźniaczego który można by kupić na dłużej, że za jakiś czas i tak będziemy oglądać się za kompaktową, lekką spacerówką 😊

A tak poza tym mamuśki jak się czujecie? U mnie panna nizej się bardzo rozpycha, w sobotę mam wizytę u lekarza i już jestem ciekawa jak się ma sytuacja z moją szyjka i jak się mają dziewczyny no i ile przybrały 😊
Mąż właśnie chce ten jasny szary a mi się podoba ten czarny z printem z palmami, ale on kręci nosem to raczej ten szary a potem sobie dokupie kolorystyczne wkładki do spacerówek.
Ja miałam z niedzieli na poniedziałek atak migreny z aurą, cierpię na nie od dziecka, są bardzo bolesne, nic nie widzę na oczy, drętwieją mi ręce i cała buzia. Ale tym razem skończyło się na małej aurze, ból głowy przeszedł po 1 apapie i trochę język mi zdrętwiał ale starałam się nie panikować, no musiałam leki odstawić na czas ciąży i się modliłam żeby mnie nie dopadł, na szczęście był słaby. Pozatym brzuch mnie pobolewa szczególnie rano po śniadaniu. Muszę dotrzymać do 36tygodnia,bo na Ligocie w Katowicach już odmawiają ciężarnym przyjęć na planowaną cesarkę a do 36tyg gdyby sie coś zaczęło to już mam wybór tylko Ruda Śl i Bytom.

No nie zazdroszczę migreny.. Biedna..
Ja cierpię na napięciowe bóle głowy, podobne do migrenowych z tym, że one nasilają się z dnia na dzień ale na szczęście od dluzszego czasu mam spokój.
No w naszym przypadku to każdy dzień na wagę złota wiec musimy odpoczywać ile się da i oby maluchy za szybko się na świat nie pchały 😊 mój lekarz chciałby, żeby miały wagę minimum 2500gram a czy dotrwamy do tego czasu to się okaże 😊

Czyli jednak Dorjany 😊 my już zakupiliśmy bugaboo ale z myślą że jakoś mega długo go raczej nie poużywamy i kupimy potem spacerówkę - tak doradzał nam sprzedawca i inni rodzice bliźniaków.
Co do samopoczucia to u mnie bez zmian, weekend był w porządku Ale dzisiaj cały dzień mi się stawia brzuch 😢także na lekach jestem rozkurczowych. Nie wiem jak Wam, ale mi już strasznie jest ciężko i nie mogę się doczekać końca... ja wizytę kontrolną mam w czwartek - tez jestem ciekawa jak dzieciaki porosły i jak sytuacja z szyjką. Myśle ze w przyszłym tyg już lekarz każe mi się położyć do szpitala - tak mówił.. i tylko czekać na moment rozwiązania... oby nam szybko minęły te ostatnie tygodnie! 😊

No myślę, że teraz to już mam wszystkim jest ciężko na tej końcówce i do tego każdego coś męczy, dolega.. No ale dziewczyny już bliżej jak dalej, zleci nam pewnie bardzo szybko choć ja już się doczekać nie mogę 😋 więc relaksujemy się tym odpoczynkiem i ciszą hehe

reklama
Do góry